Tsh yüksekliği

Kizlar
5-6haftalik hamileyim. 1 bucuk yildir falan euthrox 50 mg kullaniyorum gecen hafta dahiliyeye gittim 2,58 cikti.
Doktor hem " hamilelikte 2 ila 2 bucuk arasi olmali" dedi hem ilacimi yuksrltmedi.
Sonucta gebelik ilerledikce tiroid ihtiyacim articak ustelik 7-8 hafta sonra baktir dedi.
Ne tavsiye edersiniz?
ben de 5 haftalık filan hamileyim cnm 25 lik kullanıyorum ben de de tsh 3 civarı cıktı sonucum doktorum devam şimdilik dedi doz ayarlaması yapmadı. ayda bir ölçtürcez duruma göre hareket etcez sürekli ölçme yapmayacağız dedi.. dinle doktorunu bende.. zaten takip altında olcaz. gerek görse idi dozu ile ilgili bi önerisi olurdu, şimdilik aynen devam bence ;)

ben de 5 haftalık filan hamileyim cnm 25 lik kullanıyorum ben de de tsh 3 civarı cıktı sonucum doktorum devam şimdilik dedi doz ayarlaması yapmadı. ayda bir ölçtürcez duruma göre hareket etcez sürekli ölçme yapmayacağız dedi.. dinle doktorunu bende.. zaten takip altında olcaz. gerek görse idi dozu ile ilgili bi önerisi olurdu, şimdilik aynen devam bence :KK66:

Cevap icin cok tesekkur ederim :)
Ne bileyim nette gebelerde 2-2.5 arasi olmasi lazim deyince ki doktor da oyle dedi endiselendim
ama sanirim aslinda onemli olan sT4 bende o normalin biraz ustunde yani sT4 kanda dolasan tiroid hormonu.
tsh ise hipofize tiroid salgila diyen hormon.
yani kandaki tiroid fazla ama tsh da kamciliyor :))
Doktor olcaz yakinda :)

Cevap icin cok tesekkur ederim :)
Ne bileyim nette gebelerde 2-2.5 arasi olmasi lazim deyince ki doktor da oyle dedi endiselendim
ama sanirim aslinda onemli olan sT4 bende o normalin biraz ustunde yani sT4 kanda dolasan tiroid hormonu.
tsh ise hipofize tiroid salgila diyen hormon.
yani kandaki tiroid fazla ama tsh da kamciliyor :))
Doktor olcaz yakinda :)
öyle canım :) eşim beni kadın doğumcu yaptı zaten cok şey bilmeme bazen cok sinirleniyo :p okuyup okuyup stres yaptığım için :p

Kızlar gebelikte benimde yüksekti. Dahiliye doktoru bebek tiroidleri dördüncü ayda calismaya baslar bu arada annesininkini kullanır demişti. Dördüncü ayda düzelmezse ilaca o zaman başlarız demişti ama benimki düzeldi gerek kalmadı ilaca.

Kızlar gebelikte benimde yüksekti. Dahiliye doktoru bebek tiroidleri dördüncü ayda calismaya baslar bu arada annesininkini kullanır demişti. Dördüncü ayda düzelmezse ilaca o zaman başlarız demişti ama benimki düzeldi gerek kalmadı ilaca.
Cvp icin tesekkurler canim :) kacti gebeyken hatirliyo musun?

Bak çok ilginç sende de bende de kanda serbest dolasan tiroid hormonu normal ama tirid salgila diyen tsh yuksek.
Bhcg bazen tsh gibi davraniyormus belki de ondandir.
neyse sanirim onemli olan st4
insallah yoluna girer :))
ben sen kadar bilgili değilim maşallah sana :D inşallah canım ;)

Merhaba kızlar benim de TSH 6.91 çıktı. Fakat ben bekarim ve aynı zamanda pcoluyum. Bu hafta dahiliye doktoruma gidicem çok korkuyorum. Ilerde hamile kalabilecek miyim. Benim gibi sıkıntısı olan varsa sonucu noldu paylaşabilir misiniz.

Merhaba kızlar benim de TSH 6.91 çıktı. Fakat ben bekarim ve aynı zamanda pcoluyum. Bu hafta dahiliye doktoruma gidicem çok korkuyorum. Ilerde hamile kalabilecek miyim. Benim gibi sıkıntısı olan varsa sonucu noldu paylaşabilir misiniz.

Canım bekarlikta şu vardı bu vardı diye kafana takıp üzülme. Benim de hormonal düzensizlik vardı bi dönem korkmuştum çocuğum olmaz mı diye ama şükür sıkıntı olmadı. Hem tiroid ilaçla düzelen bir şey. İçini ferah tut derim. ;)

Back
X