translakasyon olupta spontan hamile kaldım

ben düşükler araştırılsın diye üniversiteye 6-7 tüp kan verdim eşimden de aldıalr 1 tüp. kromozom testi var elimde şekiller falan var testini ilk sayfasında kromozomlarda sıkıntı yok dedi doktor raporda da öyle yazıyo ama yazınızı okuyunca acaba dedim
Anladim belki nedeni baskadir. Kan pihtilasma.. tiroid gibi nedenlerdende duydum bilmiyorum ne kadar dogru. Doktora gidin arastirsinlar

Translokasyon olup normal hamile kalanlar kürtaj kaçıncı ayda oldunuz? Benim bildiğim bu kürtaj değil normal ölü doğum yanlış mı biliyorum. Benim de eşim de var ve doktor normal yolla gebelik oluşacağını sanmıyorum oluşsa da erken dönem gebelik kaybı olur dedi
eğer alınan sıvıda yada örnekte dengesiz translakasyon çıkrsa 32. haftada bile sonlandırabiliriz dedi doktrum . hemde devlet hastahanesine gidiyorum perinatoloğa

eğer alınan sıvıda yada örnekte dengesiz translakasyon çıkrsa 32. haftada bile sonlandırabiliriz dedi doktrum . hemde devlet hastahanesine gidiyorum perinatoloğa
ayrıca benim oldu 5 yaşında vefat etti resimdeki paşam
paşamdan önce 5 haftalık düşük olmultu
paşamdan sonra da 32 haftalık doğal olan ikiz kızlar
yani düşük olabilir
doğabilir de
riski göze almak çılgınlık

ayrıca benim oldu 5 yaşında vefat etti resimdeki paşam
paşamdan önce 5 haftalık düşük olmultu
paşamdan sonra da 32 haftalık doğal olan ikiz kızlar
yani düşük olabilir
doğabilir de
riski göze almak çılgınlık
Ah ne denir bilmiyorum.. Allah'ım yuzunu güldürsün arkadaşım. Inşallah sağlıklı olsun bu seferki. Insallah rabbim ummadığın yerden sevindirir.. erkekte olunca gebe kalma daha zor anladığım kadarıyla.. özelden yazacağım.sana

ben düşükler araştırılsın diye üniversiteye 6-7 tüp kan verdim eşimden de aldıalr 1 tüp. kromozom testi var elimde şekiller falan var testini ilk sayfasında kromozomlarda sıkıntı yok dedi doktor raporda da öyle yazıyo ama yazınızı okuyunca acaba dedim
Doktor yok demiş kromozomlarda arkadaşım daha neyine acaba diyorsun. Kafanı bulandırma burda yazılanlarla. Olsa söylerler merak etme bu öyle aa acaba mılik bir durum degil inan.

Amin canim 🤲
Sanada kolay sekilde saglikli sihatli evlat versin. En dogru karari verdirsin rabbim 🤲
Sağol canım amin hamileliğini rahat geçir demissin ama tüp bebekte bile sağlıklı embryo bulmak zormuş ama diyorum elbet bir gün bulunur. Yaş faktörü de var 30 u geçtim artık bakalım kısmet diyorum

Doktor yok demiş kromozomlarda arkadaşım daha neyine acaba diyorsun. Kafanı bulandırma burda yazılanlarla. Olsa söylerler merak etme bu öyle aa acaba mılik bir durum degil inan.
Sebep bulunamayinca insan sebep arıyor 2 tane kaybedince. Elvat kaybedenler beni çok iyi anlayacaktır. Korku sevinç birbirine giriyor

Sebep bulunamayinca insan sebep arıyor 2 tane kaybedince. Elvat kaybedenler beni çok iyi anlayacaktır. Korku sevinç birbirine giriyor
O testte çıkıyor olsa söylerdi doktor. Gönlünü ferah tut. Inşallah ALLAH yüzüne gülsün. Sevindirsin.

12. haftada alınıyor tmm test bir ay sürüyor oldu 16 hafta
16. haftada eli kolu hareket ediyor ve sen hissediyorsun o zaman da çok zor
bende 16 da aldırırım dedim
sonuçları 17 de gösterebildik ve kesin bişey diyemem bide eşine aynı labr tekrar kromozom analizi yapalım. özel lab da da microarray testi yaptır bakalım ne çıkacak dedi
sonuç çıkana kadar olacak 20 haftalık
eeee nasıl aldrıracağım
yapamam cesaretim yok

yani kendin dene demem ben sana
Bir şey sormak istiyorum arkadaşım translokasyon olunca bebeğin durumunu öğrenmek için 20. Haftaya kadar bekliyor musun? Peki sorunlu oldu diyelim 20. Haftada kürtaj mı? Normal doğum mu? Translokasyon olup normal deneyecek olanlara bir fikir olur. Inşallah sen nde bole bir şey yok sadece taşıyıcı sağlıkla al inşallah kucagina

