cnm geçmiş olsun öncelikle... Ben 9 senedir tiroit hastasıyım ve teşhisim konulduğundan beri de bir fiil ilaç kullanıyorum ve ömür boyu da devam edeceğim. Senin bu sorunun daha önce de varmıydı yoksa hamilelikte mi teşhis edildi? Çünkü hamilelikte tiroid hormonuna ihtiyaç bir miktar daha artıyor. Ben doktoruma hamile olduğumu söylediğimde tahlile gerek kalmadan hemen dozajı artırmıştı. ölçtürdüğün hastanenin referans aralıklarına göre de değişebilir. Normal aralıkta son değer 4,5-5 gibi olmalı diye hatırlıyorum. 9 yüksek bir değer ama çok değil, korkma. Bu sadece takip altında olmanı gerektirir. Bebeğine zararı olacağını düşünmüyorum ama sende biraz farklılıklar oluşabilir belki, hani halsizlik, yorgunluk, çarpıntı gibi...Bir dahaki ay daha fazla yükselirse doktorun önlem olarak düşük doz ilaç başlayacaktır. 1 ay daha bekle bence, eğer tatmin olmazsan bir endokrinoloğa görün. Gitmek istersen kendi doktorumu önerebilirim sana tabi İstanbul'da yaşıyorsan:)
doktoruma bu konuda güveniyorum illa git demedi zaten ama bir ay sonra geldiğinde tekrar bakarız ona göre bişiler düşünürüz dedi.ama yinede gideyim ben doktora içim rahat etsin sonra pişman olmıyım
dün doktora gittim bebğimin gelişimi 2hafta geriden geliyomuş ve midesi lküçükmüş sonra test yaptık dahiliyeye gitmem söyledi tsh degerim yine yüksek çıktı ve dahiliye doktoru tsh nin yüksek olmasının bebgin gelişimini etkiledgini söyledi yanibundan olabilirmiş ilaç verdi 15 gün sonra tekrar dahiliyeye gidicem 10 gün sonrada doktorumla tekrar kontroüm var bakacaz tekrar kilosunamerhaba arkadaşım naptın doktora gittinmi?
benm adetin ilk günü ölçtürdüğümde troitim 5,13 çıkmıştı dahiliyeci önemsemedi..bende kıs bir süre sonra hamile kalmışım haberim olmadı geç öğrendim 8 haftalık olmuştu bebek hemen tsh ölçtürdüm 2,50 çıktı şükür..ama şuan 14 haftalığım ölçtürdüm geçenlerde 3,05 çıktı endişelendim çünkü gebelikte 2,50 yi geçmemesi gerekiyormuş..bu konuda bilgisi olanalr beni aydınlatabilirmi lütfen çok ihtiyacım varr
dün doktora gittim bebğimin gelişimi 2hafta geriden geliyomuş ve midesi lküçükmüş sonra test yaptık dahiliyeye gitmem söyledi tsh degerim yine yüksek çıktı ve dahiliye doktoru tsh nin yüksek olmasının bebgin gelişimini etkiledgini söyledi yanibundan olabilirmiş ilaç verdi 15 gün sonra tekrar dahiliyeye gidicem 10 gün sonrada doktorumla tekrar kontroüm var bakacaz tekrar kilosuna
geçmiş olsun canm..eminmisin troitten gerilik yaşadığınıza ? benmde yüksekti bende dahiliyeye gittim ilaca başlattı 25 lik eutyhrox diye ilaç yazdı kullanıyorum bir hafta oldu..benmde korkum o haberim olmadığı zamanda yükselmişsee bebeği etkilemişmidir acaba?kadın doğuma sölemedim kontrolüme daha var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?