tripofobi :( hayatım zindan oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
halka flimini hatırlattınız bana :KK70:
sakın bakmayın 7. günde antinkuntinfobi olursunuz :KK53::KK53::KK53:
hıırrrvvv
Durumu yaşamadığınız için anlamamış olmanıza hak veriyorum ama kullandığınız üslup yanlış. Bu şekilde bahsedebileceginiz bir konu değil bu her insanın fobileri olabilir ve konu sahibi arkadaşında dediği gibi kurtulması zor bir fobi. Daha anlayışlı olursanız sevinirim.

Benim cildimde biraz gözenek problemi var. Demekki beni görsen parcalarsin sen :KK48: Ben de yok bu fobi eminim her gün yüzüme bakamazdim yoksa :KK45: Çok acaip bir fobiymis ya gerçekten, daha neler duyacağız bakalım. Bir psikiyatrist , psikolog falan çözer herhalde. Yani diğer fobiler gibidir çözümü ,gidiş yolu aynıdır diye düşünüyorum. Kimse bilmiyor bu fobiyi diye düşünme yani , benzer teknikler vardır. TRT okulda bir program vardı bir ara. İnsanların değişik fobileri vardı, psikolog ile tedavi sürecini gösteriyordu. O geldi aklıma, orada da değişik değişik fobiler vardı. Geçmiş olsun.

Bende de var. Nefret ediyorum. Kafayı dağıtmaya çalışıyorum aklıma geldikçe. Hatta şuan yazarken bile kötü oluyorum.

Bende de var. Nefret ediyorum. Kafayı dağıtmaya çalışıyorum aklıma geldikçe. Hatta şuan yazarken bile kötü oluyorum.

böyle yaşamak gerçekten çok zor. bu tür şeylerden etkilenmeyen insanlara o kadar özeniyorum ki ne kadar şanslılar diyorum. inşallah biz de atlatırız. ömür boyu bu düşüncelerle yaşama fikri korkunç

Benim kuzenim de bir gün böyle delikli bir şeyden içi kalkınca böyle bir fobi olduğunu hatırlayıp bir kaç foto gösterdim fenalık geçirdi:D Onun da haberi yokmuş böyle bir fobiden sadece içim bir tuhaf oluyor diyordu ama günlük hayatta böyle çok etkilenecek kadar delikli şeyle karşılaşmıyor sanırım.

Bende de pütürlü yüzey takıntısı var.
Görünce birkaç hafta bazen daha da uzun aklımdan çıkmıyor ve tırnaklarımla kazıyor gibi sürekli bi yerlere sürtüyorum elimi tırnaklarımı falan.
Yaşasınnn tek ben değilmişim :KK70:
Sebebini bulunca hafiflettim ama kendimi biraz.
Rüyamda görmüştüm yanaklarım pütürlü pütürlüydü tırnaklarımla deşmiştim yüzümü sabah kalktığımda :KK70:
Şimdi telkin ediyorum kendimi her aklıma geldiğinde ya da gördüğümde,rüyaydı diye.
Sizde nasıl başladı bir düşünün.
Mantarın altına da bakamazsın öyleyse değil mi

Bir arkadaşımda da o takıntı var, bizi çok eğlendiriyor :)

evet benim durumumu daha iyi özetlemişsiniz benden. önceden de böyle şeylerden rahatsızlık duyuyordum. ama sadece bende var sanıyodum böyle bir şey olduğu aklıma bile gelmezdi. Geçenlerde onedio bununla ilgil bir içerik hazırlamış o zaman öğrendim ne fobi olduğunu. Ve o zamandan beri çıldırıyorum o resimleri gördüğümden beri.

Bende de var :( Bu dediğiniz onedio konusunu da görmüştüm ve bendekinin tripofobi olduğunu,iğrene iğrene öğrenmiş oldum...

Benim de salatalıkların,bazen havucun patlıcanın ortasında kalan delikler sinirimi bozuyordu.Üstte bir arkadaşın durumu gibi,tırnaklarımla iyice göçertip,dişlerimi sıka sıka atıyorum çöpe.Bildiğin delirmiş gibi hissediyorum onunla cebelleşirken kendimi...

:bicak: Bunun gibi oluyorum :)

Bende de var bundan.
Evvelki sene kadınlar kulübünde bir foto görmemle ortaya çıktı. Fotoğrafın ne olduğunu tarif edip sinirlerimi tekrar zıplatmak istemiyorum. Ama etkisinin geçmesi bir aydan fazla sürmüştü. Hamileliğimin ilk zamanlarında görmüştüm bir de. Aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyordum.

Var yani böyle bir şey... Görselleri aratıp da sizde bir etki olmuyorsa yok olmuş olmuyor hanımlar...

