- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Daha 1 saat once ev sahibi olacak insanlarin kredi borclarini odeyemedikleri icin evlerin ellerinden alinip banka tarafindan satilmaya baslandigini soylediler.. evet fakirlik azaliyor ne de olsa ellerinde 3000 liralik telefon var degil mi?
Bir ulkenin fakir olmasi farkli bir rezalet, bunu gizlemeye calismak da tuy dikmek..
Bu göz boyamadan başka bir şey değil. Kredi kartlarına taksit sınırı getirildi ama yeniden kaldırıldı, neden insanlar para harcamaya teşvik edilsin diye. On tane kartı olup birinden diğerine yatırıp döndüren insanlar var. Bu 3000 TL 'lik telefonlar filan da hep göz boyama işte. Adam diyor ki patronumla aynı marka telefonu kullanıyorum, aramızda gelir uçurumu var ama bir şeyimiz ortak. Ama bilmiyor ki patron peşin almış senin gibi bin beşyüz taksitle almamış. Sen yine fakirsin o yine zengin...
bdv de üyelerden biri konu açmıştı;4500 lira ile geçinilebilir mi diye.kadını topa tuttular .ne demek geçinemezsin.1000 lira ile geçiniliyor diye.aklıma o geldi nedense.
bdv de üyelerden biri konu açmıştı;4500 lira ile geçinilebilir mi diye.kadını topa tuttular .ne demek geçinemezsin.1000 lira ile geçiniliyor diye.aklıma o geldi nedense.
akşam cem yılmaz'ı izledim.onda askerlikteki hastalığını anlattı.'sonra sanırım ki çok ciddi bir hastalık çıkacak sanıyorum,çıka çıka fıtık çıktı.hastalığında itibarı yok ki;anlatıyorsun;aaa kaynım da da var,aynı aynı'diye bir anlatısı vardı.ama epey uzattı.bizim millette kaynı örnek verme merakı var galiba.1500 lira ile çocuk,kira,yeme içme kaç yılda ev alınır düşünemiyorum.biz iki maaşla ev ödemesi yaparken epey zorlanmıştık ki;memleketten destekde vardı.arabayı sattık ,epeyde kısmıştık birçok şeyden.Surunmeyi gecinmek sanmaktan kaynaklaniyor hep.. bu istatistik de o "kaynim 1500tl ile ev aldi" diyenlerle yapildiysa normal bu sonuc..
ben de yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.yazmıştımda.borçta ödeyecekler diye.biraz standartlarla ilgili galiba bu geçim işi.20 liraya da çanta var,20 bine alan da var.ev var,ev var .her ev de aynı değil.istanbul'a kardeşime gittiğimde ,evleri80 metrekare.burda nasıl yaşanır ki diye geçmişti içimden.ama o bizden daha fazla ücrete almıştı o ayrı.biraz şartlara adapte olmakla ilgili sanırım.O kadıncağız yanlış anlaşıldı bence. 4500 TL gelirleri olacak ve yarısından fazlası takside gidecekmiş. Ama kendini iyi mi ifade edemedi yoksa polemik yaratmak mı istedi bilmiyorum böyle oldu. Asgari ücretle çocuk okutup ev geçindirilir ama bulgur kaynatarak demişti biri. Şimdi hayat mı bu ? Neden bu kadar azına kanaat getiriyor insanımız ? Şükür elbette halimize ama fakirleştirildik, önümüze hep daha kötü örnekler sunuldu ve bize asgari ücretlisin sus denildi. Biz de kanıksadık bunu.
Yoksulluk sınırı 7bin diyor ya.
Resmen yoksulum.
bizde yoksuluz.Yoksulluk sınırı 7bin diyor ya.
Resmen yoksulum.
Yoksul bile degiliz yoguz biz yoguz
bizde yoksuluz.
bizim insanlarımız farklı ya.biz ev öderken memleketten erzak geldi bir sürü.krediye girmeyin diye yakılarımız borç verdiler.onlara ödedik çoğunluk.ondan mı acaba yoksulmuşum gibi gelmiyor.ben benimkilerin küçülenlerini kardeş çocuklarıma,onlar bana veriyorlar.şuyun buyun varmı diye sorarlar hala.ondan mı acaba.Ben kendimi orta direk zannediyordum. Gercekler yuzume carpıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?