Tsh degeri hangi dönemlerde doğru sonuç verir?

Merhaba arkadaşlar adetim normalde hep düzenliyken bu ay 1 hafta gecikti ve nihayet bugün başlıyor.İki ay önce opu oldum ondan olabilir mi bilmiyorum. İki gün önce yani adetim beş gün geçerken tahlil verdim tsh 4,48 çıktı. Prolaktin 22,10.Dondurulmuş embriyo tedavisi görecektim ama 2 buçuğun altı olmadan başlayamicam.Drum endokrin bölümüne yönlendirdi. Merak ettiğim adetim bu ay geciktiği için tsh yüksek çıkmış olabilir mi?Adetimin geciktiği günlerde yaptırdım tahlili çünkü.Endokrin bölümüne hemen yarın gidebilir miyim?Adetim şuan hafif hafif başlıyor.Beni nasıl bir süreç bekliyor?Tedavim çok gecikir mi?
Ben guatrs hastasıyım düzenli kontrollere gidip tedav görüyorum. Opu sürecinde kullandığın hormon ilaçlarından dolayı tsh nız arttı ve doğal olarak öyle kaldı. Geçen sene aynu şekilde transferim ertlenmilti ders oldu bana. Tedavşden önce ve sonra mutlaka kontrollerinşz yaptırmalısınız. Benşm doktorum tedavş sürecinde dozu yükseltiyor mesela.

Peki son bir soru bu hapları ömür boyu mu yoksa bu tüp bebek tedavisi süresince mi kullanacağım?
Şöyleki ben tedavi ve gebelik boyunca 2 buçk altında olsa dahi kullandım hep. Sende kullan zararı yok faydası var. Ama hamlelikten sonra kullanmadım ben normal değerlerde çünkü. Dediğim gibi genetik olduğu için ileriki yaşlarda illaki kullanıcam. Sende baktın normale döndü doktara danışıp kullanmazsın.

Ben guatrs hastasıyım düzenli kontrollere gidip tedav görüyorum. Opu sürecinde kullandığın hormon ilaçlarından dolayı tsh nız arttı ve doğal olarak öyle kaldı. Geçen sene aynu şekilde transferim ertlenmilti ders oldu bana. Tedavşden önce ve sonra mutlaka kontrollerinşz yaptırmalısınız. Benşm doktorum tedavş sürecinde dozu yükseltiyor mesela.
Maşallah canım Allah sağ salim kucağına versin inşallah..Dozunu endokrin drun ayarlıyor değil mi?Tüp bebek dru değil.

Maşallah canım Allah sağ salim kucağına versin inşallah..Dozunu endokrin drun ayarlıyor değil mi?Tüp bebek dru değil.
Endokrinolog ayarlıyor tabiki ama tüp bebek doktoru da çok sıkı takip ediyor hiç atlamıyor. Amin canım inşallah darısı en kısa zamanda başına :dua:

Şöyleki ben tedavi ve gebelik boyunca 2 buçk altında olsa dahi kullandım hep. Sende kullan zararı yok faydası var. Ama hamlelikten sonra kullanmadım ben normal değerlerde çünkü. Dediğim gibi genetik olduğu için ileriki yaşlarda illaki kullanıcam. Sende baktın normale döndü doktara danışıp kullanmazsın.
Tamam bitanem öyle yaparim.Çok teşekkür ederim..Sen de yardımım olabilecek her konuda yazabilirsin..Başım üstüne. .:KK52:

Çamaşırdan derken canm yumoş kullanıyorum etki eder mi acaba?Tüp bebekte pozitif aldın mi peki canm?İnşallah öyledir tabi.:)
Yok canım pozitif alamadım maalesef. Açık yazsam ban yermiyim ya :confused:
Sütyen canım ya bazen cıkarı yoruz evdeyken onu cıkarıp gerı giymek de yapatmıs

Yok canım okadar ban yedirmez..:) Ben de çıkarıyorum canm.Ay o da sorun olmasın inşallah..

Yok canım okadar ban yedirmez..:) Ben de çıkarıyorum canm.Ay o da sorun olmasın inşallah..

hayat_gun hayat_gun canımcım şimdi tesadüf başka yerde denk geldim sana tsh normal çıkmış hee :KK74: ayy sevindim valla.
Demekki sağlık ocağına güvenmemekte haklılar.
Ben o dönem kısa aralıklarla hem sağlık ocağında hemde doktorun hastanesinde vermiştim hemen hemen aynı çıkmıştı değerler. O yüzden öyle yazdım. Yanlış yönlendirmemden dolayı kusura bakma. Demek ki herkesin bir olmuyor.
İlaç vermemiştir o halde doktor dimi

hayat_gun hayat_gun canımcım şimdi tesadüf başka yerde denk geldim sana tsh normal çıkmış hee :KK74: ayy sevindim valla.
Demekki sağlık ocağına güvenmemekte haklılar.
Ben o dönem kısa aralıklarla hem sağlık ocağında hemde doktorun hastanesinde vermiştim hemen hemen aynı çıkmıştı değerler. O yüzden öyle yazdım. Yanlış yönlendirmemden dolayı kusura bakma. Demek ki herkesin bir olmuyor.
İlaç vermemiştir o halde doktor dimi
Ayyy canım benim ya Allah razı olsun benimle birlikte sevinmişsin sen de..Canım benim asıl sen kusura bakma buraya dönüp son gelişmeleri yazmadığım için.Ama inan aklımdan geçti buraya yazmak ama belki kimse bakmaz diye yazmadım. Nekadar güzel bir kalbin var arkadaşım bir msjla bırakmadın beni.:KK200::KK200:Allah yolunu heeppp aydınlık etsin innnşallah..Tüm içtenliğimle söylüyorum.:KK68::KK200:

Ayyy canım benim ya Allah razı olsun benimle birlikte sevinmişsin sen de..Canım benim asıl sen kusura bakma buraya dönüp son gelişmeleri yazmadığım için.Ama inan aklımdan geçti buraya yazmak ama belki kimse bakmaz diye yazmadım. Nekadar güzel bir kalbin var arkadaşım bir msjla bırakmadın beni.:KK200::KK200:Allah yolunu heeppp aydınlık etsin innnşallah..Tüm içtenliğimle söylüyorum.:KK68::KK200:
Aşk olsun sıkı takipçinim :halay:
Hamileyim yazdığın anda bir gece ansızın tebrik edebilirim :KK60:
Allah seninde yolunu açık etsin.
İnşallah tez zamanda kucağına alırsın :KK200:

Back
X