Transfer sonrası ilaçlar?..

muhip

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.267
763
123
Kizlar ya farklı merkezlerin birbirinden çok farklı ilaç tedavileri var transfer sonrası,Sizinkileri Merak ettim,kafam çok karışti
benimkiler:

Her gün 1 progestan iğne Kalcadan
Her gün 1 okSapor göbekten iğne
Her gün 3 kere ikişer tane vajinal progestan kapsül
Hergün 2 estrofem, 1 elevit, 1 coraspin

Var mi benim gibi bu ilaçları kullanan :44:

Canim oncelikle transferin hayirli olsun insaALLAH guzel sonuclanir.benim ilaclarim;

Hergun 1 progestan igne kalcadan (kutu bitene kadar kullandim)
Hergun 1 clexsan igne gobekten (kan sulandirici,kutu bitene kadar kullandim)
Hergun 1 crinone vajinal jel (12. Haftaya kadar kullandim)
Hergun 2 estrofem (hamile oldugumu ogrenince biraktim)
Hergun 1 elevit (13+3 hafta oldu hala kullaniyorum)

Muhipciğim sen biliyorsun ama merak eden,burayı okumak isteyen arkadaşlara bilgi olsun diye yazıyorum. Hem ben de başkalarının bu konudaki ilaç tedavilerini merak ediyorum.
Transfer sonrası sadece crinone jel. Bir de kendi isteğimle folikasit(uzun zamandır hiç kesmedim)

Sağolasın canım valla bunları duymak hele sonucunda hamile olduğunu duymak çok iyi geldi bana arkadaşım

Ama niye başka başka kimseLer De cevap yazmıyor

Sağolasın canım valla bunları duymak hele sonucunda hamile olduğunu duymak çok iyi geldi bana arkadaşım

Ama niye başka başka kimseLer De cevap yazmıyor

Gebe kaldığım transfer sonrası
1 progestan iğne
1 vajinal jel
1 kan sulandırıcı iğne
1 coraspin
1 folbiol

Ancak başka bir merkezde gördüğüm tedavide

2 vajinal jel
1 coraspin
1 folbiol
3 estrofem (rahim ince olduğu için kullandım).

Gunde
3 kez progestan kapsül fitil gibi kullanıyorum
2 kez estrofem
1 kez coraspirin
1 kez folik asit bunu tüp bebek tedavisinin başlangıcından beri kullanıyorum

Benim bir negatif tüp bebek deneyimim var. Sadece progestan kullandım, vajinadan günde 3 defa. Ben coraspirin kullanan arkadaşlara bir sorum vardı, kanda bir sorun çıktıda o yüzden mi kullandınız, pıhtılaşma felan gibi yoksa bir sorun olmadan mı verildi. İkinci denemem de, kendim coraspirinde kullansam mı, bir zararı olurmu acep?

Canım doğru merkezdeysen doktorun zaten verir, test istemez, senin de gizli kullanmana gerek kalmaz.
Ben eltimle birer hafta arayla farklı illerde tüp bebek yaptırmıştım. Onun tutmuştu, benim tutmamıştı. Ben de ona sordum ne kullanıyorsun diye. Benden farklı coraspin, estrofem ve eleviti söyledi. Coraspini herkese veriyorlar dedi, hiç test falan yaptırmamış, test olmasa bile damarlanma yoluyla embriyonun tutunmasını sağlıyormuş. İkinci deneme öncesi kendi isteğimle test yaptırmak istedim. Tek taraflı yani heterezigot taşıyıcı çıktım. Başka bir merkeze gittim. Merkezim 12. haftaya kadar iğne ve coraspin verdi. Ayrıca folbiol yerine eleviti, ilave olarak omega-3 ü önerdi. Yine estrofem hap yerine bant kullandım. Çok şükür bende hamileyim. Allah inşallah tüm isteyenlere de hayırlısıyla tez zamanda nasip eder. Tüm hamile arkadaşların da bebeklerini hayırlı, sağlıklı, vakitli, analı-babalı kucaklatına almayı nasip eder.

Bır sorun yokken gunde 1 adet coraspin baslatıyorlar.12 hf yada kalp atımına kadar kullan dıyorlar.bencede kullanılmalı.

Öncelikle tebrik ederim canım, inşallah sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alırsın. Ben devlette raporlu yaptırıyorum. malum devlet olunca ilgi azlığı fazla, doktorumuz çok iyi ama tek doktor olduğundan ilgiside az yani. ilk denememde embriyo kalitesi 1. sınıftı ama tutmadı. Benden tahlil felan istemedi, sen genetik yaptırdın değilmi? O yüzden kendim kullansam bir zararı olurmu diye düşündüm, sorsam doktora kullanma dermi bilemedim. Ne bileyim bu sefer farklı bir yöntem denense, herşey iyiyken tutmaması kafamda soru işaretlerin oluşmasına sebep oluyor. Genetik tahlillerini devlette yaptırsam 2 ay sonra çıkıyormuş sonuçlar, özelde yaptırsam demiştim eşime, oda doktor uygun görseydi yaptırırdı, sen niye kafana göre iş yapıyorsun ki dedi

Bır sorun yokken gunde 1 adet coraspin baslatıyorlar.12 hf yada kalp atımına kadar kullan dıyorlar.bencede kullanılmalı.

