TÜKENDİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu şartlarda ikinci çocuk bile yapmazdım. 3. çocuğa iyi cesarer etmişsiniz. Hem de tam diğerleri büyümüşken. Taşınmak dışında bir çözüm yok anlattığınız şartlara göre. Daha merkezi bir yere gitmelisiniz.

11 ve 8 yaş size yardimci olabilmeleri için ideal bence; 8 yaşındayken kardeşime bakıyordum ben. Bizim dönem farklıydı evet ama bebege bakmasa bile yardımı olur illa ki. Sorumluluk vermelisiniz, iş bölümü yapmalısınız.

Ne söylense itiraz etmissiniz, ne diyebilir ki insanlar?
Esinizle paylaştığınızda ne diyor?
Kizlarinizla iş bölümü yapip, sorumluluk verip evin icindeki yükü bu sekilde hafifleteceksiniz.
Esiniz gerekirse bi yardimci bulacak, eve veya işyerine.
Onun disinda da bulundugunuz yerde ne var ne yok araştırıp arada çocuklarınızla cikip gideceksiniz.
Ya da oradan tasinacaksiniz.
Baska yol yok.

3 kizim var 11,8 ve 14 aylik. Ben normalde calisiyorum. Suan ücretsiz izindeyim. Benim derdim esimin işi. Sabah gidip aksam 10 da geliyor. Ve hic tatili yok. Dukkan isletiyor. Kapatamiyor pazar gunleri de. Ve ben cocuklar ev isleri cok yoruldum. Butun cocuklari ben yetistiriyorum. Odevleri egitimi yemeleri icmeleri proje odevlerine bile ben yardim ediyorum. Cunku baba gelene kadar neredeyse uyuyor oluyorlar. Bebegim de zor bir bebek istahsiz mizmiz.. bazi gunler bu dusunceler beni cok uzuyor yoruyor. Okullar kapandi herkesler tatilde piknikte vs. Hadi ben kendimi gectim cocuklarim icin de üzülüyorum. Bi yere gidemedigiz icin. Kucuk bi ilcede yasiyoruz merkez 2 saat uzakta. Burdaki tenha parklarda takiliyoru bazen. Bu sorunun bi çözümü de yok malesef. Boyle hissetmemem gerek. Mutsuz oluyorum cocuklara yansiyor ama elimde degil. Bazi gunler bu hislerim zirve yapiyor. Nasil engelleyebilrim kendimi. Tek basima nasil dayanikliligi mi arttirabilirim
Adamın ısı ılk cocukta bellıyken 2-3 neden yapılıyor?Yanı bellıkı yalnız buyuteceksınız.11 -8 yas sanırım buyukler onlar okula gıdıyordur zaten,yaz okulu gıbı bıseye gonderebılırsınız etrafınızda varsa.

Adamın ısı ılk cocukta bellıyken 2-3 neden yapılıyor?Yanı bellıkı yalnız buyuteceksınız.11 -8 yas sanırım buyukler onlar okula gıdıyordur zaten,yaz okulu gıbı bıseye gonderebılırsınız etrafınızda varsa.
Erkek olana kadar 5 kız doğurmuştu ablamın komşusu. Kocası zorluyordu.

Erkek olana kadar 5 kız doğurmuştu ablamın komşusu. Kocası zorluyordu.
İgda da var oyle bı kadın 6 kızı var.Ablacım bıyerden sonra olmuyo erkek yapma tmm diyip durduran da olmamıs:S
Hayır erkek olsa ne olacak?Saraya velihat mı bırakacan nedır yanı:S

Tabii büyük çocukların (büyük dediğimiz biri 11 biri 8) küçüğünü oynatma gibi zorunluluğu var zaten
Onlar daha kendi oyun çocuğu hata büyüğü yakında ergen, ona sordularmı acaba bi kardeş daha istermisin. Olursa parkta oynatırmısın diye
Çok çocuk olunca böyle büyütüyorlar. Küçüğe baksınlar demedim, oynama kısmında destek olurlar dedim. Anne tek bakıyor durumu zor.
Benim bi arkadaşım çalıştığı halde 3 çocuğu var. Çok güzel oynuyorlar. Üstelik ikiz ve bir de küçüğü var. Eş desteği de var ama arkadaşım da herşeye yetişiyor. Tamamen çocuklara odaklanmış bir yaşam tarzları var.

