Tüketim çılgınlığı, her şeyi alma isteği

Bilinen markalar değil, yerli üretim ve %100 deriydi hepsi sepette indirim vs iyi fiyata kapattım :)) bouletta (çantalar) ve dericlub (montlar) idi markaları, taş gibiler ama çok beğendim hepsini :))
Ben pusuya yattım black friday bekliyorum. Baya Bütçe ayırdım onlar ceylan ben aslan hadi bakalım:D güle güle kullan bu arada😍 darısı basıma 🥺

Kafamda 300 500 tutacak şeyleri bir anda 4 haneli rakamlarla görünce, gözlerim yerinden fırlayıp beynim bana ‘kapa la kapa şu sayfayı bak işine’ diyor😂😂
Geçen boynerden öyle bi şunu da aliyim şundan da aliyim diye indirim provası yaptım. Sepetim 12.000 tuttu :D

Geçen boynerden öyle bi şunu da aliyim şundan da aliyim diye indirim provası yaptım. Sepetim 12.000 tuttu :KK70:
Ben o şoku ev dekorasyon ürünlerinde yaşıyorum.
Tamam zaten pahalı ürünler ama geçtiğimiz yıl 1 vazo 1 şamdan alayım dedim, sepette kesin yanlışlık var diye kocama gösterdim.
Bana kalsa 1400 o, hata var ama değildi.
Vazo 8 bin, şamdan 6bin küsür tl idi.

O gün bugündür evime layık ürün bakıyorum, mazallah yanlışlıkla alırsam alarm kurup cam fanusta sergilemem lazım😂

Bi kere kartlarınızı ödeyemeyecek duruma gelin, banka sizi avukata versin, ailenize bile anlatamayacak duruma gelin, bakın o zaman nasıl vazgeçiyorsunuz bu sevdadan.

SMA'lı çocukları düşünün, her alışveriş yapacağınızda onlara bağış yapın.
Aç insanları düşünün, suyu, elektriği olmayan, sokaklarda yaşamak zorunda olanları düşünün.
doğayı düşünüz, kapitalizmi düşünün.

instagramda fenomenleri takip etmeyin, onlar tamamen alışveriş tuzağı. senin paran eksilir onların cebine girer.

Ben o şoku ev dekorasyon ürünlerinde yaşıyorum.
Tamam zaten pahalı ürünler ama geçtiğimiz yıl 1 vazo 1 şamdan alayım dedim, sepette kesin yanlışlık var diye kocama gösterdim.
Bana kalsa 1400 o, hata var ama değildi.
Vazo 8 bin, şamdan 6bin küsür tl idi.

O gün bugündür evime layık ürün bakıyorum, mazallah yanlışlıkla alırsam alarm kurup cam fanusta sergilemem lazım😂
Sorma aynen bide o taraf var. Evlendim eşya vs alıyoruz avizeler sübhanallah bide taşlı tuşlu değil yani gayet modern şık şeyler beğeniyorum. Ayaklı abajur biblo falan da baktım ama amaneeeen (cocuklar duymasın emine efekti)
Hayır alsam eve cocuklu misafir kabul etmem. Bide senin canavarlar var bosver bacım milyoncudan yollarım ben sana :D :D

Bi kere kartlarınızı ödeyemeyecek duruma gelin, banka sizi avukata versin, ailenize bile anlatamayacak duruma gelin, bakın o zaman nasıl vazgeçiyorsunuz bu sevdadan.

SMA'lı çocukları düşünün, her alışveriş yapacağınızda onlara bağış yapın.
Aç insanları düşünün, suyu, elektriği olmayan, sokaklarda yaşamak zorunda olanları düşünün.
doğayı düşünüz, kapitalizmi düşünün.

instagramda fenomenleri takip etmeyin, onlar tamamen alışveriş tuzağı. senin paran eksilir onların cebine girer.
Kadın alt tarafı cok alısveris yapıyorum demis evine haciz gelsin de totondan donunu alsınlar tavrı cok sacma degil mi?

Instagram tv reklamlar hep bir şey almaya özendiriyor..hele instagramdaki fenomenler her gün urun tanitiyorlr. Sorun şu ki onlara ücretsiz geliyor olabilir veya paraları çok olup alıyorlar bizler öyle değiliz maalesef. Paramiz sınırlı her şey aşırı pahalı.
Ben internet sitelerinde dolaşmıyorum alışveriş için gidip çarşıdan alıyorum. Çalıştığım için sadece ctesi gidebiliyorum ona da. Internete baksam her gün bir şey almak isterim.
Iki montum vardı kilo aldığım için vs onu kapanmıyor trençkot da öyle. Bu yıl onları giyemeyeceğim. Gittim bir mont bir trenc ve kışlık 3 4 kiyafet aldım..Normalde bu kadar fazla şey almam bi hayli tuttu bu aldıklarım.
Arada kiyafet almak canta almak bana daha anlamlı geliyor. Yeni bir şey alma sevinci yaşıyorsun her gün kiyafet alsam öyle olmazdı.

