Merhabalar, 5,5 yıl önce ilk kızım 6 aylıkken haşimoto teşhisi aldım. Bir ay öncesine kadar 50 lik Levotiron kullanıyordum. 3 ve 1,5 yaşında iki çocuğum daha var. Tedavi süresince gebelikte sorun yaşamadım. 1,5 ay önce zencefil kürünü duydum. Yapmaya başladım. Ramazan girince bazen sahur-iftar, tutamadığım zamanlarda sabah akşam, ama ezan vaktini çok gözetmeden kullandım. Cam rendem olduğu için hazırda, onunla hazırladım zencefil suyunu. Başladığımın 3. Günü levotironu bıraktım. Hapı bırakmama rağmen eksikliğiyle hiç bir semptom oluşmadı hatta daha canlı hissettim. 4 haftanın sonunda kürü sonlandırdım. Ertesi gün geniz akıntısı ve boğazda hassasiyet hissi başladı. Bir sonraki gün ateşim 38,5 lara çıktı, genel kırıklık hissi ve bembeyaz olmuş bir sağ bademciğim vardı. Zencefil bağışıklık sistemini güçlendirir bu sıcak havada ben nasıl bu kadar hasta oldum dedim. Antibiyotik vereceklerini bildiğim için dra gitmeden 2 gün evde yatarak kendime baktım. Nişasta ve sütle sıcacık salep kıvamında bir içecek, ara ara bitki çayları, boğazıma doğal fermente elma sirkesi sıkmak, arada ateş düşürücü almak şeklinde bir süreç geçirdim. 4. Gün bana bir enerji geldi yerleri süpürdüm. O an tiroidimdeki 6 yıllık iltihabın bademciklerimden doğru beni terketmiş olduğunun farkına vardım, güzel bir andı. Zencefilin 3 haftasında jinekoloğuma muayenem vardı orda tiroidime de bakılmasını istemiştim. Sonuç beni sevindirdi. Zencefilin 3. Haftasında ve hiç ilaç almadığım halde tüm değerler normal sınırları içerisinde. 1 ay sonra tekrar test yaptıracağım emin olmak için. Bu tedaviye tüm kalbimle inanıyor olsam da garanti istiyorum:) Ömür boyu bir minicik hapa bağlı olmaktan ve öğleden sonra pilimin bitmesinden, birşeye başlamak için başkalarından daha fazla çaba sarfetmekten kurtulmak az şey mi. Kesinlikle her haşimoto hastasına bu yöntemi tavsiye ederim. Diğer tiroid hastalıklarında da işe yarar mutlaka ama ben kendimden dolayı haşimotoya kefilim. Herkese sağlıklı günler.