Arkadaşlar bebekte translokasyon olabilir
Önemli olan dengeli olması. Paça kayıp ya da fazlalığı varsa bebekte o parçaya denk gelen hangi organ uzuv ya da beyinde hangi bolumse sorun çıkarıyor. Ağır zihinsel engelle de doğabilir, işitme kaybıyla da, uzuv eksikliğiyle de bin türlü genetik hastalık var bazı çocuklar doğumdan sonra yasayamiyor bazısı agir engeliyle yaşıyor. Bunlar çok hassas konular. Eğer esinizde ya da sizde herhangibir kromozom anormalisi varsa ya PGT yontemi oneriyorlar ya da hamilelikte genetik tanı testi.
Her kromozom anomalisi kötü değil, dengeli olanlar da sorun yok. Bunu en iyi testleriniz ve doktorunuz söyler, sonra siz dusunursunuz dünyaya getirsem mi getirmesem mi diye. Çocuğa ayrı eziyet ebeveyne ayri. İyice düşünüp taşınmak lazim

Arkadaşlar bebekte translokasyon olabilir
Önemli olan dengeli olması. Paça kayıp ya da fazlalığı varsa bebekte o parçaya denk gelen hangi organ uzuv ya da beyinde hangi bolumse sorun çıkarıyor. Ağır zihinsel engelle de doğabilir, işitme kaybıyla da, uzuv eksikliğiyle de bin türlü genetik hastalık var bazı çocuklar doğumdan sonra yasayamiyor bazısı agir engeliyle yaşıyor. Bunlar çok hassas konular. Eğer esinizde ya da sizde herhangibir kromozom anormalisi varsa ya PGT yontemi oneriyorlar ya da hamilelikte genetik tanı testi.
Her kromozom anomalisi kötü değil, dengeli olanlar da sorun yok. Bunu en iyi testleriniz ve doktorunuz söyler, sonra siz dusunursunuz dünyaya getirsem mi getirmesem mi diye. Çocuğa ayrı eziyet ebeveyne ayri. İyice düşünüp taşınmak lazim
Başka seçenek yok zaten ya pgt ya da normal gebelik (eğer kalabilirsen tabi) beni bu konuda üzen şey normal yolla hamile kalırsa bu testler çok ileri gebelik haftalarında belli oluyor bu durumda kürtaj değil normal ölü doğum yapıosun sanırım bu çok yıkıcı gerçekten Allah herkese yardım etsin merhametiyle muamele etsin inşallah ve gerçekten erkekte kadında translokasyon olup tecrübeli olanlar paylaşsın lutfrn

Başka seçenek yok zaten ya pgt ya da normal gebelik (eğer kalabilirsen tabi) beni bu konuda üzen şey normal yolla hamile kalırsa bu testler çok ileri gebelik haftalarında belli oluyor bu durumda kürtaj değil normal ölü doğum yapıosun sanırım bu çok yıkıcı gerçekten Allah herkese yardım etsin merhametiyle muamele etsin inşallah ve gerçekten erkekte kadında translokasyon olup tecrübeli olanlar paylaşsın lutfrn
Panaroma testi 9. haftadan itibaren yapılıyor. baya erken aslında. biz onu yaptırdık birşey olursa erkenden mudahale edilsin diye ama çok masraflı. her gebelikte de bu yapılır mı bilemedim. maddi külfet bir yandan ama elin kolun bağlı yaptırıyorsun işte. Benim eşimde dengeli inversiyon olunca hiç düşünmeden yaptırdık mecbur

Translokasyon olup normal hamile kalanlar kürtaj kaçıncı ayda oldunuz? Benim bildiğim bu kürtaj değil normal ölü doğum yanlış mı biliyorum. Benim de eşim de var ve doktor normal yolla gebelik oluşacağını sanmıyorum oluşsa da erken dönem gebelik kaybı olur dedi

7haftalikdi kurtaj oldum olu dogumda yapanlar var benimki kucuk oldugu icin kurtajla almislardi

Benim tanidigim 2 kisi var saglikli bebeleri olup 2 yada 3 cocugu olanlar fakat sonrasinda hep dusuk yapdilar translokasyon oldugunu sonradan ogrendiler bende anlam veremiyorum madem en basindan beri bu sorun varsa kromozonlarda neden sonrakilerde oldu

Back
X