• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim...

misspurple

Hayati cok ciddiye almayin.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
144
98
13
Kizlar merhaba.
Yillardir birakamadigim bir sinav sevdam var. Atanmayi kafaya takmis ama artik bezmis, bir yandan da bebek isteyen bir tip oldum ciktim. Esim ise stresli bir hamilelik sureci yasamami ve bebegimize en azindan uc bes yil benim bakmami istiyor. Dolayisiyla bana bir secim yapmak kaliyor.
Ya sinav mucadelesine devam
Ya da bebek ?
Ozele niye yonelmiyorsun diyenlere de simdiden bir dipnot: istemiyorum ve mutlu olmuyorum :(

Son düzenleme:
Memurluğu takıntı yapmışsın kader tevekkül birazda manevi düşünebilirsin olmuyorsa vardır bir hayır herkes devlettemi çalışıyor çalıştıktan sonra heryer de iş var

Ya misspurl bende aynı dertteyim. Özelde çalıştım anlaşamadım ayrıldım. Tekra özelde çalışmal istemiyorum. Kpssye girdim puan 83 çok çalıştım ama oğlum var bide. Çocukla çalıltım sağlık meslek lisesi mezunuyum. alan sıralamam 6. Ama gel görki her yıl en az 10 kişi alan bölümüm almıyo bi türlü. Kadrolu alımı yağmıyolar artık atansam bile el durumunuok çıkmazdayım ve çok bunaldım. Çok istedim çok çalıştım ana hala atanamadım ya gönlüm bin bir oarça. Eşim 2. çocuk diyo ben istemiyorum kendimi 25 yasında 2 çocuklu ev hanımı olarak görmek istemiyorum :(

Kizlar merhaba.
Yillardir kpss seruveninin icindeyim. Lanet bir bolum okudum ve ne kadar yuksek puan alirsam da alayim kontenjan azligindan atanamadim. Baska alternatifleri de denedim ama surekli bi seyler oldu ve nasip olmadi. Ha diyeceksiniz neden ozele yonelmiyorsun, onu da ben istemiyorum, mutlu olmuyorum. Bildiginiz takinti yaptim bu durumu.
Gel gelelim benim sorunuma, evliyim ve evlendigimden beri de hic birakmadim bu sinav islerini. Gerek evliligin ilk yillari olmasindan gerek benim atanma sevdamdan bebek dusunmedik. Ama bu yil bir kenara attim sinavi.. O kadar bunaldim ki. Artik bu konularda konusmak dahi beni depresyona surukluyor. Bebek istiyorum artik. Ama esim benim bu stres icindeyken hamilelik gecirmemi istemiyor. Bebek olunca da bebegime bakmami istiyor. Yani ne yardan ne serden gecemiyorum muhabbeti icindeyim.

Napicam. Yillardir verdigim emeklerin karsiligini alamayip birakayim mi bu atanma sevdami,
Yoksa hayatin ana gayesi olan bebegime kavusup ona en azindan okula baslayana kadar kendim mi baksam?
Valla canım o konuyu bende çok takıntı ettim ama biraz da nasip işi olmuyorsa vardır bı sebebi ben de sekiz aylık evliyim bende şu an çocuk istemiyorum KPSS için son kez deneyip birakacam

canım cok haklısın ama herseyde de bir hayır vardır olmuyorsa da zorlama dıye dusunuyorum. tekrardan dene tabıkıde ama sonuc ne olursa olsun kendıne guven

Bende her defasinda bu son kpss diyorum ama birakamiyorum. Yuksek puan alip kontenjan magduru olmak canima tak etti artik. Bu yil biraktim calismayi. Evde bos bos dolaniyorum. Ama icimde rahat degil. Bir yandan da artik bebegim olsun istiyorum. Bebegim olsa esim onla ilgilenmemi istiyor, tekrar ayni stresin icine girmemi istemiyor. Ben ise tamamen birakmiyorum bu sinav isini :((

Bacım memurluk kalkıyor artık. Performans sistemi geliyor, 657 esnetilecek. Canı isteyince müdürün seni şutlayacak. Kadrolu memurluk yok artık. Hiç haber izlemiyor musun? Boşa kendini üzüyorsun.