Mantarın altına da bakamazsın öyleyse değil mi

Bir arkadaşımda da o takıntı var, bizi çok eğlendiriyor :)

Aaaaayyy,bikaç gün önce eşim biz niye hiç mantar yapmıyoruz dedii.Ben yemem,sen yemek istiyorsan al,nasıl yapar yersin bilemem,alt kısmına bakamıyorum ben dediiiimmm.Oooffff aklıma geldi yine şimdi :kızgın:

evet benim durumumu daha iyi özetlemişsiniz benden. önceden de böyle şeylerden rahatsızlık duyuyordum. ama sadece bende var sanıyodum böyle bir şey olduğu aklıma bile gelmezdi. Geçenlerde onedio bununla ilgil bir içerik hazırlamış o zaman öğrendim ne fobi olduğunu. Ve o zamandan beri çıldırıyorum o resimleri gördüğümden beri.

ben de onediodaki içerikten görmüştüm ilginç gelmişti, bakınca ilginçmiş dedim kapatınca unuttum:KK53:

doktora gitmelisin hastalık kabul edilmiyor diye bişey yok, anksiyete yaratıyor işte sen de daha ne, psikiyatriste git derim

Tatlım profesyonel yardım denedin mi :KK43:

Bu arada sakın bakmayın demişsin ama böylelikle insanların merakını daha çok cezbettin.
Umarım atlatırsın kendi başına üstesinden gelemiyorsam mutlaka bir uzmana görünmelisin

yarın gidicem inşallah umarım çözülür. Ama bana ömür boyu böyle yaşıcakmışım gibi geliyor.
Hayır hayır lütfen öyle düşünme. İnan ki geçeceğine
yapılan müdahale işe yarasın
Sonuçta herşey beyinde bitiyor, sen şuan için tek başına başa çıkamadın,
Uzman sana beynini nasıl yönlendireceğini anlatacak öğretecek vs.
İnan, yeter

Arkadaşlar merhaba size belki de şimdi dünya üzerindeki en garip fobiden bahsedeceğim.

Öncelikle uyarayım googla girip neymiş bu tripofobi diye sakın aratıp bakmayın. Mesuliyet kabul etmem. Çünkü benim durumumda tam olarak böyle başladı ve o günden sonra hayat bana zehir oldu.

Kısaca anlatmam gerekirse bu fobinin genel tanımı delik korkusu. Yan yanaa dizilmiş bir çok deliğe asla bakamıyorum. Bal peteği, peynirin delikli yüzü, kızamıklı insan derisi, çeşitli balık derileri pul pul ,gözenekli, noktalı herşeyden tiksiniyorum. Önce bir kaşıntı, ardından mide bulantısı, soğuk terleme başlıyor.

kafayı yemek üzereyim. Son zamanlarda iyice arttı bu görüntüleri görmesem bile aklımda kurup kurup çıldırıyorum. En mutlu anımda aklıma bunlar geliyo kanım çekiliyor.

Araştırdığım kadarıyla tedavisi de yok :KK43: hatta bir fobi olarak kabul bile edilmiyor.
Ama benim hayat standardımı çok düşürdü.Allah rızası için yardım edin bir bilginiz varsa.

Not: sakın google görsellerde aratmyın.
ah canııım bende yakın zamanda ogrendım
delık delık seylere bakınca
sırayla olusmus bellı bı duzen ıcerısındekı delıkler
veya vucud da cıkan allerjı kabartıları uzun zamandan berı benı mahvedıyodu
sonra tesadufen ogrendım bunun bı fobı oldugunu
vucudumda ınanılmaz urpertı oluyo ınanılmaz urkuyorum

Aynısı bendede var garip bi fobi olduğu için araştırmadım yani bende sorun heralde diyodum bigün uçakta dergi karıştırırken denk geldim bahsediyodu böyle bi tanı olduğuna şaşırmıştım ama hayatımın her anında görmediğim için sorun yapmıyorum. gördüğümde garip bi rahatsızlık hissediyorum sinirleniyorum.bir ara bi fotoğraf çıkıyordu reklam olarak her yerde delikdeşik bir cilt işte sigara içerseniz böyle olur bla bla bla deliriyodum onu görünce ama dediğim gibi hayatımı etkilemiyor yani uzak duruyorum.

Benim sinirlerim bozuldu. Size bol sabırlar ve şifa diliyorum.

Sanki deliklerden her an bir şey çıkacak gibi:kusmuk:

Ay ben bunu bılıyorum onedıoda bı makale okudum o zaman rahatsız olmamıstım gecenlerde yıne trıpofobıyle alakalınbı galerı daha grdum onu okurken baya darlandım kasındım ve huzursuz oldum az daha ustıne gtseydım bende senın gıbı olabılırdım ama hemencık hafızamdan sıldım o anları unutnaya calıstım sanırım bunun sebebı galerıdekı bagzı ıgrenc fotograflar bu fotolar googleda aratıncada cıkıyor o ıgrenclı seylerı grmeseydın bence o kadarda fobı halıne gelmezdı

Back
X