• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim, devam edemiyorum

lidyahanzade

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2017
7
5
1
32
Mühendisim, yüksek lisans yapıyorum ve danışmanıma bağlı bir ar-ge laboratuvarında çalışıyorum. 2 sene oldu ve 2 senedir dinlendiğim tek bir gün bile yok. En erken 19.30' da çıkıyorum o da şanslıysam, çoğu zaman 21.00-22.00' den önce çıkamıyorum. 3 ayda bir günde 18 saat çalışmam gerekiyor. Ayrıca, işim olmasa bile orada hazır beklemek zorundayım çünkü danışmanımın talebi bu, ya ihtiyacım olursa? diyor. Bu çalışma saatlerimin yanında evim 1 saat uzaklıkta her gün gidiş dönüş 2 saatim de yolda geçiyor. Bazı günler eşimi 15 dakika bile göremiyorum, geldiğimde uyumuş oluyor çoktan. Laboratuvar işi, bütün gün ayaktayım bacaklarımda varis başladı, çok az uyuyabildiğim için hiç dinlenmiyorum. Ayın en az 2 haftasonu cumartesi-pazar çalışıyorum. Özellikle kış dönemi hemen hemen bütün haftasonu çalışmak zorundayım.

Tüm bunların yanında danışmanım inanılmaz zor bir insan. Hala daha 'hiç' çalışmadığımı iddia ediyor. Bütün sonuçlarım çıkıyor, projemi ve tezimi bitirdim ama en ufak bir aksilik çıksa 'hiç' çalışmıyorsun diyor. Mesela beraber bir değerlendirme yapmamız gerektiğinde tamam bakalım ben seni çağıracağım diyor bekliyorum saat kaç olursa olsun, sonra nerede kaldı diye baktığımda bana haber vermeden çıkmış oluyor ben beklediğimle kalıyorum! Ama o ne isterse istesin, saat kaç olursa olsun ulaşılabilir olmak zorundayım. Eve gidince dinlenmeye bile fırsat kalmadan bir şeyler istemek için aramaya başlıyor. Yapmazsam, yetişemezsem ciddi olarak sesini yükseltip kızıyor. Hakaretler havada uçuşuyor. Zaten her yaptığımı en az iki beğenmeme olayından sonra kabul ediyor. Benim eve gelip dinlenmeye ve ev işi, yemeğe vakit ayırmam gerekiyor, her şeye yetmeye çalışıyorum ama artık gerçekten tükendim. Aynı evin içinde eşimi özlüyorum, böyle bir şey olabilir mi? Artık her sabah ağlıyorum, mesleğime karşı olan bütün hevesimi tükendi, yola dayanamıyorum, yaşadığım psikolojik baskıya ve eve gelip dinlenme lüksüm olmamasına dayanamıyorum.

Önümüzdeki dönem mezun olacaktım ama danışmanım benden bir şey daha istedi ve yapamazsam tezimi bir dönem daha uzatacak. Bu benim kopma noktam oldu bırakmak istiyorum yüksek lisansımı, yakmak istiyorum. Çevremdeki kimse destekçim değil, en fazla 2 dönem sonra mezun olacağım bu kadar dayandın biraz daha dayan diyor herkes ama nasıl anlatsam... Bende bir şeyler koptu ve gerçekten artık tükendim. Danışmanımın son istediğini yapacak gücü kendimde bulamıyorum. Devam edemiyorum. Gündelik hayatım diye bir şey kalmadı ve hiçbir şeyden zevk alamıyorum.

Enstitüye dilekçe vererek danışman değişikliği yapabilirsiniz diye biliyorum, bi araştırın isterseniz.
Herkes herkesle anlaşmak zorunda değil, bunu gözeterek hazırlanmış bir yönetmelik vardır muhtemelen.

Offf gerçekten zor... evlilik öncesi olsaydı dayanın sabredin demek daha kolay olurdu ama evliyken bu yoğunluk gerçekten zor... yine de bunun bir süreç olduğunu biteceğini düşünmek sizi belki rahatlatır. Ara verme ihtimali Yok mu?

Ben de bu şehre yeni geldim , iş yoğunluğu bir öncekine göre 10 kat fazla nerede ise ve yol da 1 saat. Dün "bu koşturmaca ne için , ne yapıyorum ben , hayatım böyle mi geçecek " diye düşünürken buldum kendimi. Çok şükür ki hamileyim , Doğum nasip olursa inşallah ücretsiz izne ayrılacağım. Gün sayıyorum resmen! Ücretsiz izne ayrılacağımı düşünmesem ne yapardım bilmiyorum. Ki ben 5 te çıkıyorum işten hafta sonu bayram seyran tatil...

En doğru kararı verirsiniz inşallah. Karını zararını koyun ortaya eşinizle düşünüp kararınızı verin. Huzur olmadıktan sonra napayım kariyeri.. yüksek bitmezse iş imkanınız mı düşüyor?

