travmatik olayi nasil asabilirim

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
merhaba herkese, gecmiste ailemden biriyle alakali travmatik birkac anim var ve bunlari asamiyorum. Benim icin cok ozel ve kimseye acmak istemedigim bisey o yuzden psikolog ya da psikiyatra gitmek istemiyorum cunku anlatamayacagima eminim. Buraya da yazamayacagim. Bununla ilgili kitap onerisi ya da bunu nasil asabilecegimle ilgili onerisi olan var mi?

Psikojik destek almadan kendi kendinize aşmaniz cok zor. Ruhumuzun aldiği yaralar daha derin ve iyilesmesi zor oluyor. Maddi imkaniniz varsa bir psikolog tan randevu alarak ise baslayabilirsiniz. Gerekirse ilac tedavisi ile desteklenir. Kitapla cozulemeyecek kadar kompleks insan psikolojisi.

Şimdi ne derece rahatsızlığınız var biz burdan yorum yapmamız yada kitap önermemiş zor..
Önce bir psikolojik yardım alin..
Gerekli yönlendirmeyi onlar yapsın..
Geçmiş olsun.

Kitapla olacak iş degil.yanlis çözüm arıyorsunuz .

Psikolog ve psikiyatristler bu yüzden var. Kimseye aşamayacağımız dertleri travmaları gidermek için. Sizi kimse yargılamaz merak etmeyin. Böyle problemlere Google dan kitaptan tanı tedavi uygulamaya kalkarsanız emin olun çok daha kötü olur. Geçmiş olsun

neden anlatamayacaksanız? anlatmazsanız çözemezsiniz. Kimseye söylemeyecek dışarıdan birisine anlatmanız lazım. Birisine anlatmazsanız ve o anları tekrar yaşayıp duygularınızın üzerine gitmezseniz böyle sorunların çözümü yok, ileride pek çok kronik hastalığa yakalanırsınız. Ayrıca anlattığınız kişi bu tip olaylarda nasıl tepki vereceğini bilmezse daha derin travmalara da yol açabilir. İşinin ehli, iyi referansları olan bir PSİKOLOGA gidin, psikiyatri değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…