• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim artık fikir lütfen :(

25 yaşında koskoca kadınsın ..
Kendi kararlarını verebilirsin artık. .
Bu nasıl baba ..
Git atan çalış kurtul. .

Sizin kendinize ait şifreniz yok mu? Ekonomik özgürlüğünüz varken böylesi bir aileye muhtaç değilsiniz

bu kadar şey başarmışsın bunlarıda yaparsın pes etme karamsarlığa kapılma

Çocuk muamelesi görmüyorsunuz.
3 yaşındaki yeğenime ne yiyeceğine ne içeceğine, ne giyeceğine, nereye gitmek isteyeceğine, kiminle görüşmek isteyeceğine kadar sorarız.
Daima onun fikirlerini alır, kendi başına bir birey olarak karar vermesini isteriz.
Yanlış bir hareketinde bunu neden yaptığını anlatmasını ister ve telafi etmesi için bile müsade ederiz.
Çocuk muamelesi budur.
Dolayısıyla sizi üzmek istemem ama en hafif tabirle köle gibi davranılıyor size.
Sizi kendi malları olarak gören ailenizle bu şekilde yaşamak katlanılacak bir şey değil.
Çocukken aklınız ermiyordu, bir şekilde katlandınız ama.
Şuan mesleği, fikirleri, istekleri olan kocaman bir kadınsınız.
Tek çareniz başka bir ile kaçıp kurtulmak.
mm
Aile kötü davrandikca çocukların takdir edilme onları mutlu etme isteği artıyor.
Bunu yapmayın. Mutlu edemeyeceksiniz ve takdir gormeyeceksiniz. Her istediklerini yapsanız da herseyden vazgeçseniz de. Tabiki böyle olacaktı diyip gececekler. Kızımız bizim için isteklerini kenara bıraktı falan demeyecekler. Ben çok denedim. Artık bu sefer tatmin olur bu sefer anlar diyerek hep adım attım. Sonuç hüsran. Tam tersi ablam istediklerinden vazgecmedi. Sonuç aynı noktadayiz babam için.

Babam tercihlerimi yaptı bende değiştirdim onay için gittim. Gitmeden ablama söylemiştim yapma etme mahveder seni göndermez fln dedi dinlemedim gittim. Listemi verdim onayladılar. Annem aradı yalvarırım kurban olayım yapma dedi çılgına dönmüştü baban şöyle yapar böyle yapar beni de seninle görüştürmez dedi. Tercihlerimi de şube müdürü arkadaşıyla yapmış imzalayan kişiyle annem adamın Eşiyle çok yakın onu bile aramış değiştirsinler diye fln. Gittim değiştirdim babamın listesini yaptırdım. Geldiğimde anneme değişiklik olmadığını kendi listem olduğunu söledim kalp krizi geçiriyordum ben dedi. Bende herşeyi döktüm patladım artık bütün herşeyi anlattım küfür hakaret istediğim zaman dışarı çıkamıyorum bi tatile gidemiyorum hakaret küfür kapanma baskılarınızı unutmadım dedim. Herşeyi istediğin gibi yapıcAm yeter ki düzelt listeyi yalvarıyorum dedi. Bende size hep yalvarıyordum kimse beni dinlemiyor du bile dedim. Bayağı konuştuk fln değiştirdim. Bi iyi davranma Çalışıyor fln kapanma mevzusunu kabul etmem onu unut Allahtan korkmuyor msın fln elâlem ne dermiş çıldırmışsın sapıksın hep bir leke olarak kalacak üzerinde dedi . Ne düşünürler senin için daha neler neler yani biri açılınca böyle kötü öü düşünülüyor sanki kötü bişey yapacak olan insan kapalıykende yapamaz çok zor sanki. Leke olarak kalacakmış. Millete ne cvp verecekmiişim eniştemin ailesi varmış elâlem varmış bilmem kim ne dermiş biz senden sorumluyuz günahtır evlenince naparasın yap ama o zman da seni evlatlıktan reddederim dedi. beni bi Erkeğe bağlamayın bir erkek için ne kapanırım ne de açılırım dedim. Byle uzayıp gitti konu zaten şu ağlamaktan göl oldu ev artık

Son düzenleme:
Hayır :KK43: Annemin ısrarıyla son olarak babamın listesiyle değiştirmek zorunda kaldım :KK43:
Keşke yapmasaydın elinde ki tek fırsattı bu neyse olan olmuş hayırlısı olsun artık baskı devam ederse birkaç yıl sonra il dışı tayin istersin o zamana kadar çalışan bir bayan olarak eminim daha güçlü hissedeceksin bol şans diliyorum

Şehir Dışı kurtuluş olmayabilirdi zaten. Hatta paranoyak baba sizi delirtebilirdi. Belki hayırlısı oldu. Mesleğine adım at. Kafanı toparlamaya yardimci olacak yeni bir hayat yeni bir sen. Onlar değişmeyecek çünkü. Ve ne olur geçmişi geçmişte bırakın.

