TÜKENDİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin bir eleman ayarlaması gerek malesef çünkü yılda birkaç sefer o çocukların en azından tatile ihtiyacı var.pahalı birşey olmasa bile çıkar yakın yerlere gidersiniz yazık o çocuklara.3 tane çocukta çok yani bu devirde Allah kolaylık versin.

Kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenmelisiniz bence.Araba kullanmayı bilmiyorsanız ilk önce ordan başlayın.

Gidebilecek bir yakınınız, arkadaşınız yok mu? Alın çocukları kendi kendinize tatil yapın işte.Evden uzaklaşmak,farklı bir ortam iyi gelecektir.

Eşiniz yanına bir çalışan almayı düşünmez mi? Bu şekilde devam etmesi zor hem onun için hem de sizin için...

Iste merkeze avm vs gidemiyoruz babasiz. 2 saat araba kullanamam
Bence bazı şeyler için kesin ve peşin hüküm vermeden önce deneyip olmuyorsa o zaman konuşmak lazım. Kendinizi geliştirmek durumundasınız, mecbursunuz; 2 saat araba süremeyi öğrenebilirsiniz pratik yapa yapa. Çünkü her problemi çözen tek birşey yok malesef, keşke olsa. Çoğu zaman kendimizi geliştirecek şeyler yapmalıyız. 3 çocukla illa ki uzun mesafe araba sürmenizin gerekli olacağı çok durum yaşanacak ilerde; her seferinde eşinize bağımlı kalmanız sizi üzer ve çaresiz bırakır. Bu hayatta insan herşeyi öğreniyor ve başarabiliyor; sadece isteyin ve denemekten vazgeçmeyin.

Çocukların 2 si büyük zaten. Kardeşlerini oynatırlar nereye gitseniz. Park, bi ağaç gölgesinde piknik, top oynama, akşamüstü beraber yürüyüş gibi şeyler yapın. Tükenmeyin sağlık olsun.

Çocukların 2 si büyük zaten. Kardeşlerini oynatırlar nereye gitseniz. Park, bi ağaç gölgesinde piknik, top oynama, akşamüstü beraber yürüyüş gibi şeyler yapın. Tükenmeyin sağlık olsun.
Tabii büyük çocukların (büyük dediğimiz biri 11 biri 8) küçüğünü oynatma gibi zorunluluğu var zaten
Onlar daha kendi oyun çocuğu hata büyüğü yakında ergen, ona sordularmı acaba bi kardeş daha istermisin. Olursa parkta oynatırmısın diye

Tabii büyük çocukların (büyük dediğimiz biri 11 biri 8) küçüğünü oynatma gibi zorunluluğu var zaten
Onlar daha kendi oyun çocuğu hata büyüğü yakında ergen, ona sordularmı acaba bi kardeş daha istermisin. Olursa parkta oynatırmısın diye
Annemde böyle yapmıştı düşünmeden insan değil kedi yavrular gibi bakamayacağı çocukları dünyaya getirip birbirlerini büyütürler diyerek. Ne oldu büyüğümüzün her türlü kötü muamelesine annemizin ilgisiz ve sevgisizligine maruz kalarak koca bir çocukluk dönemini cehenneme çevirdiler. Keşke ama keşke bu aileye doğmasaydım diye aklım erdiğinden beri söylüyorum.

Hiç mi çözüm bulamıyor eşiniz?

Haftada 1 gün dükkanda başkasını çalıştırmak imkansız bir şey mi?
haftada 1 gün çalıştırcak insan bulmak çok normal gelmedi bana ya
eve temizlikçi gelenler anca haftada 1 gelir, çünkü diğer günler de başka yere giden aylık değil günlük üzerinden ücret alır. karlı olur.
dükkan çalışanı haftada 1 gün çalışsa ne işi öğrenir ne de öyle çalışacak insan bulunur...çünkü 6 gün çalışana asgari ücretin zor verildiği yerlerde 1 gün çalışana ne verecek mesela?

dükkana emekli bir abi filan alsa mesela ya o sabahtan gelse ya da eşi sabahtan gitse açsa o akşam gelse filan öyle bir dönüşüm belki olur
tabi ne dükkanı bilmiyoruz...

Yakınınızda park var mı? Diğer çocuklu ailelerle zaman geçirmek güzel oluyor. Çocuklar da enerjisini atıyor.
Haftada bir kez de olsa az iş olan bir gün eşinizin izin kullanması gerekiyor. Böyle olmaz çünkü. Çocukların babalarına da ihtiyacı var.

