troid sorunu.ACİL YARDIMM

ikizler88

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
36
0
6
İstanbul
kızlar selam.Lütfen yardım edın.35 haftamdayım troıd çıktı.şehir değişikliği yaptım yeni doktor tahlıller ıstedi ve troid çok düşük dedi ilaç yazdı.bugune kadar farkedilmedimi yoksa yenimi çıktı bilmiyorum.Başına bole bı durum gelen var mı sanırım bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş

benimde yüksek çıkıyo canım hamile kalmam zorlaşıyor 2düşük yaşadım şimdi ilaç kullanıyorum bi endokrin uzmanına git derim ilaçla

hemen halledilebilicek bişey üzme kendini bu kadar :ssz:

çok geç cıkmış bugune kadar hiçmi anlaşılmadı acaba benim ilk gunden beri var ve hap kullanıyorum doktorum hapı kullandığın surece sorun yok demişti

kızlar selam.lütfen yardım edın.35 haftamdayım troıd çıktı.şehir değişikliği yaptım yeni doktor tahlıller ıstedi ve troid çok düşük dedi ilaç yazdı.bugune kadar farkedilmedimi yoksa yenimi çıktı bilmiyorum.başına bole bı durum gelen var mı sanırım bebekte zeka geriliğine yol açıyormuş

canım geçmiş olsun öncelikle benim kızım yıllardır troid hastası olduğu için çok bilgiye sahibim ,onunda düşük ve sürekli hap kullanıyor ,benim araştırmalarıma ve bildiğim kadarıyla hamilelerde hap kullanılmaz diye bir şey yok hatta bebeğin de ihtiyacı olduğu için bu hormana hapın dozajını biraz arttırıyorlarmış ,tedavi altında olursanız siz ve bebek bu hastalıktan korkmanız gereken bir durum yok ,ama diğer arkadaşlarında dediği gibi acilen endokronoloji bölümüne gitmeniz gerekli orada gereken tedavi uygulanır zaten merak etmeyin ,ama sakın ihmal etmeyin ,sevgiler.......

canım geçmiş olsun öncelikle benim kızım yıllardır troid hastası olduğu için çok bilgiye sahibim ,onunda düşük ve sürekli hap kullanıyor ,benim araştırmalarıma ve bildiğim kadarıyla hamilelerde hap kullanılmaz diye bir şey yok hatta bebeğin de ihtiyacı olduğu için bu hormana hapın dozajını biraz arttırıyorlarmış ,tedavi altında olursanız siz ve bebek bu hastalıktan korkmanız gereken bir durum yok ,ama diğer arkadaşlarında dediği gibi acilen endokronoloji bölümüne gitmeniz gerekli orada gereken tedavi uygulanır zaten merak etmeyin ,ama sakın ihmal etmeyin ,sevgiler.......

cnm dahiliye ilaç yazdı hemen başla dedi o dedığin bolume yollamadı yani.ben hep kan tahlil yaptırıyodum diğer doktor bişi demedi her kan tahlilinde troide bakıyolar mı acaba yanı tahlil bunuda gösteriyomu yoksa bu doktor ozellıklemı baktı ? çok sordum k.bakma ama kafam karıstı.ilacıma başladım ve dua ediyorum.Rabbim hayırlısını versin

cnm dahiliye ilaç yazdı hemen başla dedi o dedığin bolume yollamadı yani.ben hep kan tahlil yaptırıyodum diğer doktor bişi demedi her kan tahlilinde troide bakıyolar mı acaba yanı tahlil bunuda gösteriyomu yoksa bu doktor ozellıklemı baktı ? çok sordum k.bakma ama kafam karıstı.ilacıma başladım ve dua ediyorum.rabbim hayırlısını versin

doktor göndermemiş ama asıl troide bakan bölüm endokronolojidir biz yıllardır bu bölümde tedavi görüyoruz,bence sende bu bölüme başvuru yapmalısın onlar baştan aşağı herşeyiyle muayene ediyorlar sadece tahlil değil ,ayrıca bu hastalık bazılarında ömür boyu takip gerektiriyor bizde öyle mesela ,rutin takiplerimiz var ,sevgiler....

merhaba.. normalde 8. haftadan itibaren bütün doktorların tiroidi izleme altına almaları gerekiyor cnm.. ben 3 farklı şehirde doktora gitmiştim ilk aylarda hangi doktora gittiysem tiroid testi istedi. tiroidim düşük çıkıyordu bunun hamilelikten mi olduğunu anlamak için serbest t3 ile serbest t4 e bakıyorlar. eğer onlar normalse tiroid hamileliğe bağlı diyorlar ve de izlemeye başlıyorlar.. 4. aydan itibaren de yavaş yavaş yükselmeye başlıyor zaten tsh. ben doktoruma her gidişimden önce sağlık ocağında kan testimi yaptırırım sonuçlarımı alır doktora giderim ve de her seferinde tsh ın durumunu doktorum bakar. çok şükür bir anormallik yok ama en azından geç kalmamak gerekiyor bazı şeyler için..

Back
X