Tükeniyorum Galiba.......

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
29
Arkadaslar hem gunaydin hem merhaba. Gun gecmiyor ki yeni bir konu acmayi veriyim. 18 aylik oglum var 18 aydir uyumuyorum. Saat basi bazen yarim saatte bir uyanip emip geri uyutmami isteyen bir bebege sahiptim. Saat basi git gel uyut geri uyu daha yeni uyumusken tekrar uyansin tekrar git derken 18 aya geldim. Doktorumuz ac oldugu icin degil aliskanliktan uyanip emdigini soyledi. Ve ben artik birakmaya karar verdim 3 gun oldu. Gece uyanmalari azaldi fakat bu seferde sabahlari 5 5 bucuk gibi uyanmaya basladi ne yapsamda geri uykuya donderemiyorum. Gece suyunu emzigini verince geri uykuya donuyor ama saat 5 oldumu cin gibi uyaniyor resmen. Aksamda erken yatmiyor oysa ki. Artik uykusuzluga dayanamaz oldum tahammulum kalmamis gibi hissediyorum. Bir yerde mi hata yapiyorum acaba tecrubeli anneler bu erken kalkma olayinda yardim edermisiniz

Emmeyi bıraktıktan sonra bizde de olmuştu 2 3 ay sürdü.sonra düzeldi kendiliğinden.

daha erken az sebret.
erken bırakırsan ve bu kadar bağımlıyken dahada kötü olur.
zamanı gelınce düzene gırıyor.
30 aya kadar emzırdım ben ve ıkı haftada hiç sorunsuz bıraktı.
ne ben rahatsız oldum ağrım sızım oldu nede kızım ıstedı.
bazıları bıraktırdıktan sonra zamansız,bıraksa bıle uyurken anne göğsünü seven,ucuyla oynayan çocuklar var 2-3 yaşında.
yanı zamanında bıraktırmak geleceğe hem senın hem çocuk açısından yatırım uyku olsun,yemek yeme olsun,senın rahatlığın olsun.
az zaman ve sabır.

Zorlu bir surec olmadi annecim eeg oldu artik dedim anladi gecede uyandiginda su iciriyorum geri uykuya daliyor mesele emzirmeyi biraktirdigindan beri 5 5 bucukta uyanmaya basladi bunun nedeni ne olabilir. Kendisininde uykusunu almasi imkansiz ama cin gibi uyaniyor. Cok yoruldum

10 aydır bebiş istiyorum olmuyor. Devamlı da böyle konulara denk geliyorum korkutuyosunuz insanın gözünü yahu olmadığı daha mi hayırlı acaba diyorum Allah yardımcnz olsun :)

10 aydır bebiş istiyorum olmuyor. Devamlı da böyle konulara denk geliyorum korkutuyosunuz insanın gözünü yahu olmadığı daha mi hayırlı acaba diyorum Allah yardımcnz olsun :)
Allah nasip etsin muhakkak cok guzel bir sey evlat sevgisi fakat tek bakacaksan eger cok zorlu bir surec 18 aydir uyumadim bazen geceleri 3 kere uyandiginda uykumu almis gibi hissedip seviniyordum. Uykusuzluk tuketiyor insani ve zamanla tahammulun kalmiyor depresyona girmis gibi oluyorsun

Calismiyorum kayinvalidem annem yakinimda oturuyor çok şükür. Ama kendim bakarım diye düşünüyordum uzaktan davulun sesi hoş gelir misali

Benim de oğlum 5, 5:30 en geç 6da uyanıyor ama emmeyi falan bırakmadı daha 3,5 aylık olmasına rağmen dediğiniz gibi o saatlerde cin gibi uyanıyor ya babası alıyor oyalıyor ki seslerinden yatamıyorum ya da bana kalıyor oyalama emzirme işleri yine yatamıyorum. Bende bide bel fitigi var, cocugu yataktan almak bile cok zor oluyor hem agrilar hem uykusuzluk.. simdi 18 ayi gorunce cok korktum bizde de bu kadar surer mi acaba diye. Mumkun oldugunca erken yatmaya calis ben oyle yapiyorum.. daha o asamalara gelmedigimiz icin baska cozum bilmiyorum ne yazik ki

O aylarda oglumda bir sure 5 -6 da uyandi sonra sonra duzeliyor merak etme benimki emzirmeyi birakinca uyanma saatinin bu saate dusmesi

Beş buçuk kalkmak için erken değil ki ben beş olmadan kalkıyorum
Tabi siz gece de çocuk için uyanıyordunuzdur o ayrı

Uyku getiren bebek müzikleri var. Beni bile uyutuyor. Onu deneyin bir de ama sözlü şarkı olmasın, sadece müzik.

Odayı karanlık yapsan
Isıgı gecirmeyen perdeler var

2 yasina kadar surdu gece kalkmalari uykusuzluktan ayakta duramazdim 2 yasini biraz gecerken basladi uzun uyumaya allahim ben yasiyomusum dedim sabah uyudum diye mutluluktan uctum dinlenmisim 2 yil sonra

Insallah kisa zamanda uyur uzun uykusuzluk cok zormus

belli ki uyku, uykuya geçme, uykuda kalma gibi sorunu var bebeğinin.
bu konu ile ilgili benim de bir arkadaşım 1 sene çekti. sonra internetten araştırıp uyku eğitimi veren biri ile görüştüler. 2 haftalık bir danışmanlık aldılar uyku eğitimi ile ilgili. çok kolay olmayan bir süreçti ama şu an çocuğu akşam 8de yatağa koyuyorlar sabaha 7ye kadar deliksiz uyuyor çocuk.
bunu söylediğim bir kaç arkadaşım daha aldı bu eğitimi. herkes memnun. keşke 6 aylıktan itibaren yapsaymışız diyorlar.
bence bir deneyin derim.

Sizinde boyle 5 gibi uyaniyordu gercekten duzeliyormu. Bu sefede bu saatte kalkmayi aliskanlik haline getirecek diye korkuyorum
Benim ki 3 gibi uyanırdı 5 6 da yatardı tekrar.düzelir merak etmeyin.doğduğundan beri olan alışkanlığı bir anda bitti sonuçta.böyle bir tepki göstermesi çok normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…