Siz çalismiyorsunuz, biri bebek 3 çocuk, adam bu nüfusa bakmak için az bile çalışıyor, muhtemelen kazancı temel ihtiyaçlarınıza kıt kanaat yetiyordur veya yetmiyordur zaten... Eşim geç geliyor, bizi gezdiriyor, bunaliyorum demek yerine araç kullanmayı öğrenin kendiniz gezdirin çocuklarınızı veya bakıcı tutup siz de çalışın, eşinizin yükünü hafifletin de adam pazar günleri bari dükkanı kapatıp evinde çocuklarıyla ilgilensin...3 çocuk dogurmadan bakabilecek miyim diye düşünseniz daha iyi olurdu tabii ama yapacak birşey yok artık....

ben gerçekten bazı insanları da konuları da anlamıyorum
dükkanı olan biriyle evlenirken böyle olacağını bilmiyor muydunuz
ya da en azından üç değil bir-iki çocuk yapar daha az sorumluluğunuz olabilirdi
ben mesela esnafla evlenmem çünkü tatilde evde olsun isterim
asker polisle evlenmem çünkü evde silah olmasın isterim
gibi gibi gibi
bunlar hayatın görünen gerçekleri değil mi
bunu bilip göze alıp sonra yakınmak çok saçma değil mi

ben gerçekten bazı insanları da konuları da anlamıyorum
dükkanı olan biriyle evlenirken böyle olacağını bilmiyor muydunuz
ya da en azından üç değil bir-iki çocuk yapar daha az sorumluluğunuz olabilirdi
ben mesela esnafla evlenmem çünkü tatilde evde olsun isterim
asker polisle evlenmem çünkü evde silah olmasın isterim
gibi gibi gibi
bunlar hayatın görünen gerçekleri değil mi
bunu bilip göze alıp sonra yakınmak çok saçma değil mi
Evet sacma tabii ben de sizim gibi düşünüyorum ama yazip kafasi dagilsa ne olur ki. Ya da belki esi sigortalı calisirken sonradan esine danismadan boyle bir dukkan acti. Ya da yardimcisu vardi pandemide cikardi... vs
3 cocuk yaparken bana mi sordun, esnaf kocayla evlenirken bunun olacagini bilniyor muydun diye azarlamak kolay olanı. Boyle boyle yalnizlastirilarak tahammülsüz mutsuz anneler oluşturuyoruz aslinda. Daha yapici olmak lazim. Vardir illa bir oluru.

Lindsay Lindsay y Konu sahibi çocukların sinif arkadaşları ve anneleri ile iletisime gecip haftada 1 piknik duzenleyebilirsiniz. Hatta kalabalik olursanız servis tutup merkeze havuza, buz patanine gidebilirsiniz. Yaz icin sişme havuz alip evinizde havuz partisi duzenleyip cocuklari davet edebiliriz. Kucuk kiziniz ortalikta buyuklerin pesinden gozlem yaparken siz de cocuklarin anneleri ile muhabbet edersiniz. Bence esinizden 0 beklenti icerisinde olun. Ya da gündüz dukkana siz gidin sakin saatlerde esinizi eve gonderin çocuklarla vakit gecirsin. Ya da uyusun biraz dinlensin gece 10 da geldiginde gece yuruyusune cikin dondurma yiyerek... hem kucuk bebeginuz de bebek arabasinda uyur donuste sirekt yatirirsiniz( aslinda çocukların 9.30da uyumasindan yanayim ama baba temasi da önemli)... vs vs vs

Kocan dukkaninyeni mi kurdu? 3. Cocugu yaparkende dukkani vardir herhalde..

Diger ikisi buyuk ve kiz cocuklari daha sakin oluyor genelde… 3 cocukla gayet cikabilirsin yemege gezmeye vs.
Etrafta bag bahce gezmek
Icin yer vardir herhalde..bebekte kucuk degil artik.. eline pogca kraker vs bile versen durur bakar etrafa, cok huysuz olmadigi surece..

Kendimden ornek vereyim sana..Ben bazen hepsiyle cikiyorum ayak ustu birseyler yiyoruz.. kahve icip dondurma yiyoruz.2 kucuk arabada diger ikiside ynimda yuruyor.. olmayacak sey degil… en sevmedigim her dukkanda birseyler istiyolar 😐 cogu zaman almiyorum zaten, simarmasinlar..arada iste..

Son düzenleme:
Durumunuz varsa bencede bi yardimci ayarlayip tatile git cocuklarinla yardimciyla.. kocan olmasi gerekmez illa bence..ben olsam oyle yapardim

haftada 1 gün çalıştırcak insan bulmak çok normal gelmedi bana ya
eve temizlikçi gelenler anca haftada 1 gelir, çünkü diğer günler de başka yere giden aylık değil günlük üzerinden ücret alır. karlı olur.
dükkan çalışanı haftada 1 gün çalışsa ne işi öğrenir ne de öyle çalışacak insan bulunur...çünkü 6 gün çalışana asgari ücretin zor verildiği yerlerde 1 gün çalışana ne verecek mesela?

dükkana emekli bir abi filan alsa mesela ya o sabahtan gelse ya da eşi sabahtan gitse açsa o akşam gelse filan öyle bir dönüşüm belki olur
tabi ne dükkanı bilmiyoruz...
Ben de maddi sıkıntılar deyince haftasonu tek gün bi öğrenci yardım eder belki diye düşündüm.
Ama evet ne dükkanı olduğu da önemli, başkasına bırakamayacağı bir şey olabilir.
1 gün kapalı tutmak da mı düşünülemez, ne bileyim 7 gün çalışana da çok zor evde bekleyene de çok zor.

