Tüketici Hakem Heyetine Başvuranınız Var mı?

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.790
13.668
498
Arkadaşlar bugün derdim bu maalesef:KK43:
Evidea isimli siteden yemek takımı aldım almaz olsaymışım çünkü elime geçmediler bir türlü daha olaylar karışık.
Şöyle özetleyeyim:
Öncelikle 14 ağustos ta sipariş verdim.Sonra benim tatil işim çıktı 17 ağustos ta mail attım dedm anneme teslim edin ben tatilde olcam ,tamam dediler.
Sonrasında ben tatilden geldim ayın 28i oldu baktım hala ses yok bunlardan ve resmi göstereceğim hala bu şekilde tedarik aşamasında....
ürünler.webp
Ben bunlara mail attım ürünlerimin iptalini ve ücret iadesini istiyorum diye.Kimse beni iplemedi sonra sikayetvar.com a yazdım.Bana telefonla döndüler iban ımı aldılar ve ücret iadesi yapacaklarını söylediler.Sonra maile de yazdılar bunu.
2.webp
Ancak hala ücret iadesi yapılmadı.Arkadaşım da diyor ki 30 günü geçirmeye çalışıyorlardır.Eğer ki 30 gün geçerse ben dava dahi açsam o parayı geri alamazmışım.Para 299,5 tl yani peşine düşülmeye düşülür düşülmez orasını geçtim ama bunu herkese yapıyorlarmış sikayetvar.com sitesinde okuyunca anladım ki tarzları böyle ve ben onlara bu sefer yanlış kişiye çattıklarını göstermek istiyorum.Onlara dava açacağım.

Bana önceden tecrübeli arkadaşlar varsa bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim ya da bilgi sahibi olmasa dahi fikir vermek isteyen olursa da sevinirim.Teşekkür ederim okuduğunuz için...Epey canım sıkıldı bugün bu işe...
Siz olsanız napardınız daha fazla beklersem 30 gün dolmasın bu sefer o_O

SON DURUM
sipariş uzamış özür dilediler kahve gönderdiler...:) çok hoşuma gitti kötüyü paylaşıp iyiyi paylaşmamak olmaz:KK66:

DSC_0730.webp

Son düzenleme:
Niye alamayasın 30 gün sonra ya? Öyle şey olur mu?
Uzaktan alışveriş sözleşmesi var bir kere.
Alanım değil, sallamayayım da
Konu yukarda kalsın diye yazıyorum.
Merak ettim ben de

Teslim süresi 15 gün diyor zaten, tahmini kargolanma süresi de 6 eylül yazıyor. Bunların hepsi ürün sipariş etmeden önce yazıyor zaten.. Ben de evideadan ütü masası aldım dolaplı, teslim süresi 30-45 gündü ve bilerek aldım yani bunu.. Dedikleri tarihte de kargoladılar.

Ayrıca 15 gün dediği şey de iş günüdür, haftasonlarını saymadan.. Siz boşuna ortalığı karıştırmışsınız.

Tedarik süresi geçti mi? Evidea zaten genelde yavaş çalışıyor bu açıdan söyledim.

30 gün geçince iade alamamak gibi bir durum yok.

Bir de mavi takım niye pahalı ya?

İptal edebilirsen prizma alma müthiş çiziliyor bu arada :D

Teslim süresi 15 gün diyor zaten, tahmini kargolanma süresi de 6 eylül yazıyor. Bunların hepsi ürün sipariş etmeden önce yazıyor zaten.. Ben de evideadan ütü masası aldım dolaplı, teslim süresi 30-45 gündü ve bilerek aldım yani bunu.. Dedikleri tarihte de kargoladılar.
ilk gün teslim süreleri 1-2 gündü sonradan değişti bikaçının nedense..

Tedarik süresi geçti mi? Evidea zaten genelde yavaş çalışıyor bu açıdan söyledim.

30 gün geçince iade alamamak gibi bir durum yok.

Bir de mavi takım niye pahalı ya?

