• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm açıklığıyla safra kesesi ameliyatım

hardie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
37
16
3
33
Merhaba, tam 2 gün önce safra kesesi ameliyatımı kapalı bir şekilde oldum.
Süreç tipik bir kan tahlil sonucunda alt ve ast değerimin yüksek çıkması, akabinde de doktorun 1 buçuk ay sonraya ultrason randevusu vermesi ve benim devamında sağ ve sol kaburga altında ağrılarımın başlamasıyla devlettik ultrason randevusunu beklemeyip özele gittim.
Özeldeki dahiliye doktoru 2 cm lik bir taşım olduğunu ancak önemli olmadığını, takip edeceğimizi ve 6 ay sonra görüşebileceğimizi söyledi ancak durumu aklımıza yatmadı. Bir de genel cerrah ile görüşme sağladım, hemen ameliyat olmam gerektiğini, eninde sonunda bu taşın çözümünün ameliyat olacağını anlattı.
Geçtiğimiz salı günü 14.00 gibi ameliyatımı oldum, genel anestezi altında göbeğimden 4 delik açılarak safra kesesi dışarı çıkartıldı. Ameliyattan sonra odaya döndüğümde, narkozun da etkisinin azalmasıyla ameliyat yerlerimde çok ciddi acı ve ağrılar başladı, hemşire durumun normal olduğunu, yaklaşık 2 saat bu ağrıyı çekeceğimi iletti. Dediği gibi de ağrım gitti, akşamı rahat geçirdim, gaz sancısı yaşamadım, ufak yürüyüşler yaptım ancak ameliyatın ertesi günü çok ciddi bir sağ omuz ağrısı beni bekliyordu ama taburcu olurken zaten doktor bunun olabileceğini de söylemişti, ağrı kesici ve sıcak su torbasıyla kontrol altına alabiliyorum ağrıyo çok şükür
Bugün ise 2.gün, sağ omuz ağrım radikal biçimde azaldı, gaz atabiliyorum, yürürken ameliyat yerlerimde ufak ağrılar var ama bugün baya bir yürüyebildim, yarın bandajları çıkartacağım, cumartesi günü de inşallah duş alabileceğim.
Süreç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olabilmek adına yazdım.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim de 17.Günüm. Ağrılarım sancılarım geçti çok şükür. Ama dün ilk defa nohut yemeği yedim akşam çok bulantı yaptı. Bu durum da beni üzdü açıkçası. Siz nasılsınız yiyebiliyor musun istediğinizi

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim de 17.Günüm. Ağrılarım sancılarım geçti çok şükür. Ama dün ilk defa nohut yemeği yedim akşam çok bulantı yaptı. Bu durum da beni üzdü açıkçası. Siz nasılsınız yiyebiliyor musun istediğinizi
Merhaba, size de çok geçmiş olsun.
Benim henüz bugün ameliyatımın 4.günü olduğu için henüz salçalı yemeklere geçemedim, tavuk çorbası, haşlanmış tavuk, tam buğday ekmek tüketiyorum. Beni zorlayan şey şuan sigara içememek:(
Bir de inşallah yarın duş alabileceğim:)

Sana kötü örnek olmak istemem ama ben ameliyat olduğum akşam içtim 🫢 duşu da 5.günü aldım

Dayanamadım içtim ben de az önce ya 🥹 neyse artıkk, neler yiyordun bu süreçte ya ben çok sıkılıyorum aynı şeyleri yemekten

Ben de daha çok tavuk suyu çorba, patates haşlama, üzüm hoşafı ki tavsiye ederim bağırsak açısından. Ama katı şeyler de yedim ben ya yağsız yoğurtlu makarna mesela. Şimdi sadece kabızlık yaşıyorum öncesinde de vardı ama ne bileyim hala var 😔

senin taşların kaç cm di bu arada? Benim tek taş varmış 2 cmlik.
Bir de sana ağrı vs yapıyo muydu benim çok hafif kaburga altlarım ağrıyordu mesela ameliyattan önce.

Benim çok sayıdaydı canım. Çok ağrı yapıyordu iltihaplanma da vardı. En son karaciğer ve pankreas enzimlerim 10 katı olarak yatırıldım enzimler düşünce sağolsun doktorum ameliyat yaptı. Hatta dahiliye doktoru ben hemen önermiyorum dedi ama yaptı yine de genel cerrahi. Çok şükür şimdi şikayetlerim geçti. He yine çok yorulunca mesela hafif ağrım oluyor gaz problemim var hala ama o arılara rağmen şükür diyorum. Sen iyice ilerlemeden en iyisini yapmışsın

Bana da dahiliye doktoru gerek yok ameliyata, 6 ay sonra gel bakarız dedi, tabi benim içim rahat etmedi yani sonuçta ufak da olsa ağrı çekiyordum. Sonra genel cerraha gittim o da dedi eninde sonunda ameliyat yani bunun başka bir çözümü yok diye, hocam dedim dahiliye doktoru böyle diyor, onlar öyle der kendileri uğraşmıyor sonra çünkü diyo 😁