Öncelikle 3 çocuğunuz var esnaf eşi olduğunuz için eşinizin haftanın her günü çalışması normal. Eşinizin ne üzerine dükkanı olduğunu bilmiyorum ama. Çevremde esnaf tanıdıklarım var çocuklu. Arabanız var ise kullanmayı öğrenin. Bulunduğunuz bölgede çocuklarla aktivite yapabileceğiniz yerler vardır. Evden yiyecek hazırlayıp yeşillik bir alanda piknik yapabilirsiniz. Çocuklar yeterince büyük onlar ayağınıza dolanmaz. İki çocuk kendi kendine oynar vakit geçirir sizde bebeğinizle ilgilenirsiniz. Arkadaşınız var ise onu da yanınıza alıp bir şeyler yapabilirsiniz. Yine bir şeyler hazırlayıp eşinizin dükkanına gidip birlikte öğle yemeği yiyebilirsiniz. Büyük çocuk babasıyla dükkanda kalıp hem ona yardımcı olup hem de vakit geçirebilir. Sizin de yapabileceğiniz bir iş ise siz de bazen dükkana gidebilirsiniz.

Evet sacma tabii ben de sizim gibi düşünüyorum ama yazip kafasi dagilsa ne olur ki. Ya da belki esi sigortalı calisirken sonradan esine danismadan boyle bir dukkan acti. Ya da yardimcisu vardi pandemide cikardi... vs
3 cocuk yaparken bana mi sordun, esnaf kocayla evlenirken bunun olacagini bilniyor muydun diye azarlamak kolay olanı. Boyle boyle yalnizlastirilarak tahammülsüz mutsuz anneler oluşturuyoruz aslinda. Daha yapici olmak lazim. Vardir illa bir oluru.

Lindsay Lindsay y Konu sahibi çocukların sinif arkadaşları ve anneleri ile iletisime gecip haftada 1 piknik duzenleyebilirsiniz. Hatta kalabalik olursanız servis tutup merkeze havuza, buz patanine gidebilirsiniz. Yaz icin sişme havuz alip evinizde havuz partisi duzenleyip cocuklari davet edebiliriz. Kucuk kiziniz ortalikta buyuklerin pesinden gozlem yaparken siz de cocuklarin anneleri ile muhabbet edersiniz. Bence esinizden 0 beklenti icerisinde olun. Ya da gündüz dukkana siz gidin sakin saatlerde esinizi eve gonderin çocuklarla vakit gecirsin. Ya da uyusun biraz dinlensin gece 10 da geldiginde gece yuruyusune cikin dondurma yiyerek... hem kucuk bebeginuz de bebek arabasinda uyur donuste sirekt yatirirsiniz( aslinda çocukların 9.30da uyumasindan yanayim ama baba temasi da önemli)... vs vs vs

benim dediklerim ne kadar işe yaramazsa sizin ikinci paragrafta söyledikleriniz de inanın o kadar saçma
bu adamın gönlü olsa bunları zaten sen ben söylemeden düşünür yapardı emin olun
kendileri çare üretirlerdi ama bugune kadar değişen bir şey olmamış
işte böyle kocaya 3 çocuk yapmak da saçma

3 kizim var 11,8 ve 14 aylik. Ben normalde calisiyorum. Suan ücretsiz izindeyim. Benim derdim esimin işi. Sabah gidip aksam 10 da geliyor. Ve hic tatili yok. Dukkan isletiyor. Kapatamiyor pazar gunleri de. Ve ben cocuklar ev isleri cok yoruldum. Butun cocuklari ben yetistiriyorum. Odevleri egitimi yemeleri icmeleri proje odevlerine bile ben yardim ediyorum. Cunku baba gelene kadar neredeyse uyuyor oluyorlar. Bebegim de zor bir bebek istahsiz mizmiz.. bazi gunler bu dusunceler beni cok uzuyor yoruyor. Okullar kapandi herkesler tatilde piknikte vs. Hadi ben kendimi gectim cocuklarim icin de üzülüyorum. Bi yere gidemedigiz icin. Kucuk bi ilcede yasiyoruz merkez 2 saat uzakta. Burdaki tenha parklarda takiliyoru bazen. Bu sorunun bi çözümü de yok malesef. Boyle hissetmemem gerek. Mutsuz oluyorum cocuklara yansiyor ama elimde degil. Bazi gunler bu hislerim zirve yapiyor. Nasil engelleyebilrim kendimi. Tek basima nasil dayanikliligi mi arttirabilirim
Daha çok para kazanmak var bi yanda bi yanda siz haklısınız size bi şekilde vakit ayırması lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X