• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Troid ve adet gecikmesi

SatenAy

☾✧ Gücüm・Sessizliğimde ✧☽
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
388
Puanlar
23
Merhaba,Bir şey danışacaktım Hanımlar. 1 Yıldır gebelik düşünen biriyim hâla pozitif sonuç almadım.Bu ay troid hormonun 8,5 cıktı onu düşürmek için levortion 25 mcg kullanmaya başladım.3 haftada troidim 2,5e düştü ve ilacı kestim normalde asla adetim şaşmaz her 30 32 günde bir olurum en fazla 1 gün gecikirim doktora sordum levortionun gecikme yapmadığını söyledi. Daha 2.gün gecikmesinde verdiğim Beta HCG negatif çıkmıştı.Adet gecikmesinden sonra test yapıp negatif ile karşılaştıktan sonra pozitife dönen var mı. Şuan 8 gündür adetim gecikmiş durumda hiçbir belirtim yok.

Bende euthyrox kullanıyorum ama gebelik planlama için mg arttırdı bende 75 mg dan 100 mg a çıkarttı. Kendi kendine ilacı bırakmasaydın keşke. Kullanmaya devam etmelisin. Gecikme vs yaşamadım. Stres yapıyor olabilirsin belkide ondan olabilir

Merhaba,Bir şey danışacaktım Hanımlar. 1 Yıldır gebelik düşünen biriyim hâla pozitif sonuç almadım.Bu ay troid hormonun 8,5 cıktı onu düşürmek için levortion 25 mcg kullanmaya başladım.3 haftada troidim 2,5e düştü ve ilacı kestim normalde asla adetim şaşmaz her 30 32 günde bir olurum en fazla 1 gün gecikirim doktora sordum levortionun gecikme yapmadığını söyledi. Daha 2.gün gecikmesinde verdiğim Beta HCG negatif çıkmıştı.Adet gecikmesinden sonra test yapıp negatif ile karşılaştıktan sonra pozitife dönen var mı. Şuan 8 gündür adetim gecikmiş durumda hiçbir belirtim yok.
ilacı kendi başınıza kesmeyin. her ay düzenli tiroid değerinize baktırıp ilaca devam etmeniz gerekir. yeterli düşüş olmazsa doktor mg yükseltir ya da azaltor.

normal zamanda 3,39'a ilaç vermezlerken hamile olduğum için düzenli olarak 6 aydır ilacı kullanıyorum. Stres yapmış olabilirsiniz mevsim geçişlerinden ramazan ayı vs döngünüz şaşmış olabilir. 2-3 gün daha gelmezse bir daha doktora gidip kontrol ettirin sonra adet söktürücü kullanın. ve lütfen tiroid ilacınızı bırakmayın düzenli folik asit takviyesi de kullanın

ilacı kendi başınıza kesmeyin. her ay düzenli tiroid değerinize baktırıp ilaca devam etmeniz gerekir. yeterli düşüş olmazsa doktor mg yükseltir ya da azaltor.

normal zamanda 3,39'a ilaç vermezlerken hamile olduğum için düzenli olarak 6 aydır ilacı kullanıyorum. Stres yapmış olabilirsiniz mevsim geçişlerinden ramazan ayı vs döngünüz şaşmış olabilir. 2-3 gün daha gelmezse bir daha doktora gidip kontrol ettirin sonra adet söktürücü kullanın. ve lütfen tiroid ilacınızı bırakmayın düzenli folik asit takviyesi de kullanın
İlacı bırakmamı doktor istemişti kendi başıma bırakmadım yeterli düşüş olduğundan dolayı gebeliğimdede tiroid vardı ama bu kadar yükselmemişti

benim de tiroid ilacina basladigim ay adetim gecikti. yapay zekaya sordum, "tiroid ilaci adet gecikmesi yapar" dedi o yuzden test falan vermedim. sat41'de doktora gittim keseyi gordum:) umarim sizin sureciniz de bu sekilde ilerler

Benim gecikmemim oldugu ay tsh 3.5 cikti yuksek tsh dongu bozar dediler 41 gunde regl oldum ilaca basladim sonraki 2 ay olmasi gereken zamanlara geldi 28-30 gun. Bu ay 38. Gunumdeyim gelen giden yok 🥲. 24. Gun yumurtladim tabi ondan otelendi allahtan koca yanimda yoktu yoksa coktan hamile tribine girmistim 🤪 ilacli da gecikiyor ilacsiz da gecikiyor saat gibi isleyen dongum cocuk istediğimden beri delirdi 🤦🏻‍♀️

Siz başka bir doktora gidin bence, çünkü tiroid ilacı öyle bir anda düşüp bir anda bırakılmaması gerkeen bir ilaç, tsh 8.5 de düşük bir oran değil. Tiroid ilacı değil, tiroid hormonun yeetersiz salgılanması adet düzensizliği yapar

Siz başka bir doktora gidin bence, çünkü tiroid ilacı öyle bir anda düşüp bir anda bırakılmaması gerkeen bir ilaç, tsh 8.5 de düşük bir oran değil. Tiroid ilacı değil, tiroid hormonun yeetersiz salgılanması adet düzensizliği yapar
Aynen öyle yapacam.Dün tekrardan kan verdim 2.5 tan gene 4.8 yükselmiş 1 haftadır ilacı kullanmadım sadece.Troidimin 8 Olmasına rağmen hiçbir zaman adetim düzensiz olmadı hep 32 günde bir olurum.Hipofiz emarı,Guatır herşeye bakıldı doktorda birşey anlamadı.

Back
X