transferden korkuyorum!Zor bir işlem mi?anesteziye gerek var mı?

beylem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2011
590
56
318
Arkadaşlar ben umut tüp bebek merkezinde ulun beyde tedavi görüyorum.
rahimde perde olduğu için ara verdik embriyolar donduruldu, haftaya histeroskopi olucam inş.
benim endişem vajinal muayene de bile sıkıyorum kendimi tedirgin oluyorum.
transfer aşamasında da sıkışık olunması gerektiğini üstelik bir de spekulum denen alet kullanıldığını öğrendim.
daha çok korkmaya başladım. valinal muayenede ağrı acı hissetmiyorum ama spekulum denen alet nasıl bir şey
transfer olup da benim gibi korkan var mı? bu korku yüzünden doktorumla konuşup anestezi mi istesem acaba.
transferi olanlar bana nasıl olduğunu anlatabilirler mi?
bir de umut tüp bebek merkezinde anestezi yaptıran var mı transferde?

inan korkulacak gibi değil acı hissetmiyosun kii zatenn birde transferde ultrasyonda işlemi izlerken acı sızı aklına bile gelmez kii ben hiç birşey hissetmedim inankii korkma derim ben yinede çok korkuyosan dr.görüş anestezi uygulayabiliyosa uygulasınn

acıdan ziyade ben ordaki pozisyon, çatal beni rahatsız ediyor.
bir de idrara sıkışık olmak gerekiyormuş.
duyduklarımdan gerildim, tedirgin oldum biraz.
çok gerilirsem de transferimi olumsuz etkiler diye düşünüyorum

canım yaşadığımız süreçte en kolay kısım transfer aşaması
inan bana hiç bişey hissetmiyosun o kadar heycanlıydım ki ben yapılan işlemi anlamadım bile
ultrasona yoğunlaş ve mucizenin içine akışını izle ve dua et bebeğini düşün
olaya odaklanma sıkışıklıktanda korkma hiç mi tutmadın tuvaletini dışarda olupta mecbur kalınca
unutmaki ne kadar pozitif girersen o kadar olumlu olur allah bebeiğini kucağında görmeyi nasip etsin inşallah

En zor aşamaları geçmiş biri olarak korkman çok yersiz.
Inan bir tık acı bile hissedilmiyor. Seni aletin adı korkutuyor sanırım birde onlar oraya bakmıyor bile. Idrara sıkışık olmak gerek çünki rahmin tam olarak görünmesi lazım ki transfer edilen embriyoyu nereye koyduklarını görebilsinler.
Sen sadece o anda dua et. Kendini kasma inan bir gram bile acı yok. Birde bahçeci ve umut ekibi profesyoneldir. Asla can yakmazlar. Zaten işlem 10-15 dk sürüyor sürmüyor.
Inş. Transferin hayırlısı ile olur ve bebişin sana tutunur. Düşünmen gereken tek şey bu.

Amin.
aslında ben çok fazla okuyup araştırarak yazılandan kendi kendimi korkuttum.
en iyisi çok fazla didikleyip düşünmemek.
sonuçta anestesiz yaptıranlar var, çok zor olsa neden yaptırsınlar ki..
biraz rahatladım yazdıklarınızdan çok teşekkürler

canım malesef transferde anestezi yapamazlar..çünkü sıkışık olmamız gerektiği için...normalde neden yumoş toplamada anesteziye giderken lavaboya gönderip son damlaya kadar boşalttırıyorlar...çünkü baygınken bütün kaslarımız gevşiyor ve idrar tutamaz hale geliriz...bu sebeple anestezi veremezler...

ama yani 4 kere transfer biri yaptırmış olarak çok basit bir işlem..o dediğin alette girişe konuluyor rahat çalışmak için..tek sıkındı fazla sıkışık girince tutmakta zorlanıyoruz :)

bende umutta tedavi gördüm.süleyman beyin hastasıydım.şu an 2 aylık hamileyim.ben canı çok tatlı bir insanım.transferde hiç gerek yok.canın hiç acımıyor,bide o an çok heycanlı oluyosun ve dua ediyosun.....ben yumurta toplamada ne agladım ne agladım vazgectim dedim...ama transfer çok kolay....allah yardımcın olsun...inşallah güzel haberlerini alırız

Arkadaşlar Merhaba
Transfer için, rahim duvarı kalınlığının ne kadar olması gerekiyor,yani ideal olanı nedir,bilen varsa yazabilir mi.
teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…