Şimdilerde anneler bebeklerine bile kendi giyeceğini seçme hakkını tanıyor. 2 yaşındaki bebek bile gardroptan istediğini giyiyor. Bence artık kuşun yuvadan uçma vakti gelmiş.

Baban 3-5 güne sana hayırlı bir kısmet buldum kapını çalması an meselesi.

Gerçekten annenizin her istediğini yapıcam yeter ki listeyi babanın dediği gibi yap demesine inanıyor musunuz? Hiç bir şey değişmeyecek hatta sizin kapalı olmak istemediğinizi söylemeniz sebebiyle daha kötü olacak. Keşke kendi istediğiniz listeyi verseydiniz.

sakın yapma. sistem nasıl bilmiyorum ama kaydetmeden önce bi şekilde değiştirebilmelisin. gerekirse onun en sona yazdığı yeri en başa al. sonra da dersin ki sona kadar hiçbiri tutmamış. bu kadar da olmaz yani pess

Sonuc olarak sizin listeniz mı oldu? Baska sehire mı gidiceksiniz?

bende tam anlayamadım seni merak etmiştim zaten değiştirdin mi kendi tercihlerin mi

Şehir Dışı kurtuluş olmayabilirdi zaten. Hatta paranoyak baba sizi delirtebilirdi. Belki hayırlısı oldu. Mesleğine adım at. Kafanı toparlamaya yardimci olacak yeni bir hayat yeni bir sen. Onlar değişmeyecek çünkü. Ve ne olur geçmişi geçmişte bırakın.

keşke yapmasaydın.. bişeyler değişmeyecek gibi gelio bana. hakkında hayırlısı olsun. dinlemeseydin kendi bildiğinle mutlu olurdun bence :KK43:

kimseye söylemeseydin keşke.ablana bile söylemeseydin keşke

Şimdilerde anneler bebeklerine bile kendi giyeceğini seçme hakkını tanıyor. 2 yaşındaki bebek bile gardroptan istediğini giyiyor. Bence artık kuşun yuvadan uçma vakti gelmiş.

Baban 3-5 güne sana hayırlı bir kısmet buldum kapını çalması an meselesi.

25 yasinda yetiskin bir kadinsin istedigini yapabilme hakkina sahipsin.
Kimsenin kolesi degilsin, ne istiyorsan onu yap.

Gerçekten annenizin her istediğini yapıcam yeter ki listeyi babanın dediği gibi yap demesine inanıyor musunuz? Hiç bir şey değişmeyecek hatta sizin kapalı olmak istemediğinizi söylemeniz sebebiyle daha kötü olacak. Keşke kendi istediğiniz listeyi verseydiniz.
.

:( :( :( :( :( :( :(

Buraya yazmaya takatim yoktu halen de yok zor yazıyorum. Arkadaşıma dert yanmaktansa herkesin bilmesindense buraya içimi dökmek istedim.Durumlar oldukça uzun özetlemeye çalışacağım sizi de yormayayım.
Tekrar değiştirmeye gittim isteğim gibi babamın arkadaşı olduğu için babamı aradı babamda olumsuz konuşunca babamın rızası yok dedi. Onu üzme fln. Son dakikalardı olmadı değişmedi. Ben de yorulmuştum artık anne sen beni engelledin ama daha kötü sonuçlar doğuracağını bilmiyorsun dedim. Deliye dönmüştüm giderken ve gelirken gözlerim tek noktada ruh gibi yürüyordum. Evdeyken Herşeyi düzelticem annemin yalvarmaları yakarmaları fln. Ama başörtüsünü çıkarmayacaksın dedi me olursa izin vermiyorum içinden gelmese de bez parçası olsa bile takacaksın evlenene kadar bizden sorumlusun evlensen çıkarsan bile evlatlıktan reddederim dedi. Elâlem ne der kime ne cvp vereceksin millete bi yerlerini mi göstermek istiosn tarzında bayağı sözler söyledi. Üniversiteye gittiğin güne lanet olsun dedi. Hayatımı mahvettin 5 yılımı burda geçiricem ben dedim. Evlenince naparsan yap diyor ben bi Erkeğe mi beklicem beni kurtaraması için hayat boyu birine mi bağlı kalıcam.

