Transferde nelere dikkat ettiniz arkadaslar

Merhaba canim Tavmergende tedavi oldum tavsiye uzerine evet 3.denemeyi de yapicam tabiki cok uzuldum ama pes etmek istemiyorum dedgin gibi izmirde kaan Bozkurt diye bir doktoe varmi forunda herkes onu ovmus ama biomiyorum doktor degiskligine mi gitsem neden olmadiyla ilgili hoca pazartesi aciklama yapcak sen nerde deneme yaptin
Canım bence o dediğin doktorla da konuş fikir al. Öyle devam et. Ben İstanbuldayım. İlk burda bi özel hastanede tedavi oldum. İyi kalite üç embriyoyu iki transferde denedik olmadı. Ben de başarısı meşhur daha iyi bir yere gitmek istedim. Evimize uzak değil zaten, bahçeciye geçtim. Bu Sefer altı embriyo oluştu ama beşinci gün hepsinin gelişimi geride dediler. Şimdi donuk iki orta kalite embriyo var. Doktorum pgt önerdi, geçtiler pgt’den ama bu gelişim ve kalite sorunu canımı sıkıyor çok. Araştırdım biraz spermde DNA hasarı varsa böyle olabiliyormuş. Keşke baştan söyleselerdi, önerselerdi, baştan test ettirseydik. eylül ayından beri uğraşıyoruz. Mesela bende kan pıhtılaşması var. Ama doktorların sorduğu yok, kendim yaptırdım. Onlara kalsa düşük yap dur. O yüzden dedim, herseyi detaylı incelemeden üçüncüye başlama. Kolay değil, onca emek, umut, zaman, para..

Canım bence o dediğin doktorla da konuş fikir al. Öyle devam et. Ben İstanbuldayım. İlk burda bi özel hastanede tedavi oldum. İyi kalite üç embriyoyu iki transferde denedik olmadı. Ben de başarısı meşhur daha iyi bir yere gitmek istedim. Evimize uzak değil zaten, bahçeciye geçtim. Bu Sefer altı embriyo oluştu ama beşinci gün hepsinin gelişimi geride dediler. Şimdi donuk iki orta kalite embriyo var. Doktorum pgt önerdi, geçtiler pgt’den ama bu gelişim ve kalite sorunu canımı sıkıyor çok. Araştırdım biraz spermde DNA hasarı varsa böyle olabiliyormuş. Keşke baştan söyleselerdi, önerselerdi, baştan test ettirseydik. eylül ayından beri uğraşıyoruz. Mesela bende kan pıhtılaşması var. Ama doktorların sorduğu yok, kendim yaptırdım. Onlara kalsa düşük yap dur. O yüzden dedim, herseyi detaylı incelemeden üçüncüye başlama. Kolay değil, onca emek, umut, zaman, para..
Evet iste doktor dogru duzgun aciklama yapmiyor benimde kizdigim nokta o yani benfr sabahtan beri bahcecinin reklmalarina denk geliyorum basari hikayelerine ben de Bodrumda yasadigim icin sadece izmir bana uyuyor pgt yi hic duymadim evet bastan soleseler bu kadar insan yikilmaz maddi manevi sanmiyorum oyle bir sıkınti cikacagini sen icini ferah tut moral cok onemli iste her detayi arastirmak onlarin insiyatiginde bu testleri birazda ticari yapiyorlar ne kadar odediniz benim 8.000 Tk yi buldu

Evet iste doktor dogru duzgun aciklama yapmiyor benimde kizdigim nokta o yani benfr sabahtan beri bahcecinin reklmalarina denk geliyorum basari hikayelerine ben de Bodrumda yasadigim icin sadece izmir bana uyuyor pgt yi hic duymadim evet bastan soleseler bu kadar insan yikilmaz maddi manevi sanmiyorum oyle bir sıkınti cikacagini sen icini ferah tut moral cok onemli iste her detayi arastirmak onlarin insiyatiginde bu testleri birazda ticari yapiyorlar ne kadar odediniz benim 8.000 Tk yi buldu
Hepsi öyle gerçekten, ilk tedaviye başladığım hastaneye doktora lütfen demiştim önden ne bakılacaksa bakılsın. Demişti gerek yok. Negatif aldık diyor ki gel histeroskopi yapalım, sinir olmuştum baştan sordum ben. Hep aynılar. 8 bin çok az geldi bana, raporlu musun. Benim 3 bin ilaçlar, 12 bin merkez, 4,5 pgt tuttu. İlk tedavimde 4 bin ilaçlar, 7,5 merkez tuttmuştu (2019). Söylediğin rakam çok az geldi bana o yüzden, canım bence tekrar başlamadan iyice araştır. Bahçeci zaten meşhur aynı zamanda çok başarılı başka merkezlerde Brüksel, İstanbul, Şişli memorial, Bülent Tıraş gibi var. Tedavi için İstanbul’a gelenler de var, eminim İzmir’de de çok başarılı merkezler vardır. Bence bi iki doktor belirle görüş öyle içine sinene başla.

