• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüketici mahkemesi

dedokido

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
142
2
316
İstanbul
merhaba necdet bey,

öncelikle buradan bize sağladığınız hukuki destek için teşekkür ediyorum.şu anda tüketici mahkemesinde 3600 TL değerindeki bir televizyonla ilgili ayıplı mal davam görülmekte.mahkeme 2. celsede bilirkişi için masraf yatırmamı ve televizyonu inceleme için mahkemenin görüldüğü kartal adliyesine getirmemi istedi.oysaki televizyon 117 ekran ve benim onu duvardan indirmem bile mümkün değilken ve aracım yokken,nasıl adliye binasına götüreceğimi kara kara düşünmekteyim.üstelik bunun bir de geri getirilmesi var.kargoya versem kargoda zarar görme ihtimali çok yüksek çünkü cihazın kutusu yok.ayrıca cihazın nakliyesi ile ilgili yapacağım masrafları karşı taraftan alamıyormuşum.mahkemeden cihazın bilirkişi tarafından benim evimde incelenmesini talep edemez miyim?şu aşamada böyle bir talepte bulunma hakkım yok mudur?ayrıca yola bir avukatla devam etme kararı alırsam notere ödeyeceğim vekaletname ücreti benim kazanma durumunda karşı taraftan isteyeceğim masraflara giriyor mu yoksa yargılama giderleri kapsamında sayılmıyor mu?hakkımı arayacağım derken o kadar çok para ve iş gücü kaybı yaşadım ki bir de üstüne bunlar tuz biber oldu.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;
1- Mahkemeye dilekçe ile başvurarak yerinde inceleme talep edebilirsiniz. Ancak bunun için gerekli masrafları ödemeniz gerekir. Yani yatıracağınız bilirkişi ücretinin yanında bilirkişinin evinize gelip gitme masraflarını da ödemeniz gerekir. Bilirkişi ücretini zamanında yatırmayı ve inceleme gününden önce dilekçe ile mahkemeye başvurmayı unutmayın.

2- Kural olarak avukatlık ücreti iki bölümden oluşur. 1. si Müvekkil avukat arasındaki ücret yani sizinle avukatınız arasındaki ücret 2. si davanın kazanılması durumunda karşı tarafın ödemesi gereken avukatlık ücreti. Yasa gereği her iki ücret de avukata aittir. Ancak siz avukatınızla kendi aranızda ücret ödenmeyeceği hususunda bir anlaşma yaparsanız ve avukat sadece karşı taraftan kazanılacak avukatlık ücretini kabul ederse o zaman siz herhangi bir avukatlık ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Burada şunu da belirtmekte yarar var. Noterden avukata vekalet çıkartırken ödemeniz gereken yaklaşık 70 TL civarında bir ücret var. Bu ücreti karşı taraftan alamazsınız. Bu her durumda sizin ödemeniz gereken bir ücrettir.

İyi günler dilerim.

aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ediyorum.son bir sorum daha olacak.bilirkişi incelemesinin evimde yapılması hususundaki ek masrafları ödemeye hazırım.peki bu ek masrafları da davayı kazanmam durumunda karşı taraftan talep edebiliyor muyum,yoksa bu benim özel bir isteğim olduğu için her halukarda benim ödemem gereken bir masraf mıdır?neticede bu talebim keyfi birşey değil,dava konusu olan cihaz çok büyük,ağır ve son derece hassas bir cihaz.kutusuz oradan oraya taşınması sırasında zarar görme ihtimali çok yüksek.

Merhaba;
1- Mahkemeye dilekçe ile başvurarak yerinde inceleme talep edebilirsiniz. Ancak bunun için gerekli masrafları ödemeniz gerekir. Yani yatıracağınız bilirkişi ücretinin yanında bilirkişinin evinize gelip gitme masraflarını da ödemeniz gerekir. Bilirkişi ücretini zamanında yatırmayı ve inceleme gününden önce dilekçe ile mahkemeye başvurmayı unutmayın.

2- Kural olarak avukatlık ücreti iki bölümden oluşur. 1. si Müvekkil avukat arasındaki ücret yani sizinle avukatınız arasındaki ücret 2. si davanın kazanılması durumunda karşı tarafın ödemesi gereken avukatlık ücreti. Yasa gereği her iki ücret de avukata aittir. Ancak siz avukatınızla kendi aranızda ücret ödenmeyeceği hususunda bir anlaşma yaparsanız ve avukat sadece karşı taraftan kazanılacak avukatlık ücretini kabul ederse o zaman siz herhangi bir avukatlık ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Burada şunu da belirtmekte yarar var. Noterden avukata vekalet çıkartırken ödemeniz gereken yaklaşık 70 TL civarında bir ücret var. Bu ücreti karşı taraftan alamazsınız. Bu her durumda sizin ödemeniz gereken bir ücrettir.

İyi günler dilerim.

Merhaba
Mahkemeye masraf olarak yatırdığınız tüm paraları haklı çıktığınız oranda karşı taraftan alabilirsiniz.
Yani talebinizin tamamı kabul edilirse masrafın tamamını %50 si kabul edilirse %50 sini alırsınız.
İyi günler dilerim.

Back
X