Trk kahvesi

dtsly

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
381
0
316
İzmir
:uhm:yaa kızlar yaa cıldırıcam yaa türk kahvesini köpüklü yapamıyorum yaaa.şeker köpürmesını kolaylastırır dıyolar ama esım de sade sevıyo:((sunun puf noktasını bana soyleyın noooluuur:((

kısık ateşte yavaş yavaş pişsin öyle güzel köpürüyo
üstten köpüğünü al fincana sonra azcık daha kaynat geri kalanıda dök fincana

fincan kahvesi yap süper köpürüyo forumda biri yazmıştı ama adını hatırlamıyom bende ondan öğrendim ve herkes çok beğeniyo

Türk kahvesi yapmanın tek püf noktası, çooook kısık ateşte pişirmektir, bu şekilde pişirirsen köpük olmaması mümkün değil.

Bir de kahvesini az koymayacaksın, 1 fincana dolu dolu yani tepeleme 1 tatlı kaşığı, en az..

tam olarak bilmemekle birlikte sanırım khve fincanına kahveyi şekeri suyu koyup fincanı tabak altıyla birlikte ocaga koyuyorsun öylece pişiyor
hep denemek istiyorum ama hepte unutuyorum

Fincan kahvesi ne ya?

fincana kahveyi şekeri koyuyosun karıştırıyosun daha sonra suyunu ekliyosun fincanı ocağın üzerine koyuyosun kahveler suda çökünce biraz karıştırıyosun çok az kaynamaya başlayınca ocaktan alıyosun fincanı o kaynamaya devam ediyo çünkü almassan taşabilir o kadar köpüklü oluyoki süper tadıda çok hoş oluyo muhakkak dene.Fincana bişi olmuyo bu arada yerimseniben

Fincan kahvesi enteresanmış ama sanırım fincan direk ateşe konumuyordur herhalde su dolu bir kabın içine filan mı konuyor acaba.

Sana sırrımı söyleyeyim cnm,kuru cezveye kahve ve toz şekeri koy iyice karıştır vaktin varsa 2-3 dk,sonra suyunu ekle bir kez karıştır kısık ateşe koy,kenarlarında köpükler oluşuncaya değin hiç karıştırma,daha sonra çok hafif kaşığı cezvenin dibine dokundurmada karıştır,köpüklerini almaya başla.Kalan kahveyi fincana dök.

ıkinci sır,şayet köpük oluşmamışsa kahvende,cezvenin üstüne tuz eker gibi kahve ek,sadece üstünü karıştır.buyrunnnnnnnnn

fincana kahveyi şekeri koyuyosun karıştırıyosun daha sonra suyunu ekliyosun fincanı ocağın üzerine koyuyosun kahveler suda çökünce biraz karıştırıyosun çok az kaynamaya başlayınca ocaktan alıyosun fincanı o kaynamaya devam ediyo çünkü almassan taşabilir o kadar köpüklü oluyoki süper tadıda çok hoş oluyo muhakkak dene.Fincana bişi olmuyo bu arada yerimseniben

çok severim bende fincanda türk kahvesini
lezzeti başka oluyo sanki :kahve:
ama evde denemeye korkuyorum, gerçekten çatlamıyo mu fincan? :1shok:

Son düzenleme:
tam olarak bilmemekle birlikte sanırım khve fincanına kahveyi şekeri suyu koyup fincanı tabak altıyla birlikte ocaga koyuyorsun öylece pişiyor

benim bildiğim fincan altıyla ocağa koymuyorsun direk fincanı ocağa koyuyorsun ve çok kısık ateşte pişiriyorsun

burda görünce denemek isttedim.altına tabak koymadan yaptım kaynamaya baslayınca aldım köpüğü bol oldu ama tek sorun fincanın ve sapının aşırı ısınması oldu. peçeteyle tutup aldım saplarından ama içerken dudakları baya yakıyor duyurulur.

ben bakır cezvede yapıyorum soğuk suyla. hafif köpürene kadarda karıştırmıyom. bakıyorumki kaynamak üzre o zaman biraz karıştırıyom. tam kaynarken alıom ocaktan yarısını fincana döküyom sonra cezvede kalanı tekrar kaynatıp fincanı tamamlıyom. ama kısık ateşte yapacaksın öle daha iyi köpürüyo.
kahveninde taze olması gerekiyo.

fincan kahvesini denedim bende.
çatlamıyo fincan. ama taşırdım ben ilk yapışımda.:))) sonrada dahada denemedim korktum yine taşıcak diye:)

Sağlığa zararı var mı bilmiorum ama ben şu iki liralık kahve makinası var ya onda yapıorum kahvemi. Acayip köpürüyoo hatta fincanlara paylaştırıorum köpüğü, sonra geri kalanı döküyorum fincanlara, suyu bitiyo ama makinanın dibinde köpükler kalıo bile o kadar çok yaniii:kahve:zemuszemus

:1shok::1shok::1shok::1shok:

:kahve::kahve::kahve::kahve:

Bunlar çok ilginç

Sana sırrımı söyleyeyim cnm,kuru cezveye kahve ve toz şekeri koy iyice karıştır vaktin varsa 2-3 dk,sonra suyunu ekle bir kez karıştır kısık ateşe koy,kenarlarında köpükler oluşuncaya değin hiç karıştırma,daha sonra çok hafif kaşığı cezvenin dibine dokundurmada karıştır,köpüklerini almaya başla.Kalan kahveyi fincana dök.

İkinci sır,şayet köpük oluşmamışsa kahvende,cezvenin üstüne tuz eker gibi kahve ek,sadece üstünü karıştır.buyrunnnnnnnnn

Üçüncüsüde benden olsun biraz ama abartmadan karbonat ekleyin köpürmezse kahve değildir:roflol::roflol::roflol:
Karbonatı abartmayın yoksa tuzlu gibi oluyorbuyrunnnnnnnnn:içelim:

Taze kahve olmalı (buzdolabında muhafaza ediyoruz biz daha uzun süre taze kalıyor ve kavonoz hava aldırmamalı)
Fincan başına dolu dolu 1 tatlı kaşığı konmalı
Soğuk su kullanılmalı
Kısık ateşte pişirilmeli
Sürekli karıştırılmamalı
Kenarları kabardıktan sonra köpük hemen alınmalı ve sonrasında çok kaynatılmamalı

çok bilmiş gördüm kendimi -tatlicadiarzu- ama çok güzel kahve yaptığımı söylerler :lepi:

Sağlığa zararı var mı bilmiorum ama ben şu iki liralık kahve makinası var ya onda yapıorum kahvemi. Acayip köpürüyoo hatta fincanlara paylaştırıorum köpüğü, sonra geri kalanı döküyorum fincanlara, suyu bitiyo ama makinanın dibinde köpükler kalıo bile o kadar çok yaniii:kahve:zemuszemus

canım o 2liralık kahve makinesi elimde patladı cok korktum öledebilirdim lütfen atın onları ya:gitme:

Back
X