Merhaba.Herşey tabiki Allah tan istenir ,Allah tan istenmelidir.Ancak bi türbeye gittiğimiz zaman nasılki türbeden değilde ,türbede yatan zâtın yüzü hürmetine Allah tan istiyorsak,Hz. Muhammed(s.a.v.) hatırı için diyorsak,Meleklerimizin de yüzü hürmetine Rabbim den istemenin yanlış olmadığını biliyorum.Sonuçta islamın şartlarından biride Meleklere inanmaktır.Ama tabiki bu çok ince bi çizgi bunun bilincinde olmak ve bu ayrımı yapmak gerek.Yoksa bende zaten Meleklerin haşâ Allah' la kıyaslanmasına bile ,böyle birşeyin akla hayâle gelmesine bile şaşırıyorum.Beki nin kitabında katıldığım nokta,aslında Beki ilede alâkalı değil bu,benim kuvvetli inancım doğrultusunda öyle eminimki Rabbim isterse tabiki meleklerimizi yardımımıza yollar,onların melek saflığını içimizde hissettirir.Ama bu inancım meleklerden değil,Rabbim den kayanklanıyor.Çünkü O'nun herşeye kâdir olduğunu biliyorum.Beki'nin başmeleklerle konuştuğu noktasına tamamen karsıyım.Biz sıradan insanlar olarak meleklerle değil konuşmak zerresini görsek,bu boyutta hayatımızı sürdüremeyiz,dinimizce bu böyledir.Bu noktada bu görüşe tamamen katılan Tuğçe ışınsu yu genel olarak daha mantıklı ve sahici bilgilerle donanımlı bulurum.Melekler konusuna üç harflilerin iştirak edilmesine ise katılmıyorum.Bunlar apayrı iki uç noktadır.Paylaşımın için çok teşekkür ederim.Genel fikiri bu konuda hep merak etmişimdir.