Çok çocuk olunca böyle büyütüyorlar. Küçüğe baksınlar demedim, oynama kısmında destek olurlar dedim. Anne tek bakıyor durumu zor.
Benim bi arkadaşım çalıştığı halde 3 çocuğu var. Çok güzel oynuyorlar. Üstelik ikiz ve bir de küçüğü var. Eş desteği de var ama arkadaşım da herşeye yetişiyor. Tamamen çocuklara odaklanmış bir yaşam tarzları var.
Bu düşünce eskide kaldı. Annemlerin zamanında
Benim kardeşimlede aramda nerdeyse 12 yaş var en fazla annem bir iş yaparken arada oyalamışımdır.
Çok çocukları yapmadan düşünülcek bu
Büyük çocuğumun küçüğünden ne farkı var
Küçüğü dahamı değerli diye düşüncek anne baba
3.ü hata 2.i zor gelecekse yapmaycak
Mecbur öyle büyüyor diye birşey yok
Çocuk bunu istiyormu? Ona sorulmuşmu?
11 yaşında bir kızın şuan tatilde bol aktivitesi olması gerekir. Spor, yüzme, arkadaşları ile buluşma gibi.
Evde oturup yada bağda bahçede kardeş oyalaması değil.
11 yaşında çocuk 1,5 yaşındakinle ne oynasın zaten.
Benim 13 yaşında kızım var 3-4 yaşındaki kuzenleriyle hiç vakit geçirmez onları görünce odasına gider bidaha onlar gidince çıkar, 9 yaşındaki kardeşiyle bile sınırlı paylaşımı var artık. Eskiden daha fazlaydı artık büyüdükçe azaldı. Küçüğü halen istiyor ablasıyla oynamak ama o istemiyor. Ablan mecbur değil diyorum küçüğüne ama ben annesi olarak mecburum aynı şekilde babasıda. Onu dünyaya biz getirdik, sorumluluğu bizde.
O yüzden anne zordaysa zora düşmeden düşüncekti. Artık olmuş, ozaman şimdi ağlanmayacak. Bukadar rahatlığa alıştıktan sonra bebek tabiki zor. Benim şuan olsa ne kafam alır, ne enerjim yeter. Kendi işim, büyüklerin okulları kursları derken birde minik olsa illaki birilerine yetemez insan. Ama bunu tahmin etmek zor değil ona göre hareket edilir.

3 kizim var 11,8 ve 14 aylik. Ben normalde calisiyorum. Suan ücretsiz izindeyim. Benim derdim esimin işi. Sabah gidip aksam 10 da geliyor. Ve hic tatili yok. Dukkan isletiyor. Kapatamiyor pazar gunleri de. Ve ben cocuklar ev isleri cok yoruldum. Butun cocuklari ben yetistiriyorum. Odevleri egitimi yemeleri icmeleri proje odevlerine bile ben yardim ediyorum. Cunku baba gelene kadar neredeyse uyuyor oluyorlar. Bebegim de zor bir bebek istahsiz mizmiz.. bazi gunler bu dusunceler beni cok uzuyor yoruyor. Okullar kapandi herkesler tatilde piknikte vs. Hadi ben kendimi gectim cocuklarim icin de üzülüyorum. Bi yere gidemedigiz icin. Kucuk bi ilcede yasiyoruz merkez 2 saat uzakta. Burdaki tenha parklarda takiliyoru bazen. Bu sorunun bi çözümü de yok malesef. Boyle hissetmemem gerek. Mutsuz oluyorum cocuklara yansiyor ama elimde degil. Bazi gunler bu hislerim zirve yapiyor. Nasil engelleyebilrim kendimi. Tek basima nasil dayanikliligi mi arttirabilirim
3 çocuğu siz yapmissiniz biz ne diyelim ki

Canim seni de eşini de cok iyi anliyorum 3 ay oncesine kadar esimle bzi de ayni tempodaydik işletmemiz vardi 7 gun sabah 8 gece 3 e kadar acik bi işletme cocugumuz olmadigi icin beraber isletiyoduj esimin asıl işi insaat uzerine oldugu icin aksam 7 ye kadar ben duruyodum bazen yogunluk olup bu saat 12 yi bile bulabiliyordu ve yeni evli olmamiza ragmen ev hayatimiz sifirdi evi otel gibi kullaniyoduk ozel hayatimiz yoktu, devamli bi kosusturmacanin icindeydik. Ne yemek ne kahvalti evde hicbir sey yemiyoduk yani bu tarz saati olmayan islerle ugrasinca emin ol imkanin olmuyo yani ben kendi ailemi ayni sehirde olmamiza ragmen ayda maksimum 2 kere 1 2 saat gorebiliyodum esin icin de senin için de baya zor bi durum stresi de cok fazla... Yapacak pek bir şey oldugunu dusunmuyorum cunku ekmek parasi yani eşin de rizkinizi kazanmak zorunda sen de biraz kendine vakit ayirabilsen deşarj olabilsen belki bu kadar zor olmaz bu sureç

Kocasının her dediğini yapiyo mu o abla yoksa yandı 😂
Ne yazık ki her kadının şartları ve yetiştirilme şekli aynı olmuyor. Şu an depresyonda. Kocası erkek olmazsa boşamak düşüncesinde v3 biz kadına çocuğun cinsiyetinin babaya bağlı olduğunu bilen anlatamiyoruz. Hoş kadın anlasa ne olacak. Yazık. Hep insan ziyanı.

Ne yazık ki her kadının şartları ve yetiştirilme şekli aynı olmuyor. Şu an depresyonda. Kocası erkek olmazsa boşamak düşüncesinde v3 biz kadına çocuğun cinsiyetinin babaya bağlı olduğunu bilen anlatamiyoruz. Hoş kadın anlasa ne olacak. Yazık. Hep insan ziyanı.
Siz adama anlatın belki o anlar kadınla alakası olmadığını doktor falanda söyler zaten ne cahil insanlar var ya benimde çevremde 4.yü yapmak isteyen var erkek için.insanlar konuşuyormuş erkek olmadı onların soyu bitti diye😂sanki saltanat varisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X