• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Troid olupta hamile kalan varmı

Homa ır 4,77 , insülin 22,3 çıkmıştı Aralık ayında, doktorlar ilaç vermedi, diyet ve hareketle düşürebilirsin dediler fakat bu değerlerden önce ben zaten 4 kiloyu sağlıklı şekilde vermiştim, fakat etkisi olmamıştı. Burada kullananları gördüm ve doktordan kendim glifor adlı insülin ve yumurtlama destekleyiciliği ilacı istedim ve ocak itibariyle kullanmaya başladım. Ben de etki etmeye başladı, şu an değerler düşüyor ve sağlıklı yumurtluyorum, ilacı yalnızca ilk öğünde kullanmama rağmen. Mideyi çok rahatsız ettiği için akşam kullanmayı tercih etmiyorum. Bir de bu döngümde farklı doktorla devam etmeye başladım ve doktorum combinol ü önerdi destekler bu da diye.
Geçmiş olsun benim 2,8 cıktı ama bisey vermediler :/ sağlıklı yumurtladığınızı nasıl anlıyorsunuz peki

Geçmiş olsun benim 2,8 cıktı ama bisey vermediler :/ sağlıklı yumurtladığınızı nasıl anlıyorsunuz peki
Sizin değeriniz pek kötü değil aslında 2,5 altında olması isteniyor. Kilonuz varsa biraz kilo vermek, günlük hareketinizi arttırmak sizde hemen etki edebilir gibi.
Yumurtlama takibi yaptırdım, progesteron hormonuna baktırdım. Regl düzeni de gösteriyor bir yandan. Bende 21.gün progesteron hep düşük çıkıyordu en yüksek 2.1 di. Çatlamanın olduğunu gösteren değer 5 imiş fakat o da yeterli bulunmuyor, 10 üstünde olması bekleniyor. Benim ocak ayında 8,6 idi şubattaki de 9,7 çıktı. Çatlama günlerinden emin değildim sadece tahmini günlerde bakınca bu değerler çıktı, zamanla daha iyi olacaktır deyip bekliyorum.

Sizin değeriniz pek kötü değil aslında 2,5 altında olması isteniyor. Kilonuz varsa biraz kilo vermek, günlük hareketinizi arttırmak sizde hemen etki edebilir gibi.
Yumurtlama takibi yaptırdım, progesteron hormonuna baktırdım. Regl düzeni de gösteriyor bir yandan. Bende 21.gün progesteron hep düşük çıkıyordu en yüksek 2.1 di. Çatlamanın olduğunu gösteren değer 5 imiş fakat o da yeterli bulunmuyor, 10 üstünde olması bekleniyor. Benim ocak ayında 8,6 idi şubattaki de 9,7 çıktı. Çatlama günlerinden emin değildim sadece tahmini günlerde bakınca bu değerler çıktı, zamanla daha iyi olacaktır deyip bekliyorum.
Valla kilom da normal ben de anlamadım ama hareket etmiyordum herhalde ondan :/ evet ne güzel düzelme var daha da iyi olur inşallah 💐 teşekkür ederim cevaplarınız için

6.13 dusuk bi deger degil ama 5 uzeri zaten referans disi kabul edilir ve bu sekilde gebe kalmanizi tavsiye etmem hamilelikte 2.5 alti olmasi istenir aksi halde direk bebegin beyin gelisimine hasar verebilecek bir etken tsh

Is yerinden yakin bir arkadasim yuksek tiroidle 2 kere dogal yolla hamile kaldi. Duzenli ilacinizi kullanin, doktorunuza hamile kalmak istediginizi soyleyin kontrollerinizi aksatmayin. Insallah en kisa surede guzel haberler alirsiniz 🌸

Canım ben haşimato hastasıyım şöyle ki tsh t3 t4 normal ama anti tpo 600 lerdeydi. Aynı zamanda insulin direncimde var boyum 160 78 kilo ile hamile kaldım. Adet düzensizliğim hiç olmadı gebelik öncesi değerlerim normal diye tiroit hapı da kullanmadım. Bende evlendikten üç ay sonra denemek istedim tedirgin olduğum için ilk seferde hamile kaldım çok şükür 5. Ayın icindeyim simdi. Bence dahiliyeye git seni endokrin bolumune sevk etsin detaylica her seye baksinlar, ayni zamanda kadin doguma da git yumurtalarina baksinlar regl duzensizligin icinde iyi olur

Kızlar şunu da belirtmek isterim benim gebelik öncesi tiroitim normal aralıktaydı gebeliği öğrendiğimde (4. Haftada) 6 ya çıkmıştı değerim doktor ilaca başlattı ve 2 haftada 1.5 lara düştü. Gözünüz aşırı korkmasın bekarken doktorumda diyordu ki şuan tsh t3 t4 ün normal olduğu için ilaca başlamana gerek yok gebelik olursa başlatırız dengeye girer

Kızlar bede troid çıktı 6.13 tü değerüm sanırım cok tüksek degil ilaçta vermedi. Ama bende kilo alımı tüylenme ve adetim cok düsensiz oldu troidle hamile kalan varmı acaba
Benim tsh 3.72 falandı ilac kullandım. Daha bir sürü sıkıntım vardi tek tup kapalı amh düşük sadece tup bebek dediler kendiliğinden hamile kaldım inşallah rabbim dileyen isteyen herkese nasıp olsun inşallah

Benim tsh 3.72 falandı ilac kullandım. Daha bir sürü sıkıntım vardi tek tup kapalı amh düşük sadece tup bebek dediler kendiliğinden hamile kaldım inşallah rabbim dileyen isteyen herkese nasıp olsun inşallah
Bugün dahiliye doktoru direk yüzüme hamile kalamazsın dedi TSH 5,95 serbest t3-t4 normal değerde geçen ay levotrin 25 mg kullandım ama düşme olmamış bugün yine aynısından 25 mg lık yazdı 2 aydır deniyoruz bakalım yaşım 31 zaman kaybetmek istemiyorum

Kızlar bede troid çıktı 6.13 tü değerüm sanırım cok tüksek degil ilaçta vermedi. Ama bende kilo alımı tüylenme ve adetim cok düsensiz oldu troidle hamile kalan varmı acaba
Kilo alımı, tüylenme ve adet düzensizliği pcos belirtisi başka bir doktora daha gidin. Hormon testleri yaptırmanız gerekir yapıldı mı? Ayrıca hamilelik düşünüyorsanız troidin 2,5 altı olması gerekiyor. Kadın doğuma gittiyseniz size troid ilacı vermez endokrine yönlendirir eğer yönlendirmediyse bile endokrine gidin ilaç kullanmanız gerekiyor.
Hem pcos hem troid ile hamile kaldım doğdu 4 aylık sağlıklı bebeğim çok şükür.

Bugün dahiliye doktoru direk yüzüme hamile kalamazsın dedi TSH 5,95 serbest t3-t4 normal değerde geçen ay levotrin 25 mg kullandım ama düşme olmamış bugün yine aynısından 25 mg lık yazdı 2 aydır deniyoruz bakalım yaşım 31 zaman kaybetmek istemiyorum
Doktorunu değiştir canım. Benimde ilk ay 25 le düşmedi 5 gün 50 mg 2 gün 25 mg kullandım

37 yaşında 2. Kez anne oldum umudunu kaybetme ve 31 yaş gec değil

Back
X