Tükendim ne yapacağımı bilmiyorum

Roza30

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
710
546
23
Herkese merhabalar
Aylardır tükenmiş durumdayım. Geceleri uyanıyor ve bir daha uyuyamıyorum stresten üzüntüden. Sebebi hem geçmişin kırgınlığı hem geleceğimin belirsizliğinin beni çok düşündürmesi ve üzmesi.Evlenmek isteyip doğru kişi bulamamak. Toplum ve ailesi baskısı.
Geçmişte her defasında yanlış ve kötü insanlarla sınandım. Aynı zamanda kpss çalıştım. Geçen yıl nişan öncesi terk edildim. Bu yıl tam toparlanayım atanmak içğn çalışayım derken alım sayıları açıklandı daha sınav olmadan. Çok düşük bir alım ve benim derece yapmam zor. Şimdi sınava 2 ay kalmışken ne çalışacak motivasyon var nede bırakabiliyorum. Öylece kaldım tükenmiş bir şekilde.

. Çok düşük bir alım ve benim derece yapmam zor. Şimdi sınava 2 ay kalmışken ne çalışacak motivasyon var nede bırakabiliyorum. Öylece kaldım tükenmiş bir şekilde.
Daha yola çıkmadan pes edip yol bozuk diyorsun. Ben tükendim bittim diye düşünüp duracağına oturup gece gündüz ders çalış, kafan da meşgul olsun

Terapi alsanız belki iyi gelebilir. Unutmayın her şey gelip geçici

Daha yola çıkmadan pes edip yol bozuk diyorsun. Ben tükendim bittim diye düşünüp duracağına oturup gece gündüz ders çalış, kafan da meşgul olsun
Hmm.. Herkesin karakteri yaşanmışlığı psikolojisi farklı. Şuan bakan çıkıp kpss çalıştığınız branşta doluluk oranı yüzde 107 dese. Fazlalık var dese. O söze rağmen gecw gündüz çalışma motivasyonunuz ne olur acaba merak ettiğimden soruyorum

Illaki memur olmak mı gerekiyor? Alanınız nedir ne değildir bilemem ama memur olmayanlarda bir şekilde ekmeğini kazanıyor. Sizin zaten biseyler yapasiniz yok ya da ihtiyacınız yok demek ki.

Tamm çalışma, birşey yapma, öyle tükenmeye devam et...
Derdini söylemişsin, bizde fikrimizi söylüyoruz, kendin alternatif fikir üret o zaman.
Bol şans.

Aynı durumları ben de yaşıyorum özel sektörde de doğru düzgün dikiş tutturamadım bilmiyorum ne olur geçmişin hayal kırıklığı geleceğin belirsizliği bir yerde de şans yüzüme gülmeliydi diye düşünüyorum...

Sevdiğim bir örnek var. "eğer oku atmazsan hedefi kesin kaçırırsın. Oku atarsan en azından şansın olur" kpss çalışıp çalışmamayı böyle düşünebilirsiniz. Şuan nasılsa olmayacak diyerek çalışmayı bırakırsanız hiçbir şekilde zaten atanamayacaksınız. Çalışırsanız en azından bir ihtimaliniz olur. Yani çalışırsanız iyi ihtimalle atanabilirsiniz. Kötü ihtimalle atanamazsınız. E çalışmazsanız da atanamayacaksınız:) yani bir kaybınız olmaz. Ama belki kazancınız olur.

Hem bir şeyi yapıp pişman olmayı yapmayıp pişman olmaya tercih ederim. Yapılmayan şeyin pişmanlığı daha büyük olur. Çalışıp olmazsa en azından elimden geleni yaptım diyebilirsiniz. Ya da en fazla 2 ay boş yere kendimi sıktım dersiniz. Ama çalışmazsanız hep acaba yeterince çabalasam olur muydu diye aklınızda acabası olur. Hem diğer üyeler doğru söylemiş, çalışmak kafanızı da oyalar. Aynı anda 2 şey düşünemeyeceğinize göre dersleri düşünürken dertlerinizden biraz uzaklaşmış olursunuz. Dertleri "bastırın" veya onlardan "kaçının" demiyorum, odak noktanızı bir süreliğine değiştirin, sınava odaklanın, dertleri düşünmeyi de sınav sonrasına "erteleyin"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…