Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizin kürtajlarınızın sebebi amniyosentezde soru çıkması mı yoksa kendiliğinden mecburi mi.. sizin 5. ve 7. kromozomlardaydı sanırım. şu an tedavi vs. oluyor musunuz?Rabbim bu sikintiyi düşmanıma vermesin .vallahi çok zor .aynisi bende de var malesef bende malesef 4 kez kürtaj oldum hayatım kabusa dondu.bircok kere neden allahım dedim çok doluyum kızlar kusura bakmayın..herkese allah sabırlar versin.![]()
3 Dusuk de kendiliginden mi dustu sizin? Yoksa sonlandirma mi amniyosenteze gore ? Sizle durumumuz aynı sormak istedim ama mesaj atamadım size kusura bakmayın lütfen insan başına gelince aynı olan biri görünce böyle oluyorKüçük olanda vardı canım büyük de var di dr lar pıhtılaşmadan çok genetik dedi dedikleri gibi de oldu..yavrumu genetiğe gönderdik bendeki o 5 numarali bozukluğun aynısı onlardada çıktı.dogaldi canım.. benim başıma malesef 3 4 kez iş gelince normal artik cesaret edemiyorum...ama forumda bir arkadaş var di. Birebir aynı 5 ve 7 .normal yolla oldu.birazda kısmet bu işler. Parçanın hangi noktalarda değiştiği önemli misal benim 5 çok ufak kırıldığı için gebelik 17 haftayı bulabiliyor veya geçebiliyo ama işte ya engelli ya doğumdan sonra olur felan bir suri senaryo çizdi dr lar..Rabbim düşmanıma vermesin valla zor allah yüzümüze baksin inşallah
canım benim olur mu ya ne kusuru..kuzum benim kürtaj yada doğum şeklinde dusuk oldu malesef rabbim herkese sağlıklı bir şekilde nasip etsin seninde mi 5 ve 73 Dusuk de kendiliginden mi dustu sizin? Yoksa sonlandirma mi amniyosenteze gore ? Sizle durumumuz aynı sormak istedim ama mesaj atamadım size kusura bakmayın lütfen insan başına gelince aynı olan biri görünce böyle oluyor![]()
merhabalar benim ilkim düşük
ikinci hasta doğdu ve 5 sene tedavi gördü ve kaybettik
üçüncü doğal yolla ikiz kızlar ve 32 haftalık karnımda öldü
öğrendik ki 7. ve 9. kromozda karşılıklı kopma varmış translakasyon
iki kere tüp bebek denedik toplam 4 yumurta dan hepsi anormal çıktı
şimdi ise kendim hamile kalmışım
ya hastaysa diye içim gidiyor
amniosentez yaptıracağız zamanı gelince ama ya hastalıklı çıkarsa
translakasyon olup sağlıklı spontane çocugu olan var mı
şuan 6 haftalık
Evet sizinle aynı birebir özel den yazamadım size ordan burdan yazdım. Forumda bir baskasi daha var bizimle ayni kromozom ama onun cok sukur saglikli dogal yoldan olmus.Yazdıklarınızı okudum tek tek 2 tanesi erken dönem düşük demissiniz biri 26. Hafta demissiniz . 26. Hafta olan amniyosentez sonrası sonlandırma şeklinde doğum muydu acaba ? Cok sasirdim o haftaya kadar ilerlemiscanım benim olur mu ya ne kusuru..kuzum benim kürtaj yada doğum şeklinde dusuk oldu malesef rabbim herkese sağlıklı bir şekilde nasip etsin seninde mi 5 ve 7
Hayır canım amniyosentez olmadi . Nedeni pihtilasma olan diyende olanda bebekte sıkıntı olabilir diyende o kadar doktor doktor gezdim malesef hic bir şey anlayamadıkEvet sizinle aynı birebir özel den yazamadım size ordan burdan yazdım. Forumda bir baskasi daha var bizimle ayni kromozom ama onun cok sukur saglikli dogal yoldan olmus.Yazdıklarınızı okudum tek tek 2 tanesi erken dönem düşük demissiniz biri 26. Hafta demissiniz . 26. Hafta olan amniyosentez sonrası sonlandırma şeklinde doğum muydu acaba ? Cok sasirdim o haftaya kadar ilerlemisbenim esim de var.. insallah en kisa zamanda saglikli evladinizi kucaginiza alirsiniz. Yasamayan anlamaz dedikleri bu olsa gerek...