Esimi de haksiz gormuyorum. Cunku bende bir calisan annenin evladiydim ve zorluklarini cok gordum. Tamam maddi acidan rahat oluyorsunuz ama okuldan eve geldiginizde evde sicacik yemek kokusu ve kapiyi acan anneniz olmayinca cok zor oluyor vs vs. O yuzden ayni zorluklari evlatlarim yasasin istemiyorum.

Ama gelin gorun ki bir yandan da yillardir verilen emekler... Pes edemiyorum verdigim onlarca emegi dusundukce.

Cok cikmazdayim.

Bana tavsiyede bulunun lütfen kizlar:KK61:

Bacım memurluk kalkıyor artık. Performans sistemi geliyor, 657 esnetilecek. Canı isteyince müdürün seni şutlayacak. Kadrolu memurluk yok artık. Hiç haber izlemiyor musun? Boşa kendini üzüyorsun.

evet onu da biliyorum. :hasta:

Olmuyorsa olmuyor vardır bi hayr deyip yolunuza bakın. Bebeğiniz olsun, anneliği tadın. İş hayatına özelde devam edin, herkes devlet memuru değil. Güzel şartları olan özel kurumsal firmalarda çalışabilirsiniz. Devlet memuru olmayan ölmüyorya.
Eskiden memurluğun kimse yüzüne bakmazdı, şimdi manasız bi değer bindirildi .

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin oncelıkle nasipten öte köy yok derler bende öğretmenlik mezunuyum Özel okul ücretli öğretmenlik vs derken yıllarım gectı ama cocuk istıyordum 4 sene olmadı 2013 te kı atamada sadece 0.12puan ile onumde birkaç kişi kalmışken atanamadım dünya basıma yıkıldı desem yeridir yasayan varsa anlar yemeden içmeden kesildim her gün yeni bir atama olur mu diye pc basında gectı derken Kasım da hamile olduğumu öğrendik butun dünyam değişti hamile iken de Çalıştım son aylarda bıraktım ve kızıma kendim baktım inanılmaz bir duygu arada giriyorum kpss ye stres yok Öyle rahat şimdi ikinciye hamileyim okulda öğrendiklerim cocuklarıma yarayacak diye teselli ediyorum kendimi :) kadrolu olup cocugu olmayan arkadaslarım var keşke diyorlar senın yerinde olsak herkesin imtihanı farkli kısmetınızde ne varsa o inş hersey gonlundekı gibi olur

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin oncelıkle nasipten öte köy yok derler bende öğretmenlik mezunuyum Özel okul ücretli öğretmenlik vs derken yıllarım gectı ama cocuk istıyordum 4 sene olmadı 2013 te kı atamada sadece 0.12puan ile onumde birkaç kişi kalmışken atanamadım dünya basıma yıkıldı desem yeridir yasayan varsa anlar yemeden içmeden kesildim her gün yeni bir atama olur mu diye pc basında gectı derken Kasım da hamile olduğumu öğrendik butun dünyam değişti hamile iken de Çalıştım son aylarda bıraktım ve kızıma kendim baktım inanılmaz bir duygu arada giriyorum kpss ye stres yok Öyle rahat şimdi ikinciye hamileyim okulda öğrendiklerim cocuklarıma yarayacak diye teselli ediyorum kendimi :) kadrolu olup cocugu olmayan arkadaslarım var keşke diyorlar senın yerinde olsak herkesin imtihanı farkli kısmetınızde ne varsa o inş hersey gonlundekı gibi olur

aminn hepimizin. Canim bende yasadim ama ucundan kiyisindan kacirmalari. Hem de uc kez. Allah hayirli saglikli uzun yillar nasip etsin evlatlarinizla. Bende oyle teselli ediyorum kendimi, egitim bilimlerindeki bilgileerimi evlatlarima uygularim diye ama iste...
Peki icinizde kaldi mi emeginizin karsiligini alamamak, calisayim kpssye yeniden diyor musunuz, yoksa kendinizi tamamen evlatlariniza mi verdiniz? Aslinda cok da evcimen yapim vardir, yani bebegim nasip olur olursa ondan ve evimin islerinden baska bi sey dusunemem muhtemelen.

