- 3 Ağustos 2020
- 65
- 13
- 18
- 32
- Konu Sahibi Cennet kusu annesi
Dengeli translokasyon taşıyıcısı olanlar burdamı offff içim cok sıkıldı bu konudan neyapıcagımı bilmiyorun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canim pek bilgiliyim bu konuda maalesefT Translokasyon1521 bi bakar mısım canım? Bilgin dahilinde mi?
Buyur sor cnmDengeli translokasyon taşıyıcısı olanlar burdamı offff içim cok sıkıldı bu konudan neyapıcagımı bilmiyorun
Olsun be yaEvet canim pek bilgiliyim bu konuda maalesef![]()
Canım ben yeni öğrendim taşıyıcı olduğumu ne yapıcagımı bilmiyorum tüp bebek mi bunun caresi varmı kendi kendine gene kalınıyormu hiç bişey bilmiyorumBuyur sor cnm
Nasil.ogrendin mesela düşukmu yasadin. Caresi var korkma. Kacinci translokasyonlarda var mesela benimki 15 21Canım ben yeni öğrendim taşıyıcı olduğumu ne yapıcagımı bilmiyorum tüp bebek mi bunun caresi varmı kendi kendine gene kalınıyormu hiç bişey bilmiyorum
Bebegin suan iyimiEwt düşük yaşadım ama ole ögrenmedim doğum yaptım bebeğimde anomaliler vardı ole öğrendim benim taşıyıcı olduğumda 4p 10p
Yok canım bebeğim 4 gün yaşaya bildiBebegin suan iyimi
Aslinda dusuk yaptiginda sebebini arasalardi.. daha once ogrenirdin sende translokasyon oldugumu.Ewt düşük yaşadım ama ole ögrenmedim doğum yaptım bebeğimde anomaliler vardı ole öğrendim benim taşıyıcı olduğumda 4p 10p
Araştırmışlardı am birsorunnyok demişlerdi bende o yüzden hamile kaldım hatta kan sulandırıcı falan kullandım pıhtılaşmadandır diye ama ondan değilmiş hamileyken de hiç bişey öğrenemedim doğduğunda gördüm sadece gelişme geriliği yaptı öle bişey ler yolunda gitmediğini anladım sonra doğdu hersey hüsran acı herşey kötüydü anlayacağın senin kızın yaşıyormuAslinda dusuk yaptiginda sebebini arasalardi.. daha once ogrenirdin sende translokasyon oldugumu.
Ben evlenir evlenmez hamile kaldimm kizim dogunca ogrendim translokasyonumu. 2nciyi direk tup bebek istedim. Genetikle bebegin genini gorup ona gore rahime yerlestiriyorlar. Cocuk aldirmaya karsi oldugum icin benim icin en dogtu secenek tup bebekti
Evet cnm ozelden yaziyorumAraştırmışlardı am birsorunnyok demişlerdi bende o yüzden hamile kaldım hatta kan sulandırıcı falan kullandım pıhtılaşmadandır diye ama ondan değilmiş hamileyken de hiç bişey öğrenemedim doğduğunda gördüm sadece gelişme geriliği yaptı öle bişey ler yolunda gitmediğini anladım sonra doğdu hersey hüsran acı herşey kötüydü anlayacağın senin kızın yaşıyormu
Açık forumda da bilgi verirseniz sevinirim. Birçok kadına yardımcı olabilirsiniz. TeşekkürlerEvet cnm ozelden yaziyorum
NGS yöntemi ile tüp bebek denemek en makulüDengeli translokasyon taşıyıcısı olanlar burdamı offff içim cok sıkıldı bu konudan neyapıcagımı bilmiyorun
Peki siz yaptırdınız mı ngs nedir ki pgt demişlerdi banaNGS yöntemi ile tüp bebek denemek en makulü
Evet yapttırdım pgt olayın genel ismi embriyoya genetik tarama yapılası anlamına geliyor peki birden fazla yöntem var bu tarama ile ilgili. En gelişmişi NGS yöntemi. Bu yöntem ile sadece translokasyon olan kromozomlar değil tüm kromozomlar inceleniyor ama pahalı. Bir de klasik yöntem var FISH. Bunda sadece embriyonun istenilen kromozomları inceleniyor. Benim görüştüğüm üç merkez vardı ikisi ısrarla FISH yeter dedi maliyeti düşüktü ancak son teknoloji her zaman daha iyidir hepsine bakılsın diye ve kafama yatan merkezin sadece NGS yapması sebebiyle bu tedaviyi seçtim. Şükürler olsun güzel haberlerim var.Peki siz yaptırdınız mı ngs nedir ki pgt demişlerdi bana
Ne kadar dogru bilmiyorum ama erkekte olunca saglikli bulmak daha kolay deniliyor.Evet yapttırdım pgt olayın genel ismi embriyoya genetik tarama yapılası anlamına geliyor peki birden fazla yöntem var bu tarama ile ilgili. En gelişmişi NGS yöntemi. Bu yöntem ile sadece translokasyon olan kromozomlar değil tüm kromozomlar inceleniyor ama pahalı. Bir de klasik yöntem var FISH. Bunda sadece embriyonun istenilen kromozomları inceleniyor. Benim görüştüğüm üç merkez vardı ikisi ısrarla FISH yeter dedi maliyeti düşüktü ancak son teknoloji her zaman daha iyidir hepsine bakılsın diye ve kafama yatan merkezin sadece NGS yapması sebebiyle bu tedaviyi seçtim. Şükürler olsun güzel haberlerim var.
Umut olur inşallah. Bizim tüp bebek tedavimizde ne kadar çok embriyo o kadar çok şans. Sonuçta zar atıyoruz. Doğal yolla da sağlıklıyı bulabiliriz ancak ya bulamazsak sürekli kürtaj olmak rahme zarar psikolojik sorunlar vs akıl işi değil bence. Bir de sağlıklı olmayıp doğma ihtimali var. Tüm bu sebeplerden dolayı tüp bebek en mantıklısı.
Umut olsun diye yazdım çünkü bizim ilk denememiz ve çok az embriyomuz oluştu sadece 3embriyo dondurulup genetiğe gönderilebildi. 3te 1tane sağlıklı gelmesi baya düşük bir ihtimalken geldi çok şükürBenim eşimde 13-14 robertsonian translokasyon var. 1embryomuz transfere uygun bulundu ve transfer edildi şükürler olsun. rabbim sonunu güzel eylesin inşallaj tutunup benimle kalır. Hepimiz güzel tedaviler sonunda yavrularımıza kavuşuruz inş.