Enstitüye dilekçe vererek danışman değişikliği yapabilirsiniz diye biliyorum, bi araştırın isterseniz.
Herkes herkesle anlaşmak zorunda değil, bunu gözeterek hazırlanmış bir yönetmelik vardır muhtemelen.

Mezuniyet dönemindeyim ve 2 senedir kendi tezimi yaptım, şu saatten sonra başka bir danışmanla başka bir proje ile tez yapmam imkansız çünkü mayıs 2018' de mezun olmazsam atılıyorum.

Okurken ben sinir oldum vallahi. Bu kadar emeğe rağmen memnun olmayıp bide şikayet eden insanlardan gerçekten nefret ediyorum. Allah yardımcınız olsun, kolaylıklar versin inşallah. Tez zamanda bitirip kurtulmanız dileğiyle.

O kadar iyi anlıyorum ki seni . 4 yıl önce yaşadım aynılar ını . Bunlara ek özel işekerini de yaptırırdı bana . Ben bıraktım . Fiziksel olarak bitmiştim zaten psikolojik bitmeye başlamıştm. Bana kalırsa en zor meslek akademisyenlik. Hele Bi de böle danışmanın varsa hayat cehenneme dönüyor .allah yardımcın olsun . İnş en doğru kararı verirsin kendin için ..

Yüksek lisans yaparak Kendiniz için bir yandan çok iyi birşey yaparken , bir yandan da psikolojinizi mahvediyorsunuz. Şu şekilde sağlıksız hissettiğiniz bir ortam bana göre size alkol sigara vb.şeylerden çok daha fazla zarar verir. Sanırım ben dayanamazdın.
Keyfi geçtim gündelik ihtiyaçlarınızı bile karşılayamıyorsunuz.
Bence son bahsettiğiniz kopma noktasına kadar sabredin. Ama gerisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Offf gerçekten zor... evlilik öncesi olsaydı dayanın sabredin demek daha kolay olurdu ama evliyken bu yoğunluk gerçekten zor... yine de bunun bir süreç olduğunu biteceğini düşünmek sizi belki rahatlatır. Ara verme ihtimali Yok mu?

Ben de bu şehre yeni geldim , iş yoğunluğu bir öncekine göre 10 kat fazla nerede ise ve yol da 1 saat. Dün "bu koşturmaca ne için , ne yapıyorum ben , hayatım böyle mi geçecek " diye düşünürken buldum kendimi. Çok şükür ki hamileyim , Doğum nasip olursa inşallah ücretsiz izne ayrılacağım. Gün sayıyorum resmen! Ücretsiz izne ayrılacağımı düşünmesem ne yapardım bilmiyorum. Ki ben 5 te çıkıyorum işten hafta sonu bayram seyran tatil...

En doğru kararı verirsiniz inşallah. Karını zararını koyun ortaya eşinizle düşünüp kararınızı verin. Huzur olmadıktan sonra napayım kariyeri.. yüksek bitmezse iş imkanınız mı düşüyor?

Malesef ara verme imkanım yok, danışmanım kabul etmez. Hamile kalacağım diye aklı çıkıyor zaten evlendiğim zamanı burnumdan getirip 1 hafta zor izin vermişti. Evet iş imkanım düşüyor çünkü mühendislik alanım biraz farklı, hemen herkes en az yüksek lisans mezunu.

Sizin adınıza sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin.

Bu olaylar yaygin, eger profla calismiyorsan hocalarin yayina ihtiyaci oluyor. Danismanlik yaptigi ogrencileri kullaniyorlar. Bence kisisellestirme disini sik, yuzup yuzup kuyruguna gelmissin. Danismaninla konus, hocam esimle aramizda sorunlar basladi, labaratuvar saatlerimi duzenleyemez miyiz 6'da cikabilecegim sekilde de ama en kibar halinle de bunu. Kizarsa da peki hocam deyip cik, vicdan yapar en azindan.

Bende öğretmeni ve yüksek lisans yapıyorum eşimde çok yoğun çalışıyor ve seni anlıyorum bak akademik dünyayı bilen biri olarak kendi dermanın yine kendinsin. Kimse seni düşünmez. Ne kadar emek harcadığına eminim çünkü çok zor. Bende akademisyen olmak isterken ve 2 dil bilip yds sınavlarını geçmiş olmama rağmen şuan doktora yapmayı düşünmüyorum ve tükendim yükseğide sırf emek ve para harcadığım için bitireceğim. Bizde bu dünya insanın ciğerini soldurup hayattan soğutmak üzerine kurulmuş. Bende bitiremedim hemüz. Size tavsiyem bu kadar sabretmişsiniz emek harcamışsınız kendiniz için bitirin sonrasını istemiyosanız boşverin

Bu olaylar yaygin, eger profla calismiyorsan hocalarin yayina ihtiyaci oluyor. Danismanlik yaptigi ogrencileri kullaniyorlar. Bence kisisellestirme disini sik, yuzup yuzup kuyruguna gelmissin. Danismaninla konus, hocam esimle aramizda sorunlar basladi, labaratuvar saatlerimi duzenleyemez miyiz 6'da cikabilecegim sekilde de ama en kibar halinle de bunu. Kizarsa da peki hocam deyip cik, vicdan yapar en azindan.

