Tuliptice'nin Günl

Tuliptice

..Kün Fe Yekün..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
753
1
66
Diğer
Merhaba kızlar
Diyetisyenlerin hep önerdiği yedikleriniz içtiklerinizi günlük tutun dediği tam bu olsa gerek . Bu bölümü görünce neden benimde bir günlüğüm olmasın ki dedim ve karar verdim burdayım.
Evlendiğimde 64 kiloydum 6 ayda 72.5 kiloya çıktım. Tabi bu süre zarfında kanımdaki demir depolarım boşaldığı için sürekli ilaç, serumlar, kan yapsınlar diye ek gıdalar, abur cuburlar baş etken. Boyum 1.68 boyum biraz uzun olduğu için kimse bu kiloda olduğuma inanmıyor çünkü sürekli karın kısmı bol basenleri kapatacak şeyler giydiğim için göstermiyorum. Hiç bir zaman dar bi pantolonu üzerine bir tunik giymeden giymedim. Sürekli rahatsız oluyordum.
Bide eşim zayıf olduğu için direkt yanında ki ben dikkat çekiyorum. Bide çocuk düşünüyoruz çocuk olunca kim bilir nasıl bir hal alıcam. Eşimin yanında ablası gibi durucam kesin
29.02.12 de yani geçen hafta karar verdim bu hep karar verip bozduklarımdan olsun istemiyordum . O yüzden bi diyet listesi aramadım sadece akşamları biraz hafif geçiştirerek başarırım diye düşündüm. Bir hafta boyunca yediklerimi görseniz börekte yedim, güne gitmiştim poğaçada tatlıda. Ertesi gün hiç ekmek yemedim 6dan sonra yemek yememeye dikkat ettim dengelemeye çalıştım vücüdumu. Birşeylerden kısmak istemiyorum çünkü yasaklanan şeyleri hep beyin ister.
Şimdi bayağı alıştım doyduğum zaman hemen kesiyorum yemeyi bol su içiyorum gece yatmadan sirkeli su içiyorum, ve sabahları çörek otu çiğniyorum şimdilik böyle gün gün yediklerimi içtiklerimi yazıcam. İnanın ki zor diye bişey yok yıllardır boşuna oturup kendi halime üzülmüşüm ağlamışım biraz düzen herşeyi rayına oturtuyor .Benimde yanımda olursunuz dimi

Bugün ki yediklerim
Sabah kalkar kalkmaz 1 çay kaşığı çörek otu
Yarım saat sonra;
Bir yumurtadan peynirli salçalı yumurta
1.5 dilim ekmek
1 bardak ballı süt

Ara
1 avuç leblebi

Akşama doğru
3 köfte
Fırında az biraz patates
4 kaşık yoğurt

Son düzenleme:
En çok korktuğum şey başıma geldi tam başlığı yazamadan yanlışlıkla entere bastım ne olur adminlerim düzeltirmisiniz

Deminde bi kase k-flakes yedim bugünlük yediklerim bu kadar su hariç bu saatten sonra bişey yemek yok :) EŞim karşımda çikolataları götürüyo ama iradem sayesinde bi tane bile almadım

Çookkk mutluyum :86:

canım bende diyete başladım inşallah gider tüm fazlalıklarımız
yatmadan önce sirkeli su içiyorum dedin yaa o ne işe yarıyor tam olarak?

Hmyrali bildiğim kadarı ile yağları yakmaya yardımcı oluyo sabahları içemediğim için akşam içiyorum bende :))

Bugün ki menüm
SAbah

Canım hiç bişi istemediği için nesfit yedim

Ara leblebi

Öğlen bi kase çorba bi dilim ekmek

Ara vişneli meyve suyu

hımm anladıım canım bende akşam içilmesinin özellikle bi sebebi var mı diye sormuştum.
bu arada doktorum bir kepçe çorbanın bir dilim ekmeğe eşit olduğunu söyledi buna da dikkat et bence

bu arada doktorum bir kepçe çorbanın bir dilim ekmeğe eşit olduğunu söyledi buna da dikkat et bence

Bunu dikkate alıcam canım sağol

hmyrali sen ne kadardan düşmek istiyorsun canım.

tam 10 gün oldu 3 kilo verdim 69 dan aşağı inemiyorum. Bu akşam günüm var yarından itibaren gene sıkı bir şekilde devam edeceğim. Artık eskisi gibi deli gibi acıkmıyorum ve hemen doyuyorum o yüzden çok mutluyum

Bugün ki menüm:

Sabah:

2 Dilim ekmek
Az peynir
1 yumurta
1 bardak açık çay

Dün ki yediklerim;

Sabah 2 dilimden ince tost
Bir bardak açık çay

Öğlen
K flakes

AKşam
Soslu tavuk- Domates çorbası

Yemeklerden sonra elmalı tarçınlı karanfilli bi su içiyorum hepsi bu kadar :)

Sabah

Kalkar kalkmaz 1 bardak ılık suyla elma sirkesi

Yarım saat sonra;

Kaşarlı tost
1 bardak açık çay

Bir müddet sonra elmalı tarçınlı limonlu kür

Ne öğlen yiyebildim nede ara yapabildim mecbur akşama kaldı

Akşam 7.30 ' da 7-8 kaşık mercimek çorbası 1 dilim köy ekmeği

Eve gelince 8.30 gibi gene elmalı tarçınlı limonlu kürde

Bide dışarısı çok soğuk ve kar yağdığı için çıkamadım onun için aklıma geldikçe evde koşar gibi zıplıyorum 50-100 arası koşuyorum. İnanın çok işe yarıyor.

SAbah günlerdir tartıda göremediğim 68 küsürü görünce yerimde duramadım sevinçten

Bu kadar kısa sürede bu kadar vereceğimi hiç düşünmemiştim gerçekten

canım ben 68 kiloyum 55 olmak istiyorum anlayacağın epey yolum var

Kalkar kalkmaz hemen ılık elmalı sirkemi içtim

Evde 65 adım koşar gibide yaptım bayağı kalp atışlarımı hızlandırdım

hyrmali ben 72 kilodan başladım anlayacağın bende de yoll bayağı uzun ALLAH'ın izniyle vereceğiz hepimiz daha sağlıklı daha mutlu olacağız

Son düzenleme:
Evet şimdi kahvaltı vakti

1 dilim ekmek peynir, 1 bardak elma nar suyu

1 tabak da bebe bisküvisi ile bulamaç gibi bişi( eşimin zorunla yedim vitamin olsun diye soktu ağzıma

Genelde akşam yiyin diyorlar ama ben yiyemiyıorum zaten erken yiyip yemek işini bitiriyorum öyle dahada çok acıkıyorum. Ben sırf öğün atlamayayım diye canım hiç bişi istemezse öğlen yiyorum çok nadir de sabahları.

İşe yaradığına inanıyorum bende çok sevmezdim ama çikolatalı meyveli felan aldım onlarla geçiştiriyorum değişiklik oluyo kesinlikle canım :)

Akşam yemeğimdede;
Bi Kepçe domates çorbası
3 tade köfte
Yarım tabakda nohut yemeği

Arkasında elmalı kür deli gibi şişmiş bulunmaktayım :))

elmalı kürü nasıl hazırlıyorsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…