Aynen canim oo seninkide baya pahaliymis ben raporlu degilim ikinci denemede dondrulmus embriyo kullaninca biraz daha uygun oldu izmir bir tik daha uygun sanirim banada yapildi histeroskopi ve rahime cizik atildi ama tabi yinede olmadi ilkinde 60 cikmisti ama sonra ki gulerde degerim dustu ve olmamisti bundada sadece 2 cikti cift emriyo koyulmasina ragmen bende anlamadim hangi ilaclari vermislerdi transfer sonrasi bende estrafem oskapar prolutex kullandim ayrica yumurta toplamada gonal diye bi ilac kullandim 200 luk baya benimkinin dozu yuksekti ama

Aynen canim oo seninkide baya pahaliymis ben raporlu degilim ikinci denemede dondrulmus embriyo kullaninca biraz daha uygun oldu izmir bir tik daha uygun sanirim banada yapildi histeroskopi ve rahime cizik atildi ama tabi yinede olmadi ilkinde 60 cikmisti ama sonra ki gulerde degerim dustu ve olmamisti bundada sadece 2 cikti cift emriyo koyulmasina ragmen bende anlamadim hangi ilaclari vermislerdi transfer sonrasi bende estrafem oskapar prolutex kullandim ayrica yumurta toplamada gonal diye bi ilac kullandim 200 luk baya benimkinin dozu yuksekti ama
Ben gonalf’i ilkinde 300lük, ikincide 225’lik kullandım, yaştan fark ediyor sanırım, ilki tutunmuş aslında, kimyasal gebelik olmuş seninki. Böyle olunca embriyo sağlıksızdı diyorlar, belki genetik olarak sorunludur.

Brukselin sahibu
Ben gonalf’i ilkinde 300lük, ikincide 225’lik kullandım, yaştan fark ediyor sanırım, ilki tutunmuş aslında, kimyasal gebelik olmuş seninki. Böyle olunca embriyo sağlıksızdı diyorlar, belki genetik olarak sorunludur.
evet ben 34 yasindayim ya sen simdi arkasadimla gorustumde istanbulda bulent trasi onerdi bilemiyorum orasi da pahalidir simdi ama o 10 senedir deniyordu benim embriyolar 7 hucreli demisti senin hamilelik testin kac cikmisti

Cuma gunu yaptirdigim testte E2 735 cikti pregeston 22 cikti doktor 2 gun daha dewam et.dedi tedbir amacliymis

Cuma gunu yaptirdigim testte E2 735 cikti pregeston 22 cikti doktor 2 gun daha dewam et.dedi tedbir amacliymis
İlk transferimde 10.gün test yaptırmıştım 0.2 çıkmıştı. İkinci de 6. Gün yaptırdım 5 çıktı 8. Gün 10 çıktı. Sonra düştü. Doktorum e2 progesteron baktırmadı. Yaşım 38 amh 1.2. Ama düşük diye sanırım yüksek doz kullanıyorlar. Ama iki tedavide farklı dozlar kullandılar ikisinde de 7 yumurta toplandı. Çok yüksek doza gerek yok aslında. Çok ünlü bir kaç tüp bebek doktoru var ama bence önemli olan doktorun ne kadar doğru tedavi yaptığı.

Hayirlusi canim hepimizin icinde tekrar ne zaman transfer olucak kismetse

Sabahları taze sıkılmış meyve suyu(genelde karışık), her gün bi dilim ananas, ilk iki gün sadece yat, iki günden sonra her gün yarım saat yürü(şuanda dışarda yürüyemiyebilirsin evin içinde yürüyüş yap) uzanma eğilme ayaklarını üşütme sürekli çorap olsun ayağında ağır kaldırmak şakın çaydanlık bile çok doluysa dikkatli kaldır. Hep güzel düşün bebek hep karnında gibi davran onu sev konuş. İnşallah güzel haberler alırsın :)

Arkadaslar merhaba bende 2.kez transfer oldum ama negatif cikti dunya resmen basima yikildi kan sulandirici ve estrarafem ve progesran fitili ve ignesini kullanmistim
Uzulme canim gecmis olsun.olur insallah bi defaki sefere yilmadan devam et.hayirli evlat versin rabbim tezlikle🙏🙏🙏