Profesörle çalışıyorum hem de çok iyi bir üniversitede ve alanında isim yapmış birisi.
Böyle desem eminim ki bir değişiklik olmaz, kendisi evli ve çocuklu, çocuklarını kampüse getiriyor yine de akşam geç saatlere kadar çalışıyor.

Mayıs değil o ya yaz dönemi ağustosta da aunabilirsin artı danışmanın ek süre isteyebilir

6. dönemim mayıs 2018' de bitiyor, YÖK' ün yeni kararına göre benim üniversitemde alınan karar doğrultusunda mayıs 2018' de en geç mezun olmalıyım zaten uzatılmış hali bu. Dediğiniz gibi savunmamı yeterli bulmayıp 3 ay uzatma verebilirler ancak bu şu an düşünmek istemediğim bir durum

Profesörle çalışıyorum hem de çok iyi bir üniversitede ve alanında isim yapmış birisi.
Böyle desem eminim ki bir değişiklik olmaz, kendisi evli ve çocuklu, çocuklarını kampüse getiriyor yine de akşam geç saatlere kadar çalışıyor.

Benimkide alanında iyi bi prof hatta tvlere programlara cıkan bi hoca. Hepsi aynı hatta kadın hocalar da aynı

Malesef ara verme imkanım yok, danışmanım kabul etmez. Hamile kalacağım diye aklı çıkıyor zaten evlendiğim zamanı burnumdan getirip 1 hafta zor izin vermişti. Evet iş imkanım düşüyor çünkü mühendislik alanım biraz farklı, hemen herkes en az yüksek lisans mezunu.

Sizin adınıza sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin.
Bir de yeni evlisin o zaman... :( iş imkanını etkileyecekse sadece kariyer diyip bırakamazsın da. Hani işin garanti olsa , kariyer de kalsın bir kenarda denilebilirdi ama işsiz kalma durumun olacaksa daha da zor. Maddi durumunuz nasıl , sen çalışmazsan çok fazla sarsılır mısınız? Ev araba gibi sizi destekleyecek yatırımlarınız var mı?

Bunların hepsi çok önemli faktörler.

Amin çok teşekkür ederim

6. dönemim mayıs 2018' de bitiyor, YÖK' ün yeni kararına göre benim üniversitemde alınan karar doğrultusunda mayıs 2018' de en geç mezun olmalıyım zaten uzatılmış hali bu. Dediğiniz gibi savunmamı yeterli bulmayıp 3 ay uzatma verebilirler ancak bu şu an düşünmek istemediğim bir durum
Bende o durumdayım ama yaz döneminde ağustosta da sunan var yani güz dönemine sarkmadığı taktirde sorun yok. Sinirlerim depreşti bide kopunca toparlanmasınzor oluyor

Bir de yeni evlisin o zaman... :KK43: iş imkanını etkileyecekse sadece kariyer diyip bırakamazsın da. Hani işin garanti olsa , kariyer de kalsın bir kenarda denilebilirdi ama işsiz kalma durumun olacaksa daha da zor. Maddi durumunuz nasıl , sen çalışmazsan çok fazla sarsılır mısınız? Ev araba gibi sizi destekleyecek yatırımlarınız var mı?

Bunların hepsi çok önemli faktörler.

Amin çok teşekkür ederim

25 yaşındayım, 1 sene oldu evleneli. Bir arabamız var. Eşim de yüksek lisans mezunu ve benim mezuniyetimi bekliyor. Sonra ikimiz de yurtdışına doktoraya gitmeyi planlıyoruz. Maddi olarak ben çalışmazsam geçinebiliriz şu an benim masrafım çok, yol-yemek açısından bu kadar uzun saatler çalıştığım için. Ama yurtdışına gitme durumumuzu engeller ve eşim hiç sıcak bakmıyor

:D adam iskolik demek ki akadmei dunyasinda hele turkiyede proflar genelde yayar halbuki. Yine de o konusmayi yap, esinle aranizin ciddi sekilde bozulmaya basladigini belirt. Isteyenin bir yuzu vermeyenin iki yuzu kara. Ne kaybedersin ki? Kizip seni yuksek lisanstan atacak degil ya? En fazla tersler ki zaten tersliyormus arada

Back
X