- Konu Sahibi umutbizimolsun
- #3.441
benim ilk tüp bebek denemede yumurtalar kaliteli embriyo iyi ama tutmadı... ikincide 1 ay doğum kontrol kullanarak tüp bebek denedik... 12. gün beta hch 8 di. ama katlandı 1500 olduğunda kanama ve düşük.. kimyasal gebelik mi diyorlar... 1 yıl bekledim hiç bir şey yapmadık haziranda başka bir merkezde denedim. embriyo bülünmedi iptal... transfer bile olmadı... bu arada histeroskopi yapıldı pek bir sorun bulunamadı... kan testleri... genetik testler.. pıhtılaşma testleri... hiç bir sorun yok. tek bildiğim sorun yumurtalarımın yaşıma göre az ve kalitesiz olması ve eşiminde yaşına göre sperm sayısının az olması... ama doktor kendiliğinden de hamile kalabilirsin diyor... ben inanmıyorum niye 5 yıldır kalamıyorum o zaman 3 kez tüp bebek denedik de olmadı o zaman.... bir doktorun çıkıp senin sorun çok basitmiş.. bu ilacı kullan demesini bekliyorum.. olur mu dersin...
bu ay birlikte yumurta takibi yapalım.. ilaç kullanmadan mı yumurta takibi yaptıracaksın...
histereskopi yapılması iyi olmuş ama sorunun bulunamaması sinir bozucu tabi. yumurtalarının kalitesizse mini tüp bebek uygulaması daha uygun oluyomuş.o şekilde kalan ileri yaşta kadınlar var. bunu da bi araştır. yaşın ve eşinin yaşı kaçtı?ama progesteron 27 kaliteli yumurtlama demek. acaba tüp yaparken gelişenler mi kalitesiz oldu. işte onun çaresi de mini tüp . az ama kaliteli yumurta gelişsin diye az ilaç veriyolarmış. eşinin spermlerinde dna hasarı var mı ona baktırdınız mı?proxseed falan kullan dımı?canım benim inşallah en kısa zamanda doğal yoldan gelir.
sen ist damıydın?
benim idrar torbamda bi sıkıntı var eğer bi müdahele grekmezse bu ay takip yaptırıcam. ama gerekirse korunmam bile gerekebilir. bende ocağa kadar sorunları halletmeye çalışıyorum ki ocak gibi tüp denicem.