tükenmiş hissetmek. ...

C A N O

Nirvana
Pro Üye
8 Haziran 2013
56.626
150.312
Herkese merhaba
Buraya konu açmak istemezdim, ama konuşmaya ihtiyacım var. Yoksa içim içimi günden güne yiyor. Ben 23 yaşındayım, Kasım 2012 de evlendim. Esim memur, bense calismiyorum. Eşimin Şark görevi olduğu için kayınvalidemlerle aynı evde yaşıyoruz. Ev aldık ama borç odüyoruz. Gitsek gideriz ama Şark işi bozuyor malesef. Evliligimizin ilk 6 ayı çocuk düşünmedik. Sonra olsun dedik 6 ayda korunmadik olmadı. Ben doktora gittim kaç kez sorun yok dendi, eşim gitti azosperm olduğunu öğrendik. 7 aya yakın da eşim tedavi gördü ve tüp bebek denedik. 2.ci denemede oğluma kavuştum şükür. Gel gelelim sorunuma. ....

Çok bunaldim... Eşimin ailesi herseyi yanlış anlıyor. Bunu izah edince ben suçlu oluyorum. Kayınvalidem o kadar alıngan ki anlatamam. Yazları memleket e gidiyorlar. Suan yoklar eylül ekim gibi gelecekler. Gitmeden kahvaltı yapıyorduk, konu bi yerden eşime geldi. Ben büyüttum, okuttum, vatana teslim ettim artık karısının lafına bakıyor dedi:KK57: ben ağızı mı açıp cevap vermedim... Doğumdan çıktım sezeryan halimle eşim bana yemek hazırlamada yardım ediyor, bulaşık yıkıyor, gelmiş kılıbık diyor hasbinAllah.. Çocuğa doğmadan beşik aldık bu alınır miymis diye kaç gün tantana yaptılar. Bende tepkimi ağlayarak ifade ediyorum o bile sorun oluyor... Aileme hiç bişeyden bahsetmiyorum tedavi sürecinden bile haberleri yok normal oldu zannediyorlar. Artık içime ata ata patlıyor um. Kimsem yokmuş gibiyim. Açtığım topik lerde bile kimse bilmez ne yaşadığımı anlatmak istemedim hiç bir zaman. Ama kayınvalidem ve kayınpeder memlekete gitmeden diyor ki ben herseyi anneme arayip söylüyor musum. ..benim annemlerde yazliga gittiler. Gitmeden bize geldiler torunu göreyim gitmeden diye. Kayınpeder de o gün 15 günlük bebeğin kolunu tutmuş çekiyor gibi kalk oglum diyor. Bende baba çekme kolu çıkar dedim. Demez olaydım. O akşam da bizimkiler geldi beni anneme şikayet ediyor kaynanam. Böyle böyle yaptı diye. Ya sabır bende yatak odasında çocuk emziriyorum. Geldim yanlarına. Annemde bebek daha küçük aynı hareketi ahmet abi hastanede de yaptı ben bişey demedim dedi. Babalar da konuşma olurken balkonda oturuyorlardi. Neyse annemler gitti bunlar başladı,,,

"Sen anneni aradın söyledin kavga etmeye gelmişler, babanda oyüzden balkona çıktı gibi saçma sapan konuştular. Hem hamilelik stresi hem doğum stresi lohusa halimle beni uzduler. Mutfakta hem yemek yapıyorum, hem ağlıyorum. Kayınpeder gördü odaya gittim. . Gel gel ne oldu dedi, bişey yok baba dedim. Sonra kayınvalidem geldi, ne oldu neden ağlıyorsun dedi. Bende anne dedim sende görmüş geçirmişsin. Kayınvaliden sana da yapmadığın şeyleri yaptı demiş beni anlarsın niye böyle yapıyorsun dedim. Iyi sende gelinine anlatırsin dedi bozuldu. O gün apar topar memleket e gittiler. Giderken oğlumu sevmedi, bana elini vermedi yinede öptüm. Çekti gitti.. sonra aradım gidince 2 3 hafta telefona çıkmadı.

Hep böyle yapmadığım şeyle itham ediyor. Bende içime atıyorum bişey dersem suçlu oluyorum. Eşimde bişey diyemiyor ben eşiyim onlarda ailesi...
Durum böyle kızlar sadece içimi dökmek istedim. :mad:
Uzun oldu telefondan yazıyorum k.bakmayın

Not ( 9 ay hamile iken ilgilendiler, Allah razı olsun. Haklarını da yiyemem. Yemegim önüme geldi. Temizliği kendi yaptı. Ben hiç bişey yapmadım. Zor bi hamilelikdi. Bunu da belirtmek isterim)

