tsh değeri

pembems

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
304
19
118
Ankara
kızlar tahlilim sonucu tsh değerim 9,49 çıktı.olması gereken aralık ise 0,27-8,54 müş.doktorum yüksek dedi.1 ay sonra geldiğinde tekrar test yapalım dedi duruma göre bakarız dedi.ben 25 haftalık gebeyim.acaba o zamana kadar bebeğime zararı olurmu.

cnm geçmiş olsun öncelikle... Ben 9 senedir tiroit hastasıyım ve teşhisim konulduğundan beri de bir fiil ilaç kullanıyorum ve ömür boyu da devam edeceğim. Senin bu sorunun daha önce de varmıydı yoksa hamilelikte mi teşhis edildi? Çünkü hamilelikte tiroid hormonuna ihtiyaç bir miktar daha artıyor. Ben doktoruma hamile olduğumu söylediğimde tahlile gerek kalmadan hemen dozajı artırmıştı. ölçtürdüğün hastanenin referans aralıklarına göre de değişebilir. Normal aralıkta son değer 4,5-5 gibi olmalı diye hatırlıyorum. 9 yüksek bir değer ama çok değil, korkma. Bu sadece takip altında olmanı gerektirir. Bebeğine zararı olacağını düşünmüyorum ama sende biraz farklılıklar oluşabilir belki, hani halsizlik, yorgunluk, çarpıntı gibi...Bir dahaki ay daha fazla yükselirse doktorun önlem olarak düşük doz ilaç başlayacaktır. 1 ay daha bekle bence, eğer tatmin olmazsan bir endokrinoloğa görün. Gitmek istersen kendi doktorumu önerebilirim sana tabi İstanbul'da yaşıyorsan:)

çok teşekkür ederim ilginize.hamileliğimin başında böyle bi sorunum yoktu yeni çıktı ve bende çarpıntı oluyor.doktoruma söylediğimde kansızlık mı yapar dedim yapmaz dedi kardiyoloğa görün dedi ama bence tiroitten dir diyorum.endişelendiğim bebeğim için 1 ay bekliyim doktormda bidahaki kontrolünde bakarız dedi zaten.

canım bir an önce bi endokrin uzmanına git bi ay bekleme derim ben bende de var cunku tsh ilaç kullanıyorum

Hamileliğimin başlarında 9 çıkmıştı benimde.2 haftada bir tahlil yaptırmıştım normal seviyeye gelene kadar.
Sizin haftanız baya ileride gerçi, bende 1 ay beklemeyin derim.Doktorlar öyle çağırıyor ama benim mesela 2 hafta sonra
gittiğimde normal seviyeye düşmüştü.

bugün tetenoz aşım vardı sağlık ocağına gittim orda gösterdim sonucu.çok yüksek değil dedi kadın doğumcunla bi ilaç belirle dedi okadar korkma bebeğe bi zararı olmaz dedi

Arkadaşım yerinde olsam şöyle yapardım...hastanesinde endokrin uzmanı olan başka bir kadın doğumcuya giderdim...Durumu anlatıp tekrar tahlil yapılmasını isterdim ve sonucuda mutlaka endokrin uzmanınada gösterirdim çünkü zaten onlara troidleriyle ilgili problemi olan gebelerde gidiyor yani işi biliyorlar...Fikrim bu hem senin için rahat eder...Tabi yinede karar senin...

Son düzenleme:
Cnm bence endişelenmeni gerektirecek bir durum yok. Çünkü çok yüksek değil ve eğerki doktoruna güveniyorsan sıkma canını boşuna çünkü eğer gerçekten müdahale edilmesi gereken bir durum olsaydı emin ol ederdi. Benim doktorum hamileliğimde TSHımı 1,5 seviyesinde tutmaya çalışıyordu, ama ben zaten tiroid hastasıydım ve ilaç kullanıyordum ama seninki hamileliğe bağlı. Doğumdan 3 ay sonra 77ye çıkmıştı! sen yap hesabını hemen ilacımı 2 doz yaptı. Yani seninkide böyle anormal bir fazlalık olsaydı hiç bekleme derdim ben. Benim yaptırdığım hastanenin referans aralıkları daha farklı en yülksek değer 4,5-5 sanırım. Sen 8 küsür gibi bi üst değerden bahsetmişsin.Seninki de 9 yani çok az bir fazlalık. Sağlık ocağındakiler de söylemiş zaten. Ama illa içim rahat etsin diyorsan git, bizi de haberdar et olur mu?

doktoruma bu konuda güveniyorum illa git demedi zaten ama bir ay sonra geldiğinde tekrar bakarız ona göre bişiler düşünürüz dedi.ama yinede gideyim ben doktora içim rahat etsin sonra pişman olmıyım

doktoruma bu konuda güveniyorum illa git demedi zaten ama bir ay sonra geldiğinde tekrar bakarız ona göre bişiler düşünürüz dedi.ama yinede gideyim ben doktora içim rahat etsin sonra pişman olmıyım

merhaba arkadaşım naptın doktora gittinmi?
benm adetin ilk günü ölçtürdüğümde troitim 5,13 çıkmıştı dahiliyeci önemsemedi..bende kıs bir süre sonra hamile kalmışım haberim olmadı geç öğrendim 8 haftalık olmuştu bebek hemen tsh ölçtürdüm 2,50 çıktı şükür..ama şuan 14 haftalığım ölçtürdüm geçenlerde 3,05 çıktı endişelendim çünkü gebelikte 2,50 yi geçmemesi gerekiyormuş..bu konuda bilgisi olanalr beni aydınlatabilirmi lütfen çok ihtiyacım varr

dün doktora gittim bebğimin gelişimi 2hafta geriden geliyomuş ve midesi lküçükmüş sonra test yaptık dahiliyeye gitmem söyledi tsh degerim yine yüksek çıktı ve dahiliye doktoru tsh nin yüksek olmasının bebgin gelişimini etkiledgini söyledi yanibundan olabilirmiş ilaç verdi 15 gün sonra tekrar dahiliyeye gidicem 10 gün sonrada doktorumla tekrar kontroüm var bakacaz tekrar kilosuna

geçmiş olsun canm..eminmisin troitten gerilik yaşadığınıza ? benmde yüksekti bende dahiliyeye gittim ilaca başlattı 25 lik eutyhrox diye ilaç yazdı kullanıyorum bir hafta oldu..benmde korkum o haberim olmadığı zamanda yükselmişsee bebeği etkilemişmidir acaba?kadın doğuma sölemedim kontrolüme daha var

dahiliye doktorunun bana dediği öyleydi istersen randevu tarihine daha çk varsa bence erken gitmeye çalış

benim 5 haftalıık bebegim de tsh yüzünden düstü.6 .5 civarındayken hemen ilaca baslattı doktorum.4 e düstüğü halde yine de kaybettim bebegi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…