Merhaba, tam 2 gün önce safra kesesi ameliyatımı kapalı bir şekilde oldum.
Süreç tipik bir kan tahlil sonucunda alt ve ast değerimin yüksek çıkması, akabinde de doktorun 1 buçuk ay sonraya ultrason randevusu vermesi ve benim devamında sağ ve sol kaburga altında ağrılarımın başlamasıyla devlettik ultrason randevusunu beklemeyip özele gittim.
Özeldeki dahiliye doktoru 2 cm lik bir taşım olduğunu ancak önemli olmadığını, takip edeceğimizi ve 6 ay sonra görüşebileceğimizi söyledi ancak durumu aklımıza yatmadı. Bir de genel cerrah ile görüşme sağladım, hemen ameliyat olmam gerektiğini, eninde sonunda bu taşın çözümünün ameliyat olacağını anlattı.
Geçtiğimiz salı günü 14.00 gibi ameliyatımı oldum, genel anestezi altında göbeğimden 4 delik açılarak safra kesesi dışarı çıkartıldı. Ameliyattan sonra odaya döndüğümde, narkozun da etkisinin azalmasıyla ameliyat yerlerimde çok ciddi acı ve ağrılar başladı, hemşire durumun normal olduğunu, yaklaşık 2 saat bu ağrıyı çekeceğimi iletti. Dediği gibi de ağrım gitti, akşamı rahat geçirdim, gaz sancısı yaşamadım, ufak yürüyüşler yaptım ancak ameliyatın ertesi günü çok ciddi bir sağ omuz ağrısı beni bekliyordu ama taburcu olurken zaten doktor bunun olabileceğini de söylemişti, ağrı kesici ve sıcak su torbasıyla kontrol altına alabiliyorum ağrıyo çok şükür
Bugün ise 2.gün, sağ omuz ağrım radikal biçimde azaldı, gaz atabiliyorum, yürürken ameliyat yerlerimde ufak ağrılar var ama bugün baya bir yürüyebildim, yarın bandajları çıkartacağım, cumartesi günü de inşallah duş alabileceğim.
Süreç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olabilmek adına yazdım.
Selam. 22sinde ameliyat oldum ve öksürmek ya da hapşırmak ölüm gibi. Göbek deliğindeki ameliyat yeri çok acıyor. Gaz sancısı da cabası senin de böyle bir problemin oldu mu? Kaç güne normale döndün? Ben hala yan yatamıyorum mesela çok sancım oluyo 😑

Selam. 22sinde ameliyat oldum ve öksürmek ya da hapşırmak ölüm gibi. Göbek deliğindeki ameliyat yeri çok acıyor. Gaz sancısı da cabası senin de böyle bir problemin oldu mu? Kaç güne normale döndün? Ben hala yan yatamıyorum mesela çok sancım oluyo 😑
Ben şuan ameliyatın 10.günündeyim ve dışarda çay içiyorum😬
Evet öksürmek, gülmek hele hapşurmak çok zor, ameliyattaj beri şöyle dolu dolu hapşuramadım ama azalacak merak etme.
2 gündür sağ tarafıma dönük yatabiliyorum. Ben gaz sıkıntısı çok şükür yaşamadım ama olabildiğince ufak ufak yürüyüşler yap sürekli yatma bana o iyi geldi bence

Ben şuan ameliyatın 10.günündeyim ve dışarda çay içiyorum😬
Evet öksürmek, gülmek hele hapşurmak çok zor, ameliyattaj beri şöyle dolu dolu hapşuramadım ama azalacak merak etme.
2 gündür sağ tarafıma dönük yatabiliyorum. Ben gaz sıkıntısı çok şükür yaşamadım ama olabildiğince ufak ufak yürüyüşler yap sürekli yatma bana o iyi geldi bence
Cevap için teşekkür ederim 😊 darısı bana inşallah olabildiğince hareket etmeye çalışıyorum. İnşallah ben de sen gibi hemen kalkarım ayağa. Maşallah bu arada dikişlerin alındı mı? Sıkıntı yaşadım mı? Benim dikişler eriyen iplik değil çünkü 🤦‍♀️

Cevap için teşekkür ederim 😊 darısı bana inşallah olabildiğince hareket etmeye çalışıyorum. İnşallah ben de sen gibi hemen kalkarım ayağa. Maşallah bu arada dikişlerin alındı mı? Sıkıntı yaşadım mı? Benim dikişler eriyen iplik değil çünkü 🤦‍♀️
Yok dikişlerim eriyen dikişmiş o yüzden alınmadı, bol bol su içmeni de tavsiye ederim

Merhaba yeni üyeyim. Tesadüf eseri safra kesemde 18mm taşı
olduğunu öğrendim. Hem eğitim arş. hst genel cerrah hem de özel hastane genel cerrah ameliyat dedi. Çok rahatsız eden belirtim yok. Çok korkuyorum. Karar veremedim. Siz özel de mi oldunuz ameliyatı dr önerisi olabiliryorsa paylaşırsanız sevinirim İstanbul daysanız

Merhaba yeni üyeyim. Tesadüf eseri safra kesemde 18mm taşı
olduğunu öğrendim. Hem eğitim arş. hst genel cerrah hem de özel hastane genel cerrah ameliyat dedi. Çok rahatsız eden belirtim yok. Çok korkuyorum. Karar veremedim. Siz özel de mi oldunuz ameliyatı dr önerisi olabiliryorsa paylaşırsanız sevinirim İstanbul daysanız
Merhaba, kusura bakma yeni görüyorum.
Geçmiş olsun, benim de çok ciddi belirtim yoktu, ufak ufak kaburga altlarım ağrıyordu, ancak safra kesesi taşının malesef ki bir tedavisi yok, ameliyat kaçınılmaz son.
Ancak yediklerine dikkat edersen bir süre dava götürecektir seni, ancak ameliyat olmak istersen gayet kolay bir ameliyattı, bugün 22. Günüm neredeyse tamamen eski hayatıma geri döndüm, ben ameliyatı izmirde özel hastanede oldum

Back
X