• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh değeri

tsh ilaçla çok hızlı baskılanan bir hormon.

gebelik dısı 5 ve altı, gebelikte 2.5 altı olması normal kabul ediliyor. benim gebelikten önce 3lerdeydi (pcos var) hamile kaldım ve ilk haftalarda 2.6 oldu. (hızla artan beta hcg ilk haftalar tsh baskılar) doktor su an ilaca gerek yok ama takip edeceğix dedi. 25.haftada 3 küsürlere çıktı tekrar. levotiron baslandı 25 mg. 32.haftada tekrar yükseldi ilacı düzenli almama rağmen. doktor 50 mg çıkardı. sonra da doğurdum 😂

yani ilaç kullanmanızın bir zararı yok. ama ben de aynı değerle hamile kalabildim. bende ayrı olarak pcos ve esimde varikosel de vardı bu arada. denememizin 13.ayında hamile kaldım bu arada.

benim doktorum ama her kontrolde hormon tahlilleri istedi. sizi dahiliyeye yönlendirmesi tuhaf geldi. cünkü benim esimin amcası dahiliyeciydi ve bize “benim için değerler normal ama kadın doğumcunun yorumu farklı olur” demişti. kadın doğumcum da zaten bazı hormonlarda sorun gördü ama ilaca vs gerek yok, 1 yıl deneyelim ilaçsız demişti. (öff çok uzun ve karışık anlattım, insallah anlatabilmişimdir 😂)

gebelik dısı 5 ve altı, gebelikte 2.5 altı olması normal kabul ediliyor. benim gebelikten önce 3lerdeydi (pcos var) hamile kaldım ve ilk haftalarda 2.6 oldu. (hızla artan beta hcg ilk haftalar tsh baskılar) doktor su an ilaca gerek yok ama takip edeceğix dedi. 25.haftada 3 küsürlere çıktı tekrar. levotiron baslandı 25 mg. 32.haftada tekrar yükseldi ilacı düzenli almama rağmen. doktor 50 mg çıkardı. sonra da doğurdum 😂

yani ilaç kullanmanızın bir zararı yok. ama ben de aynı değerle hamile kalabildim. bende ayrı olarak pcos ve esimde varikosel de vardı bu arada. denememizin 13.ayında hamile kaldım bu arada.

benim doktorum ama her kontrolde hormon tahlilleri istedi. sizi dahiliyeye yönlendirmesi tuhaf geldi. cünkü benim esimin amcası dahiliyeciydi ve bize “benim için değerler normal ama kadın doğumcunun yorumu farklı olur” demişti. kadın doğumcum da zaten bazı hormonlarda sorun gördü ama ilaca vs gerek yok, 1 yıl deneyelim ilaçsız demişti. (öff çok uzun ve karışık anlattım, insallah anlatabilmişimdir 😂)
Bende genel muayene hormonlarıma baktırmak için kadın doğuma gittim ama doktor hormonlarıma bakmadı bile, dahiliyeye git vitaminlerine baksın dedi, dahiliye doktoruna gebelik planladığımı söyledim ve tsh değerimin gebelik düşünen biri için fazla olduğunu söyledi, tesadüfen öğrendim yani.

Bende genel muayene hormonlarıma baktırmak için kadın doğuma gittim ama doktor hormonlarıma bakmadı bile, dahiliyeye git vitaminlerine baksın dedi, dahiliye doktoruna gebelik planladığımı söyledim ve tsh değerimin gebelik düşünen biri için fazla olduğunu söyledi, tesadüfen öğrendim yani.
tuhaf. kadın doğum doktorum vitamin değerlerim, kan sayımı, hormon vs her seyime bakmıştı. rutin kontrollere de gittim evlilik öncesi yani cocuk istemi yokken. yine de hepsine baktı.

bu arada sunu da söyleyeyim; beni muayene eden bir doktor yumurtalıklar normal, pcos yok ki sende demişti (o dönem 10 yıldır pcos tanılıydım) sonra gidip kendi doktoruma göründüm tekrar ve karından baktıysa belki görememiştir dedi. ve vajinal ultrasonda bildiğin üzüm salkımı gibi olmus yumurtalıklarımı gösterip “bunları nasıl görememiş ya hu?” demişti.

bence baska bir doktordan görüş alın. dediğim gibi benim fsh sınırda, prolaktin yüksek ve tsh 3lerdeydi. buna rağmen 1 yıl denemeye devam et, direkt ilaç vermek istemiyorum demişti. kaldı ki hamile de kalabildim cok sükür. ama sizi düzgğn muayene edip açık bir şekilde bilgilendirmeleri gerekir

tuhaf. kadın doğum doktorum vitamin değerlerim, kan sayımı, hormon vs her seyime bakmıştı. rutin kontrollere de gittim evlilik öncesi yani cocuk istemi yokken. yine de hepsine baktı.

bu arada sunu da söyleyeyim; beni muayene eden bir doktor yumurtalıklar normal, pcos yok ki sende demişti (o dönem 10 yıldır pcos tanılıydım) sonra gidip kendi doktoruma göründüm tekrar ve karından baktıysa belki görememiştir dedi. ve vajinal ultrasonda bildiğin üzüm salkımı gibi olmus yumurtalıklarımı gösterip “bunları nasıl görememiş ya hu?” demişti.