Esimi de haksiz gormuyorum. Cunku bende bir calisan annenin evladiydim ve zorluklarini cok gordum. Tamam maddi acidan rahat oluyorsunuz ama okuldan eve geldiginizde evde sicacik yemek kokusu ve kapiyi acan anneniz olmayinca cok zor oluyor vs vs. O yuzden ayni zorluklari evlatlarim yasasin istemiyorum.

Ama gelin gorun ki bir yandan da yillardir verilen emekler... Pes edemiyorum verdigim onlarca emegi dusundukce.

Cok cikmazdayim.

Bana tavsiyede bulunun lütfen kizlar:KK61:
Bende çalışan anne evladıyım hep gurur duydum annemle....
Kendimde çalışan anneyim evimde ne yemeğim ne temizliğim eksik olmaz, çocuğumlada geçirdiğim yeteri kadar vaktim oluyor bazen imkanım olsada şöyle üç beş gün evde kafa dinlesem diyorum sonra bakıyorum ev daha çok yoruyor iyiki çalışıyorum diyorum ben dimdik ayaklarımın üzerinde duruyorum ve bunun da çocuğuma ve kendime hatta eşime katkıları çok fazla.....
Memurluk kısmına gelirsek, devlet insanı köreltiyor ve belli sınırların dışına çıkmanıza izin vermiyor .... Ama kazancı sabit ve izinleri belli o açıdan güzel....Ama olmazsa olmazda değil...

aminn hepimizin. Canim bende yasadim ama ucundan kiyisindan kacirmalari. Hem de uc kez. Allah hayirli saglikli uzun yillar nasip etsin evlatlarinizla. Bende oyle teselli ediyorum kendimi, egitim bilimlerindeki bilgileerimi evlatlarima uygularim diye ama iste...
Peki icinizde kaldi mi emeginizin karsiligini alamamak, calisayim kpssye yeniden diyor musunuz, yoksa kendinizi tamamen evlatlariniza mi verdiniz? Aslinda cok da evcimen yapim vardir, yani bebegim nasip olur olursa ondan ve evimin islerinden baska bi sey dusunemem muhtemelen.
Ya tabiki kalıyor insanın içinde kalmaz mı herkes ne zorluklarla okuyor ne hayaller hele ben kı resmen işime asık biriyim bıraksanız okulda yatarım :) ama cok ugrastım olmadı baktım akışına bıraktım mecburen cunku diger turlu ne kızıma faydam olacak ne eşime ne evime cok ağladım her atama donemi hele birde Çevre ama artık takmıyorum (gibi yapıyorum) allah nasip ederse ikinci de olsun sağlıkla onları guzel yetiştirmek amacım inş onlar vatana millete hayırlı bir evlat olur tüm temennim

Ya tabiki kalıyor insanın içinde kalmaz mı herkes ne zorluklarla okuyor ne hayaller hele ben kı resmen işime asık biriyim bıraksanız okulda yatarım :) ama cok ugrastım olmadı baktım akışına bıraktım mecburen cunku diger turlu ne kızıma faydam olacak ne eşime ne evime cok ağladım her atama donemi hele birde Çevre ama artık takmıyorum (gibi yapıyorum) allah nasip ederse ikinci de olsun sağlıkla onları guzel yetiştirmek amacım inş onlar vatana millete hayırlı bir evlat olur tüm temennim

ay cok iyi geldiniz bana.cok tesekkur ederim. Kendimi yedim bitirdim. Bide esime de surekli huzursuzluk yaptim, yok misafir gelmesin ders caliscam, yok oraya gitmeyelim vaktim gider, yok kursa gitmem lazim vs vs... İnanin daha bu yil anliyorum evli oldugumu. Aslinda hayattaki en guzel sey evlat sahibi olmak. Sanirim diger mevzuyu tamamen kapatip, buraya yonelcem bende.

