TSH 4,52.. bilgisi olan ya da doktor olan arkadaşlar bi bakabilir misiniz?

dandikbebe1

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
449
298
303
İstanbul
inanılmaz vücut agrım halsizliğim ve yorgunlugum var ayrıca da saç dökülmesi. tahlillerim yapıldı. doktora da göstericem ama yine de meraklanıyorum

Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını eksik etmezse sevinirim
Şimdiden teşekkürler..
SONUÇ REFERANS ARALIĞI

TSH 4,52 1.Trimester 0,33 - 4,59
2. Trimester 0,35 - 4,10
3. Trimester 0,21 - 3,15

D vitamini: 9,96 6,23 - 49,9

Vitamin B12: 272,2 191 - 663

doktor değilim ama sanırım d vitamini düzeyin düşük bende ölçtürmüştüm seninki gibi referans değerler içindeydi ama doktor yine de ampül d vitamini ve damla vermişti sanırım istenilen değer biraz daha yüksek olmasıymış ayrıca d vit. eksikliği halsizlik ve saç dökülmesi de yapıyor birde benim referans aralığımı kademeli olarak yazıyordu kağıtta

tsk edem yorumun için. hayır bende sadece bu şekilde yazmıslardı cnm

Ben 13 yasimdan beri guatr hastasiyim. Ve hep tsh t3 ve t4 ume bakilir. Guatrim ilk ciktiginda tsh im ve digerleri bayagi yuksekti. Sizin dediginiz belirtiler de mevcuttu. 6 nin uzerindeydi sanirim. Ama ilaclar sayesinde simdi normale dondu. Tiroit icin mi yaptirdiniz bu testi?

yok hyr bütün vücut agrısı ve halsizlik var demiştim doktorum bi cok test istedi ama içlerinde bunlar sadece böle braz düşük düzeyde cıktı.. tsh biraz yüksekmiş sanırım

yok hyr bütün vücut agrısı ve halsizlik var demiştim doktorum bi cok test istedi ama içlerinde bunlar sadece böle braz düşük düzeyde cıktı.. tsh biraz yüksekmiş sanırım
Vitaminlerle ilgili herhalde sikintiniz. Ben tsh i gorunce algida secicilik yapip atladim. Ayni seyler bende de zaman zaman oluyor. Kansizlik, demir eksikligi, vitaminsizlik. Gecmis olsun, onemli bir sey degildir insallah.

Bende yıllardır tiroit hastayım tsh genelde çok yüksek çıkıyor bende ilaçlar sayesinde dengeleniyor,tsh3 ve tsh4 nü bakılmadı mı onlarada bakılıyor tsh beraber,tsh sınırda çıkmış,d vitamini biraz düşük gibime geldi,trimester gebelikle ilgili diye okumuştum nette,bebek mi bekliyorsun.

Ben tiroid hastasıyım, tsh değeriniz referans aralığı içinde çıkmış, yüksek ya da düşük çıksaydı ömür boyu ilaç takviyesi ile tedavi olacaktınız.
Bence sorun tiroidlerinizde değil de vitamin düşüklüğü ile ilgili.

hayır cnm bekarım ben, bebekle alakalı hiç bi durum söz konusu bile degil :S

Doktor değilim, ama tiroid hastasıyım. TSH kesinlikle çok yüksek. Yaşınız kaç?

O referans aralığı çok fazla bişey ifade etmiyor fazla. 1-2 arasında olması lazım sağlıklı bir bireyde diye biliyorum.

Yorgunluk, halsizlik, kilo alımı, kalp ritmi bozuklukları yavaş çalışan tiroid belirtileri maalesef.

İyi bir endokrinoloji uzmanına görürünün; herhangi bir genel muayne olmayın. Acil şifalar.

.

bi tane arkadas hamilelik fln gibi cümle kullanmıs ama alakasız bişey dimi :S

28 yasındayım :S kilo probleminde yok 60 kiloyum boyuma göre de nrmal hani zayıf gibiyim

bi tane arkadas hamilelik fln gibi cümle kullanmıs ama alakasız bişey dimi :S

Hamile olma ihtimaliniz var mı? Önceden tiroid sorunu yaşamıyor, birden böyle olduysanız, çok alakalı .

Hamileyseniz hiç ihmal etmeyin. Acil kontrol altında tutulmalı değerleriniz.

.

Hamile olma ihtimaliniz var mı? Önceden tiroid sorunu yaşamıyor, birden böyle olduysanız, çok alakalı .

Hamileyseniz hiç ihmal etmeyin. Acil kontrol altında tutulmalı değerleriniz.

.

canım bekarım öle bi ihtimal bile yok, bekarlarda cıkmıyor mu TSH.. Bende hipofz beznde adenom var hipofiz beziyle alakalı. ondan da olabilir mi? sadece hamilelikte mi yükseliyor

Bende hipotroidiyle tanistigimda tsh im bu seviyelerdeydi iki hafta sonra tekrar tahlil yspildi degerde yuksrlme olunca ilaca basladik bir bucuk yildir ilac kullaniyorum bi donem ilaci kafama gore birakmistim deger bir ayda 9 a yuksrlmisti sonra tekrar basladim suan degerim normale dondu ama ilac 50 mg aliyorum ve ayni saate aliyorum

canım bekarım öle bi ihtimal bile yok, bekarlarda cıkmıyor mu TSH.. Bende hipofz beznde adenom var hipofiz beziyle alakalı. ondan da olabilir mi? sadece hamilelikte mi yükseliyor

Hayır canım, genetik bir hastalık bu. Herkeste çıkabilir. Ben de bekarım. Annende tiroid sorunu varsa, sende de olaması büyük ihtimal.

Hamilelerde TSH birden artış gösteriyor, arkadaş ondan sormuştur. Yani onlarınki geçici bir sorun en azından.

Bende zayıftım. Genelde yavaş çalışanlar kilo almaya meyilli, hızlı çalışanlar ise aşırı kilo kaybediyor. Dediğim gibi, iyi bir endokrinoloji uzmanına görün mutlaka. Tedavi altına alınmazsa ileride ciddi sorunlar çıkarır Allah korusun. Tedavisi de çok kolay. Aç karnına her sabah bir hap alıyorsun.

.

annemde benim yaşlarımda guatr ameliyatı olmus cnm onun dısında troitle ilgili hiç ilaç fln kullanmadı :S dayımda var bide guatr :S hamilelik fln diyince elim ayagım boşaldı

cok gecmiş olsun.. peki senin referans degerinde de hamilelik; fln yazıp mı degerleri referans olarak yazıodu :S gerçi hormon tahlili yaptıklarında da yazıo o yazı ama bu nedir ya :S

Hipofizde adenom olması TSH yükselmesine neden olabilir.(eger bu adenom TSH salgılayan bir adenomsa)...Diğer yandan tiroit bezinin az çalışması da TSH yı yükseltir. Doktorun bi sorun görürse bunun tiroit bezinden olup olmadığını anlamak için t3 ve t4 gibi hormonlara da bakacaktır. Hipofiz adenomunuz da varmış, görünen sebep bu adenom gibi duruyor.
Trimester kelimesi de gebeliğin 3 er aylık dönemlerini ifade eder.

ama genelde hormon tahlillerinde fln bu hamilelik menapoz şeleri yazıo sanırım :S referans aralıgında neden trimester yazmıs ona taktım :S hamilelikle alakalı ufacık bile bi ihtimal yok ama bende panik atak durumu var :S kendi kendme senryo yazıp büyütüorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…