Rabbim inşallah sağlikla kucaginiza almayi nasip eder. Çok ekstra birsey yapmayin, transferden sonra bir saat diyorlar ama imkaniniz varsa biraz daha uzun yatin. Sonuç gününe kadar evin içerisinde yürüyüşler yapin, devamli yatmayin. Embriyo rahime tutunursa rahimden kandan besleniyor. Kan akişinin hizlanmasi için yürüyün. Ekstta birsey yemenize gerek yok ama ananas çok okudum faydasi var diye yiyebilirsiniz. Agir kaldirmayin.strrsesden uzak durun. Çok eğilip kalkacak işler yapmayin. Dua edin sadaka verin imkaniniz varsa bir cocuk sevindirin.
Dediklerini yapiyorum canim.insallah tutunurlar.siz tan tarafa yattinizmi hic.ben sirt ustu yattim klinikde 2 saat.eve geldigimden arada yuruyorum ama uzaninca yan tarafa dogru yatiyorum.sirtim cok agriyor

Canım merhaba. Öncelikle hiç stres yapma. Şuan sana ve embriyoya en çok zararı telaş etmek ve stres verir. İlk transferimde kayınvalidem geldi öylece yattım hiç kıpraşmadım ama çok stresliydim. Test sonucu kocaman bi sıfırdı. İkinci de tek embriyom vardı durumu ilk ikisi kadar iyi değil demişlerdi. Ümitli değildim, kimseyi istemedim yanımda, tek başıma bir hafta geçirdim. Kendi yemeklerimi yaptım, oturdum, yattım, sık sık evin içinde dolandım. Ama eğilip kalkmadım. Bulaşıkları mesele tezgaha bırakıyordum akşam eşim yerleştiriyordu. Yemek dışında ev işi yspmadım ama ilkine göre çok çok daha hareketliydim. Tutunmuş, test sonucunda pozitifi gördük ama kimyasal oldu. Yalnız bu durum embriyo ile alakalı hareket etmekle ilgisi yok. Belki yalnız olmak iyi bile olabilir, ilk denemem de kayınvalidem sürekli yorum yapıyordu sinir oluyordum. Onun yanında negatif sonuç almak bana ağır gelmişti, çok üzülüyorsun oğlumu da üzülüyorsun. Üzüntünü içinde yaşa demişti. Allah sorsun cahil kadın. İkinci de ne kendi annemi ve onu istemedim. İyi kötü eşimle paylaştık herseyi. Kimsenin sana bakmasına gerek yok. Birbirinize yetersiniz. Düşünsene normal yolla hamile kalsan 5 haftaya kadar anlamayacaksın bile. Yemeğini, temizliğini, süpürgeni yapacaksın. Atlayacaksın zıplayacaksın belki ama yine de tutunacak. Bununda farkı yok. Sadece tüplerden geçerek rahmine inmeyecek, dışardan koyacaklar, inşallah pozitif sonuç alırsın.
Canim yan tarafa yattin mi.ben 2 saat klinikde sirt ustu yattim.sirtim agridigindan dunden beri yan tarafa yatiyorum.arada kalkip gezdim

Canim yan tarafa yattin mi.ben 2 saat klinikde sirt ustu yattim.sirtim agridigindan dunden beri yan tarafa yatiyorum.arada kalkip gezdim
Yattım canım yan da. Kilinik de üç saat düz yattım. Sonra geceye kadar yine düz yattım. Gece sırt üstü uyumayı denedim olmadı uyuyamadım mecbur yan yattım uyudum. İkinci günden itibaren ayaklandım. Canım ağır kaldırma, eğilip kalkma başka rahat ol. Embriyo sağlıklıysa her şekilde tutar Allah’ın izniyle.

Yattım canım yan da. Kilinik de üç saat düz yattım. Sonra geceye kadar yine düz yattım. Gece sırt üstü uyumayı denedim olmadı uyuyamadım mecbur yan yattım uyudum. İkinci günden itibaren ayaklandım. Canım ağır kaldırma, eğilip kalkma başka rahat ol. Embriyo sağlıklıysa her şekilde tutar Allah’ın izniyle.
Amin insaAllah canim.Hayirlisi...Ozur dilerim ama tuvaletde hep eyilmek zorunda kaliyorum mecburen🙈bi zarari varmi yani.hem bizim tuvalet 2ci katda.O uzden merdiven kalkiyorum her seferinde cok korkuyorum😔

Amin insaAllah canim.Hayirlisi...Ozur dilerim ama tuvaletde hep eyilmek zorunda kaliyorum mecburen🙈bi zarari varmi yani.hem bizim tuvalet 2ci katda.O uzden merdiven kalkiyorum her seferinde cok korkuyorum😔
Tuvalet kullanmak tutunmasını engellemez canım. Tutacağı varsa tutar. Sen yine de ani hareketler yapmamaya dikkat et. Hayırlısı olsun canım, pozitif sonucu görürsün inşallah.

Back
X