Tripli kaynana

Merhaba sevgili hanimlar hemen konuya girmek istiyorum.gecen gece kv bizi ariyarak aksam caya geleceklerini soyledi ve geldiklerinde yakin akrabalariyla geldiler oysa telefinda soylememisti.bende sinirime engel olamayip bunu kv neden onlarinda geleceklerini soylemedin dedim.o da yabancilar mi surpriz oldu dedi.bu kez daha cok sinirlenerek bize biyle sürprizler yapmayin dedim.bunun uzerine o geceki hic bir ikramimi yemedi oturdugu yerde soguk ruzgarlar estirdi.asil sorunum esim buna ragmen bana hicbirsey demedi ama arada kaldigini hissediyorum ve bu duruma uzuluyorki durgunlasti.simdi ne yapabilirim bana yardimci olur musunuz
Hakliyken haksız duruma dusmussunuz . Kesinlikle bu tip durumlarda anında tepki vermek hiç doğru değil başka zaman anne o gün böyle yapmıştın ama ben zordurumda kaldım . Onlar sürpriz yapmak istese bile böyle durumlarda bana haber verirsen sevinirim derim.
Siz geldiklerine pişman etmissiniz

Geleceğini haber vermiş kadın yanında gelen iki akrabaya mi bu tavır. O kadar da değil arkadaşlar ya. Çayı biraz fazla demlersin oldu bitti. Bi de kadın bisey yemedi vs. Demissiniz. Ee doymuş kadın laflarinizdan, tıkanmış.
Peki kaynana kayınbaba diyip eve veya kendisine pek çeki düzen vermemiş olsa ama sürpriz yanında akraba getirdiğinde insan rahatsız olur madem geleceğini haber veriyor akrabayıda söyleyi verseydi

kusura bakmayın haksızsınız. tavrınız çok yanlıs ayıp yani. belliki kötü bi niyetle düşünmemişler gidelim sürpriz olsun oğlumuza demişler heveslenmişler şöyle diyebilirdiniz anne çok iyi olmus ama keşke haber etseydin hazırlıksız yakalandım bidaha söyle bende kendimi ona göre hazırlayayım ???

daha sonra millet gidince uygun bir dille söylemeniz lazımdı.
çok yersiz olmuş çıkışınız.
ben olsam bende yemezdim ikram ettiklerinizi.

Benim kv de evime habersiz misafir getirdi hem de kaç defa.Çok sinirlendim ama hiç böyle tepki vermedim.Her seferinde sakince konuştum kırmadan uyardım çokta anlamadı.En son eşim konuştu.Uzun süredir yapmıyor.Tepkiniz sert olmuş.Şu an yapacak birşey yok.Çokta ezilip büzülmeyin haksız duruma düşmeyin.Çünkü yüzde 50 siz yüzde 50 kv niz hatalı.Ortalık durulunca sakince konuşmaya çalışın.Anne ben hoşlanmıyorum bu tarz durumlardan haber verirsen sevinirim diye.

Bence iyi yapmışsın. Baştan tavrını koy , orası senin evin gelen kişi sayısına göre ikram falan ayarlıyorsun sonuçta. Eğer şimdi geri adım atarsan seni daha beter ezerler. Benim karakterim bu açık sözlüyüm dersin olur biter. Ezdirme kendini helal olsun

Merhaba sevgili hanimlar hemen konuya girmek istiyorum.gecen gece kv bizi ariyarak aksam caya geleceklerini soyledi ve geldiklerinde yakin akrabalariyla geldiler oysa telefinda soylememisti.bende sinirime engel olamayip bunu kv neden onlarinda geleceklerini soylemedin dedim.o da yabancilar mi surpriz oldu dedi.bu kez daha cok sinirlenerek bize biyle sürprizler yapmayin dedim.bunun uzerine o geceki hic bir ikramimi yemedi oturdugu yerde soguk ruzgarlar estirdi.asil sorunum esim buna ragmen bana hicbirsey demedi ama arada kaldigini hissediyorum ve bu duruma uzuluyorki durgunlasti.simdi ne yapabilirim bana yardimci olur musunuz
Eğer kayinvaliden ile Aran iyiyse normalde bunu bozmamak için geçen gün biraz gerildim kusura bakma haberim olmayınca hazırlıksız yakalandim de ve konuyu kapat

Konu sahibi konunuzu duzenleyin mutfakta soylediginizi ve bu konudan muzdarip olup devamli uyardiginizi belirtin yoksa yanlis anlasilacaksiniz

Her şeyi bukadar büyütüp, abartarak hayat zor olmuyormuo_O tepkiniz çok yersiz ve gereksiz olmuş. Duyanda ordu şeklinde 1 haftalık yatıya geldiler sanır. Kayınvaldeniz ile özel zamanmı geçirmeyi seviyorsunuz yada?

Tatlı dilli olsaydınız keşke... eşinizide arada bırakmamış olursunuz... kayınvalidenize anne keşke misafirlerimizin gelceğini deseydin daha detaylı hoş hazırlık yapardım vs diyip uyarabilirdiniz... tekrarlanırsa başka uslub kullanırdınız.... hemen fevrilikte iyi değil

Bu sekilde tepki vermem yalniz bu duruma vasif degil.buna benzer bir cok olay yasadim her seferinde durumu bozmadim.haber vermek zor degil gelenleri agirlamakda.uslubum agir olmus olsada canima tak ettigi icin tepkim bu oldu.herzamanki halleri emri vaki yapmak karsindakini adam yerine koymamak.oysa sakin biriyimdir fevri davranmam cogu zaman laf sokmalarina ragmen sessiz kalir duymamis sayarim.benimde sabrim buraya kadarmis.olumlu yorumlar icinde olumsuz dusunceleriniz icinde tesekkur ederim .sizlerle konusmak tartismak burda fikir alisverisi yapmak com hoş saglicakla kalin.

Aman iyi yapmışsın ya kibarca desende anlamıyorlar zaten tavır yanlış falan demişler ama sen tanıyosundur keşke bende diyebilsem böyle şeyler

Neden boyle bi algi.var? Kayinvalide ne yapsa sikinti oluyor veya tersi. Genelde gelinler sikayetci, tamam cogu gercekten fena oluyor Allah akil fikir versin ama bu konuda ortada ne var? Kayinvaliden kotu bisey yapmamis tamam haber vermeliydi ama sende kenara cocuk ceker gibi azarlaman kotu... koskoca kadin cocuk degil. Terbiyesizlik

Vur dedik öldür demedik;)

Hepi topu bi kac saat idare edip baska bi gun durumu izah etseydiniz. Anne oyle habersiz getirme. Sen yabanci degilsin annemsin ama baskalarindan haberim olsun derdiniz. Bence tepkiniz biraz fazla olmus

Back
X