• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm açıklığıyla safra kesesi ameliyatım

hardie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2025
16
3
1
33
Merhaba, tam 2 gün önce safra kesesi ameliyatımı kapalı bir şekilde oldum.
Süreç tipik bir kan tahlil sonucunda alt ve ast değerimin yüksek çıkması, akabinde de doktorun 1 buçuk ay sonraya ultrason randevusu vermesi ve benim devamında sağ ve sol kaburga altında ağrılarımın başlamasıyla devlettik ultrason randevusunu beklemeyip özele gittim.
Özeldeki dahiliye doktoru 2 cm lik bir taşım olduğunu ancak önemli olmadığını, takip edeceğimizi ve 6 ay sonra görüşebileceğimizi söyledi ancak durumu aklımıza yatmadı. Bir de genel cerrah ile görüşme sağladım, hemen ameliyat olmam gerektiğini, eninde sonunda bu taşın çözümünün ameliyat olacağını anlattı.
Geçtiğimiz salı günü 14.00 gibi ameliyatımı oldum, genel anestezi altında göbeğimden 4 delik açılarak safra kesesi dışarı çıkartıldı. Ameliyattan sonra odaya döndüğümde, narkozun da etkisinin azalmasıyla ameliyat yerlerimde çok ciddi acı ve ağrılar başladı, hemşire durumun normal olduğunu, yaklaşık 2 saat bu ağrıyı çekeceğimi iletti. Dediği gibi de ağrım gitti, akşamı rahat geçirdim, gaz sancısı yaşamadım, ufak yürüyüşler yaptım ancak ameliyatın ertesi günü çok ciddi bir sağ omuz ağrısı beni bekliyordu ama taburcu olurken zaten doktor bunun olabileceğini de söylemişti, ağrı kesici ve sıcak su torbasıyla kontrol altına alabiliyorum ağrıyo çok şükür
Bugün ise 2.gün, sağ omuz ağrım radikal biçimde azaldı, gaz atabiliyorum, yürürken ameliyat yerlerimde ufak ağrılar var ama bugün baya bir yürüyebildim, yarın bandajları çıkartacağım, cumartesi günü de inşallah duş alabileceğim.
Süreç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olabilmek adına yazdım.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim de 17.Günüm. Ağrılarım sancılarım geçti çok şükür. Ama dün ilk defa nohut yemeği yedim akşam çok bulantı yaptı. Bu durum da beni üzdü açıkçası. Siz nasılsınız yiyebiliyor musun istediğinizi

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Benim de 17.Günüm. Ağrılarım sancılarım geçti çok şükür. Ama dün ilk defa nohut yemeği yedim akşam çok bulantı yaptı. Bu durum da beni üzdü açıkçası. Siz nasılsınız yiyebiliyor musun istediğinizi
Merhaba, size de çok geçmiş olsun.
Benim henüz bugün ameliyatımın 4.günü olduğu için henüz salçalı yemeklere geçemedim, tavuk çorbası, haşlanmış tavuk, tam buğday ekmek tüketiyorum. Beni zorlayan şey şuan sigara içememek:(
Bir de inşallah yarın duş alabileceğim:)

Sana kötü örnek olmak istemem ama ben ameliyat olduğum akşam içtim 🫢 duşu da 5.günü aldım

Back
X