Hanımefendi 21 yasinda troid teşhisi kondu bende 55 kilodaydim ozamanlar ve baktim 70 kusur olmuşum. Aynı şekilde aile hekimine gittim kan verdim hersey normal cikti fakat tsh 7 filan olmus bana hap vermedi direk dahiliyeye git dedi bende gittim yaşım 35 yaklaşık 14 senedir hap kullanıyorum 3 ayda bir de aile hekimine gidip kan veririm eğer yüksek ise dozunu ayarlamak için dahiyeyeden randevu alırım. Ayrıca senede 1 kez ultrasona girerim
Aile hekiminin verdiği ilaç evet bu ilaçlar reçetesiz bile alabilirsiniz fakat size yazıp için demesi yanlış. Sizi dahileyeye yönlendirmesi gerekirdi.
Ayrıca tsh yüksek ise zor kilo verirsiniz hap kullansanız troidiniz normale dönse bile yine zor verirsiniz bu bir metabolizmal hastalık. Dahilye kesin tanı koyması gerekiyor. Bu gibi hastalıklar ömür boyu oluyor ve ömür boyu hapis dozu ayarlanması gerekiyor. Devamlı kontrol yani.
Ayrıca hamile kalabilmeniz için sağlıklı bir gebelik için değeriniz herzaman 2'nin altında kalması gerekir. Sizin diyetisyene değil dahiliyeye gitmeniz gerekiyor. Bunu şey gibi düşünün gripsiniz gribin geçmesi gerekirken atıyorum bacağınız ağrıyor ortopediye gitmeniz gerekiyor. Yani siz kiloyu değil suanda sağlığınızi düşünmeniz gerekiyor.
Ayrıca hap a yeni başladığınız için kalbiniz ağrıyor çarpıntı yapar bir alışma süreci var bence suan hapi içmeyin dahiliyeye gidin o teşhisi koyup baslatsin