2 taraflı alınganlık olmuş bence dedeler bazrn hoyrat sevebiliyor uzun zaman sonra bebek tutunca bilemiyorlar alınmış belliki ee evlat bu kolay olmuyo tabiki yanlıs gördüğün şeyleri söyliceksin ağlama içine atma keşke en baştan kırmadan incitmeden konuşsaydın tavrı bu derlerdi sonradan konusunca oyüzden yanlış gelmiş olanilir anlamamış olabilirler.
Keşke sende kendi ailenle cıksaydın tatile bi süre evden uzaklaşmak iyi gelirdi size

Hak veriyor, tek erkek çocukları.. istersen gidelim evimize ama şunu da unutma ben onların tek oğluyum. Onlara biz bakacağız diyor. Bugün değilse yarın yine bir araya geleceğiz diyor. Şark görevimiz bitince zaten bu eve gelmeyecegiz. Şimdi o eve gidersek eşyalar ne olacak bide onun borcuna girmek zorunda kalacağız. Tedavide 20 bin gitti, onlarda yardım etti Allah razı olsun. Bide herseyi yanlış anlamasalar keşke :KK43:
Beraber oturmayin, ayri eve cikma şansınız varsa hemen cikin. Senin gibi gelin bulmuslarda basina cikiyolar. Kocan sana hak veriyo mu?

2 taraflı alınganlık olmuş bence dedeler bazrn hoyrat sevebiliyor uzun zaman sonra bebek tutunca bilemiyorlar alınmış belliki ee evlat bu kolay olmuyo tabiki yanlıs gördüğün şeyleri söyliceksin ağlama içine atma keşke en baştan kırmadan incitmeden konuşsaydın tavrı bu derlerdi sonradan konusunca oyüzden yanlış gelmiş olanilir anlamamış olabilirler.
Keşke sende kendi ailenle cıksaydın tatile bi süre evden uzaklaşmak iyi gelirdi size
Evet doğmadan uyardilar bizi. Çocuğu severken bişey derseniz sevmeyiz bi daha dediler. Ama ben kötü niyetli demedim ki sadece annelik duygum söyletti. . :KK43:

Ay bir kac ay ayni evde yasadim sixi anlayabiliyorum.gercekten cok zor allah yardimciniz olsun.kiraya cikma durumunuz yokmu

Evet doğmadan uyardilar bizi. Çocuğu severken bişey derseniz sevmeyiz bi daha dediler. Ama ben kötü niyetli demedim ki sadece annelik duygum söyletti. . :KK43:

Cok iyi anlıyorum seni insan kendine hakim olamıyo bende dedesine yapmıştım ağlarken bana getirin neyi bekliyorsunuzki diyip almıştım kucağından baya bozulmuşlardı ama bu benim elimde olan bişey değil malesef konu evlatken cıkıyo ağızdan

Hak veriyor, tek erkek çocukları.. istersen gidelim evimize ama şunu da unutma ben onların tek oğluyum. Onlara biz bakacağız diyor. Bugün değilse yarın yine bir araya geleceğiz diyor. Şark görevimiz bitince zaten bu eve gelmeyecegiz. Şimdi o eve gidersek eşyalar ne olacak bide onun borcuna girmek zorunda kalacağız. Tedavide 20 bin gitti, onlarda yardım etti Allah razı olsun. Bide herseyi yanlış anlamasalar keşke :KK43:

Ikinizde haklisiniz ne diyim. Ne kadar var sark gorevinin bitimine? Mecbur sabrediceksin bitene kadar ozaman.

Ay bir kac ay ayni evde yasadim sixi anlayabiliyorum.gercekten cok zor allah yardimciniz olsun.kiraya cikma durumunuz yokmu
Evimiz var ama Şark görevi bozuyor işi canım :KK43:
Cok iyi anlıyorum seni insan kendine hakim olamıyo bende dedesine yapmıştım ağlarken bana getirin neyi bekliyorsunuzki diyip almıştım kucağından baya bozulmuşlardı ama bu benim elimde olan bişey değil malesef konu evlatken cıkıyo ağızdan
Keşke soylemeseydim diyorum içimden ama onlar alınıyor yaşlılar işte ne bilim :KK43:

Ev ev üstüne olmaz..kendi evinize cikana kadar bisey degismeyecektir

Daha gitmedik ki gidecez gelicez belki eşim beni bile getirmeyecek gittiği yere göre. Ne yapacağımı şaşırdım

Canim ozaman ya bu deveyi guduceksin, ya bu diyardan gidiceksin. Gitme ihtimalin olmadigina gore onlarla anlasmaya calisicaksin.huylarini ogrenmissindir az cok sorun olacak seyleri yapmaktan kacin, ama kendinden taviz vermeden. Kirildigin seyleri soyle onlarda bilsin ona gore davransin.

Bu insanlar belli ki cahil. Asla degismezler. Sizin bunları takmamayi öğrenmeniz gerekiyor ne yazık ki :KK51:

Eşinizin olan bitenlerle ilgili yorumu ne?