bence baska bir doktordan görüş alın. dediğim gibi benim fsh sınırda, prolaktin yüksek ve tsh 3lerdeydi. buna rağmen 1 yıl denemeye devam et, direkt ilaç vermek istemiyorum demişti. kaldı ki hamile de kalabildim cok sükür. ama sizi düzgğn muayene edip açık bir şekilde bilgilendirmeleri gerekir
Bende de sadece vajinal ultrasonla bakıp normal dedi dahiliyeye gönderdi doktorun ilgisizliğinden oldu kesinlikle o da hormonlara bakabilirdi ama neymiş gebe kalmanın hormonla alakası yokmuş bunu nasıl söyleyebiliyor ya

Bende de sadece vajinal ultrasonla bakıp normal dedi dahiliyeye gönderdi doktorun ilgisizliğinden oldu kesinlikle o da hormonlara bakabilirdi ama neymiş gebe kalmanın hormonla alakası yokmuş bunu nasıl söyleyebiliyor ya
neyle alakası varmış? 😂😂 bence kesinlikle baska bir doktora görünün 😂

Ben de sizin gibi hamile kalmadan önce değerlerime baktırmak istemiştim çünkü düzenli tiroid ilacı kullanan biriyim. Vallaha açıkçası doktordan hususi bir hormon baktırma talebim olmamıştı benim. Bence gerek de yok. Gereksiz kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Eğer yaşınız genç ise ve düzenli adet görüyorsanız pek üzerine düşmeyin hormanların. Haaa ama tiroid önemlidir bakın. Çünkü fetüsün ilk evrelerinde en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri bu hormon.
Ben tiroid ilacını gebelik öncesinde de kullanıyordum. Ama gelin görün ki gebe kaldığımı öğrendiğimde tsh değerim 15'ti. Bu ilk tremester için çok yüksek bir rakam. Ama endişe etmedim pek. Mühim olan sizin hemen ilaca başlamanız ve tsh değerini istenen aralıkta tutmanız. Yani öyle tsh değeri 3 diye gebe kalman zor denilmez kimseye. Bu çok değişken bir durum.

Merhaba, hormon değerlerinize ve amh değerinize mutlaka baktırın. Mesela kaç folikül saydı?
Tsh değeri ilaç ile düşüyor bildiğim kadarıyla. Hamilelik için 2.5 değerinin altını tavsiye ediyorlar.
2,5 altında istiyorlar evet ama çok düşük olması da sıkıntı mı biliyor musunuz? Yani çok aşırı düşük de değiş gerçi benim 0,958 gibi bişi. Yükseltmeye gerek var mıdır

Gayet güzel anlatmışsınız vala😅 peki tsh nin düşük olması da gebe kalabilmek için sıkıntı mı biliyor musunuz? 0,958 gibi birşey benimki

Merhaba genel kontrol için kadın doğuma gittim gebeliğe hazırlandığımı söyledim hormonlarıma baktırmak istedim ama dokto sadece vajinal ultrason yaptı ve gebelikle hormonlarım alakası yok ultrasonda normal gözüküyor herşey dedi ve dahiliyeye gidip vitaminlerime baktırmamı söyledi. Sağolsun dahiliye doktoru detaylı baktı ve gebelik düşünen biri için tsh 3.34 değerinin yüksek olduğunu, gebe kalmayı zorlaştırabileceğinden bana euryrox ilaç başladı. Biraz kafama takıldı açıkçası bu değer düşer mi ilaçla sürekli kullanmam gerekir mi? Bu değerlerle gebe kalan var mı
benimki 5.2yken o ilaca basladim, kullandiktan bir hafta sonra beklenen adetim gelmedi, hamileymisim. bir ay sonraki kan verisimde 2.5e dustu.
yani merak etme tshin yuksek degil, kolay duser.
beslenmene iyotuna selenyumuna dikkat edersen - takviyeler alirsan duzelirsin. yoksa omur boyu duser cikar , ilac alirsin

2,5 altında istiyorlar evet ama çok düşük olması da sıkıntı mı biliyor musunuz? Yani çok aşırı düşük de değiş gerçi benim 0,958 gibi bişi. Yükseltmeye gerek var mıdır
Düşüklüğü hakkında çok bilgim yok maalesef. Doktorunuz en doğru bilgiyi verir. T3, t4 ile birlikte yorumluyorlar sanırım.

Evet t3 t4 normal aralıkta Tsh biraz düşük gibi sanki
Sorun olacağını düşünmüyorum ama siz mutlaka iyi bir kadın doğum doktoruna yorumlatın. Benim de 1.5 civarı oluyordu.
Eğer çocuk isteğiniz varsa da eşinizle birlikte bütün tahlil ve testlerinizi yaptırmanız iyi olur 🌸

Ben trioid hastasıyım benim ocakta 5 martta 3,5 çıktı nisanda 3 altına düşünce gebe kaldım düzenli ve aynı saatte kullan çok önemli troid 2.8 çıktı dozum yükseldi 2.5 altı olmalıymış hamilelikte
Merhaba gebe kalmadan önce en son değeriniz kaçtı, benim şuan 2.8 ve doz arttırdık ama bu ay güzel değerlendirdik değerlerim iyiydi ve umutluydum 2.8 çıkınca moralim bozuldu biraz

Merhaba gebe kalmadan önce en son değeriniz kaçtı, benim şuan 2.8 ve doz arttırdık ama bu ay güzel değerlendirdik değerlerim iyiydi ve umutluydum 2.8 çıkınca moralim bozuldu biraz
gebe kalmadan bir ay önce 3.28 falan çıkmıştı ama o ay ilacımın dozu yükseldi 50 75 çıktı gebeligi ögrendigim gün 2.89 çıkmıştı

Back
X