• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf baklava

M e g g

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
22.105
85.732
798
Selam kızlar
Şimdiden Ramazan bayramınız mübarek olsun. Hoppa
Aradığım cevabı nette bulamadım konu açayım dedim hemen taşınmazsa çok mutlu olucam :dua:
Sıkıntım; baklava yufkası. Kendisini marketten aldık eve getirdik annemle güzelce köy tereyağı ve bol cevizle burduk büzdük baya uğraştık neyse pişti şerbetledik sonra bi tadalım dedik böyle hafif bi ekşilik. :/ hani şerbetteki limon zaten 2 damlaydı ondan olduğunu sanmıyorum. Yufkaların da tarihi geçmiş değil ama bu baklavalar neden böyle oldu bilmiyoruz, birde iki koca tepsi.. annemin morali baya bozuldu bende kızlara sorayım dedim çözüm bilen ya da üreten olur diyerekten. Umarım çare bulabiliriz fikirlerinizi bekliyorum :110:
Teşekkürler :KK200:

Köy tereyaginin tadin baktiniz mi koymadan once?
Evet zaten sürekli kullandığımız yağ, ilk kez kullanıyor olsak ondan şüphelenirdim ama baklava yufkasında sanki sorun :/

Allah Allah, yufka nasıl bozulur ki? un, su değil mi, yumurtalı mıydı? Çok anlamam ama bozuk olsa tipinden belli olurdu sanki, no?

Ekşi meksi canım çekti benim ev baklavasııı
Ay hiç bakmadım yumurtalı mı :/
Ama tipi bozuk değildi sadece fabrikasyon klasik yufka kokusu vardı. Gel yerim diyosan :110: bu gidişle kimse yemicek :bicak:

Ben hazır şeylere karşıyım. Elde neden açmadınız ki? Çok basit. Yazık olmuş. Yufkadandır sanmıyorum bir çözümü olacağını.

Ben hazır şeylere karşıyım. Elde neden açmadınız ki? Çok basit. Yazık olmuş. Yufkadandır sanmıyorum bir çözümü olacağını.
Ben çok ince açamıyorum becerim yok annem de rahatsızdı yoksa hep kendi açardı pişman oldum zaten

Ama yeniyor mu peki bi tuhaf anormal oldu tadı bizim evdekinin
O tadı nasıl bastırabiliriz
Cok fazla yenmiyecek gibi degildi yedik yani.yufkayi ilk actiginizda eksi bir koku varmiydi tadina birazcik baksaydiniz anlasilirdi.gercekten tadi kotuyse misafirler bir dilim zor yer gerisi cope gider sanirim bayatlamis olabilir sizinki

Cok fazla yenmiyecek gibi degildi yedik yani.yufkayi ilk actiginizda eksi bir koku varmiydi tadina birazcik baksaydiniz anlasilirdi.gercekten tadi kotuyse misafirler bir dilim zor yer gerisi cope gider sanirim bayatlamis olabilir sizinki
Evet vardı öyle bi koku ama daha önce de bi tatlıda hazır yufka kullanmıştım böyle bi sorun yaşamadım. Satın almadan önce oluşan bi sorun sanırım..

Sana da hayırlı bayramlar canım
Valla ev baklavasını özlüyorum annem yapmadı bu bayram Mersin e gideceğiz diye. Ekşi mekşi gömerdim ben olsam :-) canım çekti.

Sana da hayırlı bayramlar canım
Valla ev baklavasını özlüyorum annem yapmadı bu bayram Mersin e gideceğiz diye. Ekşi mekşi gömerdim ben olsam :-) canım çekti.
Hazır yufka yaktu bizu :/
Valla adresini yolla göndereyim az da yolda ekşir oh (:

Back
X