Canim ozaman ya bu deveyi guduceksin, ya bu diyardan gidiceksin. Gitme ihtimalin olmadigina gore onlarla anlasmaya calisicaksin.huylarini ogrenmissindir az cok sorun olacak seyleri yapmaktan kacin, ama kendinden taviz vermeden. Kirildigin seyleri soyle onlarda bilsin ona gore davransin.
Evet kaderim deyip geçiyorum. Cok sulu gözüm... Ağlayarak rahatlayan biriyim. Bu bile sorun bizim evde :)

Çocuğu severken bir şey derseniz bi daha sevmeyiz ne ya? Annesin sen tabi ki üzerine titreyeceksin. Esas onların hassas olması lazım. Kol bacak çekmek nedir, bu ne gereksizlik

Konunuzu baştan aşağı okudum, iki el boğazımı sıkıyor gibiyim şu an. Allah aşkına o evden çıkın. Hem akıl sağlığınız, hem çocuğunuz hem evliliğinizin selameti için en yakın zamanda çıkın gidin.

İnsanlar torun görmeye gelmiş, kavga etmeye geldiler diyorlar. Hamileyken bakmışlar iyi de doğumdan sonra damızlık muamelesi yapmazlar. Tamam çocuk doğdu oldu bitti, gelin ne hali varsa görsün.

Eşiniz size yardım ederken "Ne güzel evlat yetiştirmişim" diyeceğine kılıbık diyor. Sadece kaynana değil, ikisi de beter. Ne biçim insanlar böyle ya

Sen de ezdirme bu kadar kendini. Susak susak durup ağlarsan çıkarlar tabi tepene. Ailene neden söylemedin mesela tedavi sürecini? Kaynanan biliyordur senin hiçbir şey söylemediğini kimsesiz görmüş gibi eziyor işte. O annelere söylüyorsun falan demeleri hep yalan, sana ayar veriyor.

Tek erkek çocuk bakmak zorundayız ne ya , 80 yaşındalar mı çok mu hastalar sanki.

Yurtdışındaki yaşlılar ülke ülke geziyor , bizimkiler ne yapacağını şaşırdı .

Eşin ışte anne babasını mı görüyor sanki sen çekiyorsun kaprislerini .

Bi de eşin yaş olarak çok mu büyük ?

Çocuğu severken bir şey derseniz bi daha sevmeyiz ne ya? Annesin sen tabi ki üzerine titreyeceksin. Esas onların hassas olması lazım. Kol bacak çekmek nedir, bu ne gereksizlik

Konunuzu baştan aşağı okudum, iki el boğazımı sıkıyor gibiyim şu an. Allah aşkına o evden çıkın. Hem akıl sağlığınız, hem çocuğunuz hem evliliğinizin selameti için en yakın zamanda çıkın gidin.

İnsanlar torun görmeye gelmiş, kavga etmeye geldiler diyorlar. Hamileyken bakmışlar iyi de doğumdan sonra damızlık muamelesi yapmazlar. Tamam çocuk doğdu oldu bitti, gelin ne hali varsa görsün.

Eşiniz size yardım ederken "Ne güzel evlat yetiştirmişim" diyeceğine kılıbık diyor. Sadece kaynana değil, ikisi de beter. Ne biçim insanlar böyle ya

Sen de ezdirme bu kadar kendini. Susak susak durup ağlarsan çıkarlar tabi tepene. Ailene neden söylemedin mesela tedavi sürecini? Kaynanan biliyordur senin hiçbir şey söylemediğini kimsesiz görmüş gibi eziyor işte. O annelere söylüyorsun falan demeleri hep yalan, sana ayar veriyor.
Ne güzel yazmışsın valla. . Kötü olmak istemiyorum. Sonra sende bul diye beddua ediyor. Ah almak istemiyorum. Tedavi sürecini de eşim ve ailesi kimse bilsin istemedi. Bende düşündüm aklıma yattı. Yoksa stresli süreçte herkes eşimi bizi konuşuyor olacaktı. Eşimin 3 ablası var onlar bile bilmiyor mesela

Haklısın aşkım, sabret seneye inşallah gideceğiz diyor. Annesi onu kıskaniyor galiba. Sonuçta oğlu benimde oğlum var, inşallah ben böyle yapmam gelinime :)
Oh ne güzel. Bak esin yanında.
Sen gerilip, kendini yipratirsan minik bebeğine de yansır, evliliğine de.
Anladığım kadarıyla hassas, düşünceli bir kisisin. O yüzden sen, gelinine böyle davramazsın bence.
Saygıda kusur etme, mesafeni koru ve sinir bozucu davranışlarda bulundukları zaman cahilliklerine ver. Biraz da kv senin üzerine oynuyor, senden tepki almaya çalışıyor. Klasik Yurdum kaynanası...

X