Trk kahvesi

arkadaslar cook tesekkurler hepınızın tarıflerını teker teker deneyecegım:))sagolunn:CüvCüv::CüvCüv:

Sağlığa zararı var mı bilmiorum ama ben şu iki liralık kahve makinası var ya onda yapıorum kahvemi. Acayip köpürüyoo hatta fincanlara paylaştırıorum köpüğü, sonra geri kalanı döküyorum fincanlara, suyu bitiyo ama makinanın dibinde köpükler kalıo bile o kadar çok yaniii:kahve:zemuszemus

bizdede var öyle kahve makinesi ama tadı pek güzel olmuyo plastik kokuyo kahve ama köpüğü dediğin gibi çok oluyo

fıncan kahvesını denedım cok lezız oldu:))tesekkurler ama bırsey ekleyeyım.mısafıre sunacaksanız goturmeden once bır cay kasıgıyla kopugun bıttıgı yerı soyle hafıften karıstırın cunku fıncanın kopukle bırlestıgı kenarda kopuk bıraz tutmus gıbı oluyor:)

Ben yaptığımda plastik kokmuyoo hiç. Bazen de damla sakızlı yapıorum sadece sakız kokuoo o zaman. Makinaya metal kaşık sokmamak lazım. Ayrıca kahve dışında hiç bişii ısıtmamanız gerekio. Bide ben kapaklı olandan aldım. Annemdeki elimde patladı ama patlama sadece kahvenin havaya sıçramasından ibaret oldu. Ağzı kendinden kapaklı alırsanız patlasa bile kahve içinde kalıo. Ama içinize sinmezse kullanmayın tabii

1fincan için 1 fincan soğuk su koyuyorum 1 tatlı kaşığı dolusu kahve 1,5 yada 2 kesme şeker[arzuya göre] koyuyorum ve iyice karıştırıyorum kısık ateşe koyuyorum biraz daha karıştırıyorum sonra bidaha ellemiyorum köpürünce üzerindeki köpüğü fincana alıyorum sonra kaynatıyorum ama köpüğünü kaçırmadan hemen ocaktan alıyorum fincana koyuyorum çok köpüklü olur herkes çok sever kahvemi

2 liralık makinede de 50 liralık makinede de pişen kahveyi sevmiyorum..hızlıca piştiği için lezzetli olmuyo..ama muhteşem köpük oluyo :lepi:

fincan kahvesine alıştım çok fena hemde kaydirigubbakcemile3

tadı harika..ilk içimde telveler en üstet gibi..biraz beklemek gerekiyo dibine çökmesi için..

bişi daha var aklımda ama denemedim ...

komşularımız vardı..nescafe yaparlardı..plastik bi bardağa kahveyi ve azcıkın kola koyup biraz da su..karıştırıralrdı köpürürdü..ne kahve olurdu ama ..:lepi:

türk kahvesi için de denemeyi planlıyorum kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bende valla cezvede degilde fincanda yapıyoırum cokta güzel oluyor:)
bence deneyin

cezve de daha güzel olur.arkadasmimin cezveleri var tek kisilik iki cezve yi koyarak yapiyo bes daakada bol köpüklü

Canım soğuk su kullan cezvede kahve, şeker, ve suyu karıştırıp ocağa koy bi daha da elleme kısık ateşte yavaş yavaş olacaktır.

Back
X