Insan bunca yıl neden okur 17 yıl uykusundan zevkinden gezmesinden ne için fedakarlık eder meslek sahibi olmak için kimseye Muhtaç kalmamak için ki bunun 7 yılı iş ve okul olmuş yorgunluk ikiye katlanmış. Ben bugünün hayalini kurdum hep ama böyle değil :(

Eve geldim yatağa girdim uyumuşum kalktım ilaç aldım banyoya gittim. Annem kapıyı çaldı ilaçları sakladım. Traş köpüğünü istedi. Şüphelenmiş ilaçları da buldu. Yine aynı muhabbetler başladı tmm dedi ben getireyim ilaçları al yut dedi getirdi attım bi tane ,ikincisini çıkardı ağzımdan. Yeter ne oldu sana diyor 3 gündür mahvettin beni dedi. Bende 25 yıldır bu haldeyim Yastık yorgan altında banyo tuvalete ağlarken nerdeydin anne olsaydın bunu farkederdin dinlerdin herşeyi bir kerede söyledim diye böyle oldu dedim. Söyleseydin dedi. Işte herşeyi söyledim de noldu o..m tebiyesiLiğim saygısızlığım kalmadı dimi. Herşeyi çözüyorum daha nolsun başörtüsü asla dedi saçını kazırım diyor bu ilaçları yut bitir yine olmaz diyor. utanmaz haysiyetsiz utanmıyor musun fln dedi.

Yarında halamlar gelicek şehirdışından suratın böyle olmasın herkesi Muradına erdireceksin diyor ben o okula fln başlamak istemiyorum yataktan kalkamıyorum elimde değil gercekten çok yoruldum üç çözüm var şehirdışı, Evlilik, ölüm
Birinci olmadı. Ikincisi kumar gibi ne olacağı belli değil. Üçüncüsü Çözümüm artık. Psikyatriye gideyim o benim aile sorunlarımı mı çözecek ilaç uyku hapı verir ben zaten hep uyuyorum ki üzgün olunca hayatla bağlantımı kesmek için. ilaç benim sorunlarımı yok etmez zaten napıcak benim için hiçbişey !

Milletin nazarı değdi onlar Muradına erdi yarın böyle olma diyor sanki ben keyiften bu haldeyim. Bu sizin eseriniz kimseyi suçlama dedim. Yoruldum gerçekten yoruldum

Ben böyle elalem için evladını harcamaktan korkmayan anne babanın....
Aklım havsalam almıyor.
Sokakta mı buluyor bu insanlar evlatlarini da bu muameleyi reva görüyor. .
Evlattan daha değerli neyimiz var ki insan olarak..
Kadının evladı ellerinden kayıyor o el ne der derdinde...
Çok üzüldüm konu sahibine..
Rabbim yardımcın olsun..Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. .gecenin en karanlık anı şafaktan hemen öncedir..

.

:KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:

Buraya yazmaya takatim yoktu halen de yok zor yazıyorum. Arkadaşıma dert yanmaktansa herkesin bilmesindense buraya içimi dökmek istedim.Durumlar oldukça uzun özetlemeye çalışacağım sizi de yormayayım.
Tekrar değiştirmeye gittim isteğim gibi babamın arkadaşı olduğu için babamı aradı babamda olumsuz konuşunca babamın rızası yok dedi. Onu üzme fln. Son dakikalardı olmadı değişmedi. Ben de yorulmuştum artık anne sen beni engelledin ama daha kötü sonuçlar doğuracağını bilmiyorsun dedim. Deliye dönmüştüm giderken ve gelirken gözlerim tek noktada ruh gibi yürüyordum. Evdeyken Herşeyi düzelticem annemin yalvarmaları yakarmaları fln. Ama başörtüsünü çıkarmayacaksın dedi me olursa izin vermiyorum içinden gelmese de bez parçası olsa bile takacaksın evlenene kadar bizden sorumlusun evlensen çıkarsan bile evlatlıktan reddederim dedi. Elâlem ne der kime ne cvp vereceksin millete bi yerlerini mi göstermek istiosn tarzında bayağı sözler söyledi. Üniversiteye gittiğin güne lanet olsun dedi. Hayatımı mahvettin 5 yılımı burda geçiricem ben dedim. Evlenince naparsan yap diyor ben bi Erkeğe mi beklicem beni kurtaraması için hayat boyu birine mi bağlı kalıcam.