Az eşya çok huzur.
Hem temizlikte daha kolay oluyor (çalışıyorum çünkü)
Kıyafete gelince almak istemiyorsan git başka şeye borçlan ya da hesabını direkt fon hesabına, altın hesabına bağla :D
Eksik ne varsa o alınır.
3 çorapsa 3 çorap 4.yü almam çünkü bütçem planlıdır.
Bu ay eşime alışveriş yaptım kendime 1 iğne bile almadım çünkü harcama limitim yok.
İkame ürünler olursa gider ucuzlarını alırım problem yok.
Ama mont ayakkabı pantolon gibi kıyafetleri iyisini alırım.
Sezon sonu, 1.yi alana 2.yarı fiyatına falansa harika olur.
Evdeki özellikle temizlik malzemeleri sürekli takibimdir.
Stokçuluk yaparım harika oluyor.
Bu arada bizim evin planlaması ay başında yaparım.
Maaşlar yatar, buraya şu, şuraya bu vs para ayrılır.
Her şey ödenir.
Geri kalanlarla bu işlemleri yaparım.
Ama hiç param olmasa da sıkıntı yok.
2 senedir kendime mont alacağım hala alamadım üniversite son sınıfta aldığım montu giyiyorum :D

Az eşya çok huzur.
Kıyafete gelince almak istemiyorsan git başka şeye borçlan ya da hesabını direkt fon hesabına, altın hesabına bağla :KK70:
Eksik ne varsa o alınır.
Bu ay eşime alışveriş yaptım kendime 1 iğne bile almadım çünkü harcama limitim yok.
Her şey ödenir.
2 senedir kendime mont alacağım hala alamadım üniversite son sınıfta aldığım montu giyiyorum :KK70:
ben de amannn ne gerek var şimdi masrafa kafasıyla 2-3 senedir ne bot ne de mont aldım.
bu sene hamileyim ve mecbur almam gerekecek sanırım ama yine de zorlayacağım evde olanları. gerek yok kalabalığa 😅

ben de amannn ne gerek var şimdi masrafa kafasıyla 2-3 senedir ne bot ne de mont aldım.
bu sene hamileyim ve mecbur almam gerekecek sanırım ama yine de zorlayacağım evde olanları. gerek yok kalabalığa 😅

Ben bir de şunu diyorum.
Sonu yok al al bitmez.
O yüzden vazgeçiyorum.
Tabi borçlar bunda çok etken :D

Sağlıkla kucağına al bebeğini :)
Evdeysen boş ver almana gerek yok :D

Az eşya çok huzur.
Kıyafete gelince almak istemiyorsan git başka şeye borçlan ya da hesabını direkt fon hesabına, altın hesabına bağla :KK70:
Eksik ne varsa o alınır.
Her şey ödenir.
2 senedir kendime mont alacağım hala alamadım üniversite son sınıfta aldığım montu giyiyorum :KK70:
Ben de acccccayip stokcuyum. Tek yasıyorum ama ülke de kıtlık olussa 1 sene evden cıkmadan yasarım. Elimde değil ama yani sdjdjdkdksk. Deterjan,makarna,bakliyat vsvs

Sorma aynen bide o taraf var. Evlendim eşya vs alıyoruz avizeler sübhanallah bide taşlı tuşlu değil yani gayet modern şık şeyler beğeniyorum. Ayaklı abajur biblo falan da baktım ama amaneeeen (cocuklar duymasın emine efekti)
Hayır alsam eve cocuklu misafir kabul etmem. Bide senin canavarlar var bosver bacım milyoncudan yollarım ben sana :KK70: :KK70:
Ahahaha
Ona bile kıyıp koyamam, geçen kış bu zamanlar sanırım Led tv yi patlattı sıpalar.
İçimize nasıl oturdu anlatamam, ondan sonra öğrendik ki koruma ekran varmış, bir de onu aldık.
Evde kendimize zırh yapar haldeyiz, hele üst başa imkan yok para vermem.

Her yaz 10 beyaz tshirt alırım en ucuzundan, ilk giymemde zaten o ev tshirtü olur çünkü çıkmayacak leke yaparlar.

8 binlik vazo benim neyime, bu kur artışıyla 15 olmuştur bir de şimdi.
Tatile gideyim be😂😂😂

Ben de acccccayip stokcuyum. Tek yasıyorum ama ülke de kıtlık olussa 1 sene evden cıkmadan yasarım. Elimde değil ama yani sdjdjdkdksk. Deterjan,makarna,bakliyat vsvs

Evet ya bende öyleyim.
Evde sıra sıra tuvalet kağıdı var. :D
Makarna, bakliyat, diş macunu :D
Yani uyguna gelen ne varsa :D
Pandemi de un almışım fazla fazla.
Unutmuşum onu geçenlerde elime geçti kurtlanmıştı artık :D
Attım :D

Back
X