İptal edebilirsen prizma alma müthiş çiziliyor bu arada :KK70:
ikişer aldım kardeşim de istediği için:)
tamam sağol:P iptal etmek istiyorum tüm hevesim kaçtı ya :(

bekle mi diyorsunuz? sonradan hem ürünü alamayıp hem ücret iadesini alamazsam ya...siteden emin olamadım ki bir türlü...

o bir ay süre siz teslim aldıktan sonra geçerli.. siz ürünü almamışsınız ki iade alamayasınız..
iade başvurunuzda dün onaylanmış birkaç güne yatar paranız bence..

o bir ay süre siz teslim aldıktan sonra geçerli.. siz ürünü almamışsınız ki iade alamayasınız..
iade başvurunuzda dün onaylanmış birkaç güne yatar paranız bence..
oh iyi bari, toplam 30gün diye hesaplayınca epey az kalmıştı:D
anladım beklerim tabi o zaman...

Tüketici hakemine gittim ben. Önce noterden yada ptt den ihtar çekmen gerek dediler. Sonra ihtar ve diğer belgelerle gel dediler. İhtarı çektim firmayla hallettik sorunu bir daha gitmedim. Her şehirde aynı mıdır bilmiyorum ama ihtar çekilmesi gerekiyor diye biliyorum ben

Tüketici hakemine gittim ben. Önce noterden yada ptt den ihtar çekmen gerek dediler. Sonra ihtar ve diğer belgelerle gel dediler. İhtarı çektim firmayla hallettik sorunu bir daha gitmedim. Her şehirde aynı mıdır bilmiyorum ama ihtar çekilmesi gerekiyor diye biliyorum ben
biraz daha bekleyeyim de hala aynı tarzda devam ederlerse bunu yapacağım,çok teşekkürler:)

Gereksiz evham yapmışsınız.
Ürün depoda yoksa ya da tedarikçiden geç gelecekse teslim tarihi değişebilir.

Ama gönderdiğiniz fotoda 15 is günü ve 6 eylül yazıyor. Siz 1 -6 eylül arası ürünü alamayıp bu konuyu açsaydınız haklı olurdunuz ama kesin olmayan bir sey yüzünden iptal etmişsiniz.

Ayrıca paranın hesaba geçme süreside onaydan sonra 48 saattir.
Cuma gününe kadar yatmaz ise o zaman tüketici haklarını düşünebilirsiniz.

Ki 250 tl gibi bir fiyata tüketici mahkemesi 3 ay süre veriyor. Çokta ilgili değiller.
Ben daha önce pegasus yüzünden basvurdum.

Pegasus para iadesini 20 günde yaptı.

Evidea, evmanya gibi siteler biraz geç teslim tarihi veriyorlar.
Morhipoyu tavsiye ederim. Kampanyaya giren markalardan alabilirsiniz gönül rahatlığı ile.

Gereksiz evham yapmışsınız.
Ürün depoda yoksa ya da tedarikçiden geç gelecekse teslim tarihi değişebilir.

Ama gönderdiğiniz fotoda 15 is günü ve 6 eylül yazıyor. Siz 1 -6 eylül arası ürünü alamayıp bu konuyu açsaydınız haklı olurdunuz ama kesin olmayan bir sey yüzünden iptal etmişsiniz.

Ayrıca paranın hesaba geçme süreside onaydan sonra 48 saattir.
Cuma gününe kadar yatmaz ise o zaman tüketici haklarını düşünebilirsiniz.

Ki 250 tl gibi bir fiyata tüketici mahkemesi 3 ay süre veriyor. Çokta ilgili değiller.
Ben daha önce pegasus yüzünden basvurdum.

Pegasus para iadesini 20 günde yaptı.

Evidea, evmanya gibi siteler biraz geç teslim tarihi veriyorlar.
Morhipoyu tavsiye ederim. Kampanyaya giren markalardan alabilirsiniz gönül rahatlığı ile.

yoo ben iş bankasından ne zaman havale yapsam 5 dk içerisinde iletiliyor (mesai saatleri içerisinde tabi)
6 eylül gözüküyor evet ama bana onun için de mesaj atmışlardı bi hafta içerisinde ürünleriniz kargoya verilecektir diye ,ne bileyim şu turkuazlar özellikle başa bela oldu.
Evet evhamlı bir tipim zaten hemen panik yaparım ,yine yaptım farkındayım ancak cidden hevesim kaçtı bitse şu iş de kurtulsam modundayım...Yok zaten artık evidea ile alışveriş yapamam bunca olay çıkarıp bi de sonra :))

firma size mi ulaştı uzlaşmak için ..

Back
X