Insan bunca yıl neden okur 17 yıl uykusundan zevkinden gezmesinden ne için fedakarlık eder meslek sahibi olmak için kimseye Muhtaç kalmamak için ki bunun 7 yılı iş ve okul olmuş yorgunluk ikiye katlanmış. Ben bugünün hayalini kurdum hep ama böyle değil :KK43:

Eve geldim yatağa girdim uyumuşum kalktım ilaç aldım banyoya gittim. Annem kapıyı çaldı ilaçları sakladım. Traş köpüğünü istedi. Şüphelenmiş ilaçları da buldu. Yine aynı muhabbetler başladı tmm dedi ben getireyim ilaçları al yut dedi getirdi attım bi tane ,ikincisini çıkardı ağzımdan. Yeter ne oldu sana diyor 3 gündür mahvettin beni dedi. Bende 25 yıldır bu haldeyim Yastık yorgan altında banyo tuvalete ağlarken nerdeydin anne olsaydın bunu farkederdin dinlerdin herşeyi bir kerede söyledim diye böyle oldu dedim. Söyleseydin dedi. Işte herşeyi söyledim de noldu o..m tebiyesiLiğim saygısızlığım kalmadı dimi. Herşeyi çözüyorum daha nolsun başörtüsü asla dedi saçını kazırım diyor bu ilaçları yut bitir yine olmaz diyor. utanmaz haysiyetsiz utanmıyor musun fln dedi.

Yarında halamlar gelicek şehirdışından suratın böyle olmasın herkesi Muradına erdireceksin diyor ben o okula fln başlamak istemiyorum yataktan kalkamıyorum elimde değil gercekten çok yoruldum üç çözüm var şehirdışı, Evlilik, ölüm
Birinci olmadı. Ikincisi kumar gibi ne olacağı belli değil. Üçüncüsü Çözümüm artık. Psikyatriye gideyim o benim aile sorunlarımı mı çözecek ilaç uyku hapı verir ben zaten hep uyuyorum ki üzgün olunca hayatla bağlantımı kesmek için. ilaç benim sorunlarımı yok etmez zaten napıcak benim için hiçbişey !

Milletin nazarı değdi onlar Muradına erdi yarın böyle olma diyor sanki ben keyiften bu haldeyim. Bu sizin eseriniz kimseyi suçlama dedim. Yoruldum gerçekten yoruldum
canım çok üzüldüm durumuna ama sen yanlış yaptın. babaya bırakmadan gizlice kendin halledecektin bu işi . göreve başla ve ilk fırsatta haberleri olmadan tayin iste derim. gerekirse reddetsinler seni

Merhaba
Ben 25 yaşındayım üniversiteyi ailemle okudum ve aynı zamanda çalıştım. Gece iş gündüz okul. Kendi emeğimle ailemin desteği olmadan üniv kazandım okudum bitti. Kpss çalıştım deliler gibi.Bu yıl atanıyorum Allahın izniyle
Sorun şu ; Ben başka bir şehire atanmak istiyorum buna müsade etmiyorlar kendi şehrim geliyor önce olduğun yeri yaz diyorlar. Benim fikrim önemli değil listeyide babam hazırlayacakmış. Bu yaşımda babam bana vurmaktan çekinmiyor vuruyor da .Herşeyim kısıtlanır teyzemin bile yanına gidince şehir dışına yalvarmak zorundayım. Her iki kelimesinden biri küfür özürlü aptal gerizekalı. Ayrıntıları anlatsam ağzınız açık kalır. 16 yaşındayken kuran getir oku Karşımda dedi özel günümdeydim diye daha sonra okuyacağım dedim gerdan kemiğimden tutup yerlere atarak dövmüştü. Küçükken sürekli örtünme baskısı örtündüm hiç istemeden ağzımı bile açamadım şimdiye kadar istemiyorum diye bunu nasıl söylicem. 25 Yaşında değil bi çocuk muamelesi görüyorum bu yüzden Özgüven karar alma hepsi düşüyor .Hem dışarı atanma hem açılma mevzusu nolcak bilmiyorum :KK43:

zaten dayak yiyorsun bari kendi haklarını savun bunu bilsinler ve hayatı onların istediği gibi kurmayacağını söyle 25 yaşında olduğunu hatırlat son dayağını belki yersin ama en azından onlarda bilir duracakları yeri ..Olmadı sen gene inadını sürdür hayat senin hayatın yarın evleneceğin adamada karışır aynı eve sokarlar seni kolaylıklar dilerim...

şuan yazdıklarını okuyunca içimde acayip bir duygu oluştu:110: .ya bi insan kızına nasıl böyle davranabilir. allah yardımcın olsun kardeş.umarım baban,,annen hata yaptıklarının farkına varmışlardır aradan 2 yıl geçmiş. dinde zorlama yokdur elalem ne derse desin biz hayata imtihan için geldik köle olmak için değil .babanın yaptığıda tam bi yobazlık :KK34:
dinde zorlama yokdur kimse kimseyi zorla kapatma hakkına sahip değildir ister baba olsun ister anne
ben böyle din cahili ,kendini dindar sayanları hiç mi hiç doğru bulmuyorum. dua et :))çok da üzülme üzülürsen sana zararlı tm üzülmek elde değil ama ne olursa olsun hayata gülümse sevgilerle,

Konu cok eski imis en sinunda fark ettim ama konu sahibine ne oldugumu Bende merak ettim yazsada öğrensek

Back
X