haklarımızı bilirsek ona göre de aramayı biliriz..merak ettiğim aldığımız bütün herşeyde iade ve değişim hakkımız var mı?yoksa sadece ayıplı malda mı bu hakkımız var?örneğin bir elbise aldım,ya da bir beyaz eşya,açıp kullanmadığım sürece iade ve değişim hakkımız olur mu?ya da hangi durumlarda ne hakkımız var?konu için teşekkür ederim burarada,çok faydalı olur diye düşünüyorum..
kapıdan satışlarda aldığınız her ne olursa olsun 7 gün süre içerisinde hiç bir gerekce göstermeden malı iade edip sözleşmeyi feshedebilirsiniz.ancak mutlka hakem heyetlerı,tüketici dernekleri veya noter arcılıgıyla yapın arkadaslar.çünkü satıcılar geleceğiz diyerek gelmıyor ve 7 gunluk süre doldugu zaman yapılacak hiçbir sey kalmıyor.ayıplı mal ile karsılastıgınız zaman ilk otuz gün satın aldıgınız firma sorumludur.satıcıya ayıbı bildirirseniz para iadesi,ayıpsız misliyle değiştirilmesi gibi haklarınız var.30gunden sonra servısler devreye gırmelı ve süreç devam etmeli.konu cok uzun arkadaslar.biraz cevaplamaya calıştım.benden size bir tavsiye mutlakka fiş,fatura,garanti belgesi,servis fişlerinizi alın.hak idda edebilesiniz.teşekkürler.
Ben de şunu öğrenmek istiyorum,bi giyim eşyası aldım ama 2. giymemde iplikleri söküldü giyilmicek duruma geldi,aldığım yere faturasıyla götürdüm ama para iadesi yapamıcaklarını,yerine bişi almam gerektiğini sölediler,para iadesi yapmak zorundalar mı böle bi durumda hakkımı nasıl arıcam? hiç böle bi durumda kalmadım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,ısrarla para iadesi yapmazlarsa kime şikayet edebilirim?[/QUOT
kullanıldığı için insiyatif onlara kalmış biraz.ama kullanılmamış ise yani aldığında öyleyse ve defolu ibaresi yoksa eğer burda hakkını arayabilirsin canım.bu durumda para iadesi yapmak zorunda değiller.yinede sen üstüne gitmek istersen kaymakamlıklarda bulunan hakem heyetine başvurabilirsin.
cnm çok sagol yaa bir sürü sorunlar yasıyoruz ve haklarımızı bilmedigimizden savunamıyoruz ama bu sefer çok sinirliyim yardımcı olursan çok sevinicem asus laptopumu bilgisayarcım servise gönderdi sadece kapanıyodu ve fandan ses çıkartıyodu 1ay bekledim geldiginde arası acık ve bluetooth ışıgı yanmıyodu çok sinirlensemde bişey yapmadım bilgisayarcıma verdim gönderdi bekle bekle 2gün önce elime geldi ve hiç dokunmadan geri göndermişler çıkdırdım yaa 2aydır bilgisayarsızım ve her işim aksıyo asus kadar rezalet bir servis görmedim kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum okadar sinirliyimki napmalıyım yardımcı olursan sevinicem mutlaka şikayet etmek istiyorum şimdiden teşekkürler saygı ve sevgilerimle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?