Bu sefer kullansam diyorum, doktorum bir şey demedi. Devlette yaptırıyorum, ilgi az maalesef, o yüzden ikincisinde farklı bir şey istiyorum, bir sorun olmaz o zaman inşallah

Bu sefer kullansam diyorum, doktorum bir şey demedi. Devlette yaptırıyorum, ilgi az maalesef, o yüzden ikincisinde farklı bir şey istiyorum, bir sorun olmaz o zaman inşallah

Bence kendi kafana göre kullanma canım,orda tedavi olurken ,başka merkezin (coraspin i Tedavide Öneren Merkez) Bir Doktorun A Da Muayene Ye GitseN Ona DanışSan?..

Gebe kaldığım transfer sonrası
1 progestan iğne
1 vajinal jel
1 kan sulandırıcı iğne
1 coraspin

Kızlar sizin kullandınız ilaçlarla benimkiler çok benzer. Sonucunuzun pozitif olmasi inanılmaz mutlu etti beni.
Birsey sorcam size benim transferimin 6. Günü,2 tane 5.gün embriyosu Transfer edildi. Ama 6.gün olmasına rağmen bende ne kasık ağrısı ne bel ağrısı hicbirsey yok,sizin nasıldı o süreciniz?..:44::44:

Canim transfer oncesi tam kan sayimi istedi benim drum o sonuca gore kan sulandirici olarak igne verdi gobekten.8. Haftada hafif kanamam olunca igneye devam ediyorsan hemen kes dedi bazen kan sulandiricilarda dusuge sebep olabiliyormus.bildigim kadariyla aspirinde kan sulandirici o yuzden lutfen drunla konus eger verirse kullan.

Canim 6. Gunde ara ara ates basiyordu beni,9. Gun adet sancisi gibi bi batma oldu sonrasinda hicbi sikayetim yoktu.13+4 deyiz son 2 haftadir bel agrim var drumuz rahim genislediginden normal bunlar dedi.belirtilere takilma derim kimisi bulantiya kadar herseyi yasiyor olumsuz sonuc aliyor,kimisi hicbi belirti yasamadan hamile oldugunu ogreniyor.RABBIM yuzunu guldursun insaALLAH

Ayy ne güzel bal damlıyor ağzından canım,ne bilim diğer 2 denememde de birseyler olmamıştı sonuç negatif ti,bu beni onun için çok tedirgin ediyor. .Ama söylediklerini için çok teşekkür ediyorum,27 mart ta güzel haberler Vermek nasip olur inşallah

InsaALLAH canim kimsenin kucagi bos boynu bukuk kalmasin.sana nacizene bi tavsiye daha protein agirlikli beslen, ananas yeee,bol su ic

Ben devlette yaptırdım. Zeynep kamilde, 5-6 haftada çıkıyor. İlk denemem olumsuz olunca doktoruma söyledim. Bana dedi ki 2-3 düşükten sonra bu testi yaptırıyoruz. Beklemek istemiyorum dedim. İstek kağıdı yazsamda yapmazlar dedi. Olsun dedim. İstek kağıdını aldım ve genetiğe gittim, tutmadı dedim ve istek kağıdını uzattım. Sağolsun doktor hiç bişey demeden tamam dedi. Benim normal yolla gebe kalmam mümkün değil. Hem tutacak hem 2-3 düşük olacak. Olcak şey değil. Çok sinir olmuş, zaten başka olumsuzluklarda yaşadığım için merkezi değiştirmiştim. Sen de bulunduğun ilde genetik birimi bulunan bi hastaneden randevu al ve şansını dene. Ama randevu almak zor oluyor. 15 gün önce gece 12 yi geçer geçmez ancak alabilmiştim.

Bence kendi kafana göre kullanma canım,orda tedavi olurken ,başka merkezin (coraspin i Tedavide Öneren Merkez) Bir Doktorun A Da Muayene Ye GitseN Ona DanışSan?..

Yok kafama göre kullanmam, yinede danışırım merak etmeyin. Pimpirikliyimdir zaten belki bu sefer doktor transfer sonrası ilaçlarımı değiştirir, değiştirmezsede yinede sorarım, yok derse kullanmam tabi, nede olsa vardır bir bildiği Çok teşekkür ederim kızlar yardımlarınız için

Bizde herşey normal iken olmuyor, o yüzden gerek görmemiş olabilir ne bileyim. Genetik bölümü yoğun oluyor evet, gittiğim hastanedede var aslında o bölüm. Neyse bakalım doktor bu sefer farklı bir uygulama yapacak mı? çok sağol canım, teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…