Ne diosun büyük kaybın sebebi pıhtılaşma miydi.. kalbi durdu doğum mu yaptınız ozaman?? Doğru mu anladim.. çok üzücü allahım.. inan bilmiyorum doğal benim ne yapmam gerek bilmiyorum. 26. Haftaki kaygınızın translokasyon yüzünden olduğunu sonlandırma yaptırıp doğum yaptığınızı sanmistim.. esinizde mi translokasyon? Suan tup bebek mi yaptiriyorsunuz? Size ozelden mesaj atamadigimdan burdan yaziyorum kusura bakmayin ayni gen olunca.Hayır canım amniyosentez olmadi . Nedeni pihtilasma olan diyende olanda bebekte sıkıntı olabilir diyende o kadar doktor doktor gezdim malesef hic bir şey anlayamadıkevet doğal yoldan olan bir çok arkadaş var bu bizim kaderimiz mis imtihan .eğer maddi imkanınız var ise tup bebek merkezi ile görüş bir .cunki normal yolla korkar oldum inan ki canım çok zor elin kolun bOs cikmak .dogum kürtaj inan benim ruh dengem sarsildi evliliğim tadını alamadım.
![]()
Ne yaptınız doğum yaptınız mı? Inşallah bir sorun yokturinşallah sağlıklıdır da bende buraya yazar umut olurum :) sağol desteğin için
Görmeden yazmisim cok sevindim gozun aydin. Korkma lutfen tasiyici demek saglikli demek hicbir seyi yok evelallahben doğum yaptım arkadaşlar bebeğim normal görünüyor şuan ama tabi taşıyıcı babası gibi onu biliyoruz.
bilmediğimiz kısmı beni ürküten. rah metli oğlumun hastalıgı farklıydı babadan ve o da genetikmiş. alps hastasıydı. şimdi özel sigorta yaptırıp sonrasında hemotoloji ve ımmunolojiye götüreceğiz inşallah gerekirse wes genetik tarama yaptırırız.
ölen oğluma fotokopi gibi benziyor. rabbim kaderini benzetmez inşallah
dilerim herkes evladının mis kokusunu doya doya içine çeker
ALLAH RAZI OLSUN isim isim olmasa da hep dua ettim rabbim kim el açıp sana evlat diye dua ediyorsa tez vakitte sağlıkla sıhhatle ver kullarına inşallah... dedim hep sürekliGörmeden yazmisim cok sevindim gozun aydin. Korkma lutfen tasiyici demek saglikli demek hicbir seyi yok evelallahAllah saglikla huzurla büyütmeyi nasip etsin
![]()
Hem taşıyıcı demek saglikli bebek demek diyor doktorlar. Bu durumun translokasyonda ilgili olduğunu söylediler mı size yoksa bunun dışında bi genetik hastalık mı? Daha açık yazabilir mısınız. Çok geçmiş olsun inşallah iyi çıkar sonuçlariniz.oğlumun testlerinden alfa 1 antirisiptin düşük çıktı genektik hastalıkmış bi daha ki ay yine yapılacak aynı test umarım iyi çıkar
Translokasyonunuzla ilgili olabilir yani. Çok şaşırdım . Sağlıklı denilmişti böyle bi riski nasıl alır doktorlar anlamadım cvs ve amniyo sonucuna temiz derler. Sizin bu yazdığınızdan anladığım taşıyıcı ciksa da sevinmesin kimseDAHA BELLİ DEĞİL TEKRAR TEST YAPILACAK. YİNE DÜŞÜK ÇIKARSA GENETİK TEST YAPILACAK. İNTERNETTEN OKUDUGUMDA 14. KROMOZOM DAN OLUR SORUN DİYOR. BEKLİYORUZ İNŞ İYİ ÇIKACAK BU SEFER