ay cok iyi geldiniz bana.cok tesekkur ederim. Kendimi yedim bitirdim. Bide esime de surekli huzursuzluk yaptim, yok misafir gelmesin ders caliscam, yok oraya gitmeyelim vaktim gider, yok kursa gitmem lazim vs vs... İnanin daha bu yil anliyorum evli oldugumu. Aslinda hayattaki en guzel sey evlat sahibi olmak. Sanirim diger mevzuyu tamamen kapatip, buraya yonelcem bende.
Biz ne yaparsak yapalım bazen kaderin onune geçilmiyor sız ustunuze dusenı yaptınız mı gerisi kısmet esınızede kendinize de hayatı zindan etmeyin sonuçta evlenmeden önce atanmadıgınızı biliyordu boyle kabul etti sizi niye kazanamadın diye başınızın etini de yemiyorsa ne ala hayatin tadını çıkarın gerisi Allah kerim sevgiler

Yok yok cok sukur oyle seyler esimle. Sen nasil mutlu olacaksan onu yap ama tek istegim bebek olursa onu sen buyuteceksin, anneler ya da bakici falan degil diyor.

evet onu da biliyorum. :hasta:

Gözğnde büyütmüşsün memurluğu eskisi kadar değeri yok konusuna katılmamla beraber sağlık memuryum 2 düşüğümoldu ne sıkıntılar cektim 3. Gebeliğim su ana ve drum 30+20 heyet raporu yazdı ve bgn iznim bitti bide ne şok yaşayım raporları. Fenniye usüle uygun mu die hakem hastaneye sevkedilmişim o da yetmemiş şubem ve birimim değiştirilmi ve ben bunların hepsini bgn öğreniyorum şoka gitdim boğazım düğümcüklendi ağlamamak için zor tuttum kendimi

Memurluk tamamen kısmet işi. 2010da sınava son gün başvurup ders çalışmaya başladım. Özelde çalışıyordum, terfi alamayınca kızmıştım. 90a yakın puan beklerken sorular çalınmış, 80 geldi. O ara eşimle tanıştım 2 sene sonunda evlenip eşimin olduğu şehre atandım. 2 yıldır doğum iznindeyim. Geçen sene ilk defa kpss a ya girdim. Yine atanırsam tamamen şans.

Ama gerçekten memurluk dışarıdan görüldüğü gibi değil. Tek avantajı mesai saatleri ve 2 sene doğum izni. Onun dışında yemek bile yok. İçtiğim suyu dahi kendim alıp götürüyorum işyerine...

Ya misspurl bende aynı dertteyim. Özelde çalıştım anlaşamadım ayrıldım. Tekra özelde çalışmal istemiyorum. Kpssye girdim puan 83 çok çalıştım ama oğlum var bide. Çocukla çalıltım sağlık meslek lisesi mezunuyum. alan sıralamam 6. Ama gel görki her yıl en az 10 kişi alan bölümüm almıyo bi türlü. Kadrolu alımı yağmıyolar artık atansam bile el durumunuok çıkmazdayım ve çok bunaldım. Çok istedim çok çalıştım ana hala atanamadım ya gönlüm bin bir oarça. Eşim 2. çocuk diyo ben istemiyorum kendimi 25 yasında 2 çocuklu ev hanımı olarak görmek istemiyorum :KK43:

Nasip öyle güzel ve öyle garip bir olgu ki.
Hemen hemen aynı bunalımı yaşamış biri olarak yazıyorum. Mühendisim. 87 küsür puanla 2 yıl bekledim. Bu arada işe girdiğim ve çalıştığım için bir sonraki sınava hazırlanamadım. Ya bu puanla olacaktı ya da özelde çalışacaktım ömür boyu. Tüm alımlar geldi geçti bizim bölümden alım hep "0" dı. O arada bizim bakan değişti ve bir anda alıma çıktı. Düğünümden 1 hafta önce yaşadığım şehre atandım. Mucize.. Nasip.. Emekler boşa çıkmıyor çok şükür. Darısı sizlerin başına inşallah.

Back
X