TÜP BEBEĞE BAŞLAMADAN KESİNLİKLE YAPMALISIN DEDİKLERİNİZ

smmhh

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
1.300
560
123
28
merhaba kızlar. 1 yılın sonunda(düşük sonrası) hala gebelik elde edemediğimiz için aşılamayı filan pas geçip direkt tüp bebeğe başlayacağım. Amh değerim güzel(3.2) eşimin sperm testi de iyi geldi.
Bu yola girmeden kesinlikle yapmalısın ya da şu test olmazsa olmaz dediğiniz var mı? Ya da vitamini kesin al vs. Tecrübesi olanlardan yardım ve dualarına talibim

Merhaba, öncelikle süreciniz hayırlı olsun. İnstagramda hesabımı takip edin, size çok yardımcı olacak içerikler var :) mandalinaliboyoz hesap ismim. Aklınıza takılanlar olursa sorun her türlü yardımcı olurum size.

Teşekkür ederim. Burdan söyleyeceğiniz bir şey var mı? Belki okuyanlara da vesile olur

Merhabalar. Benimde iki düşük sonrası başladım. Amh düşüklüğü vardı. İki tanesi doğal oldu. Ama riske atmak istemiyorduk ve tedaviyröbaşladık. 2 düşükten sonra karyotip genetik tesi oldu eşimle bana. Kan pıhtılaşma testi oldum onun alt basamakları var doltor yönlendirdi. Sprem testi bunlar temel olanlar. Zaten başladığınuz da doktor da muhakkak isteyecektir

Bir de rahim filmi çekildi. Buna bağlı olarak da histeroskobi oldum. Hafif t rahim çıktı

Evet ben de o testleri verdim. Eşim sadece genetik testi vermedi. Benim genetik normal geldi ama kan pıhtılaşması iki gen homozigot geldi. Rahim filmi de çektiler bu ay. Tüpler açık rahim de normal dedi doktor. Tüp bebeğe başladınız mı şu anda? Hitereskopi ne için oldunuz?

hafif t rahim denildi. Düşükler buna bağlanmadı ama ben riske almak istemedim histeroskobi oldum. Bunu tüp bebek doktoru yapmadı ama ben önceden başka doktora gidiyordum o yaptı. Tüp bebek için bir merkez başladım. Opu oldu embriolardan genetik istendi domduruldu. Şuan bekleme aşamasındayım

Düşüklerinizden dolayı mı doktor genetik istedi yoksa kişisel tercih mi? Bence de iyi düşünmüşsünüz hitereskopi olarak. Yumurta toplama öncesinde bir vitamin veya başka bir şey kullandınız mı? Doktorun bu olmazsa olmaz dediği bir şey var mıydı?

Evet ikinci düşükten sonra tüm testler yapıldı. Genetik de doktor olsun dedi bizde zaten istiyorduk. Evet tüp bebeğe başlamadan vitaminlere başladım 3 ay yine doğal denedik olmadı öyle başladık. B12 d vitamini megafet fenix flora bu ilaçları verdi doktor. Hep kullandım. Bir de tabi aspirini kesmedim.
Tüp bebek tedavi süreci regl 2. Gün başladı iğne kullandım. Yaklaşık 10 gün sonra yumurtalar toplamtı. 5 gün takip edildi. 7 yumurtadan 4 ü olgun çıktı. 3 tanesi de gelişimi iyi oldu o şekilde

Olmazsa olmaz dediği bir şey olmadı. Yani kişiye göre planlıyor. Yumurtta geliştirme iğnelerini sıkı sık kontrol etti büyümesine göre de toplama günü belirlemdi. Yani iğneler hep belirli saatler vuruluyor. O çok öneml süreçte. Çatlatma iğnesinin bir tanesini zor buldum. Belki onu önceden öğrenip tedarik etmek lazım depolarda bulunmuyormuş. Eğer tedaviyr başlarsanız bunu baştan sorun. Yoksa günü ve saati kaçacaktı benim çok zor buldum

Aaa çok teşekkür ederim bu bilgi için. Yani düzenli vitamin üç ay önceden kullandınız. Eşiniz kullandı bir şey? Bu arada tam olarak sorun şu dediler mi size?

Aaa çok teşekkür ederim bu bilgi için. Yani düzenli vitamin üç ay önceden kullandınız. Eşiniz kullandı bir şey? Bu arada tam olarak sorun şu dediler mi size?
Üç ay önceden olması şöyle, biz ilk görüşmeye tüp bebek düşüncesiyle gitmedik. Hoca hikayemizi dinledi yapılan testlere baktı. Yani doğal yolla hamile kalabileceğimi fakat riskli olabileceğini söyledi. En fazla üç ay bekleyelim gebelik için dedi. O süreçte vitaminleri vermişti. Yani üç ay da gebelik olmayınca tüp bebeğe başladık. Bir sebep söylenmedi çünkü ben düşükleri başka doktor da yaptım. Büyük ihtimalle sorun kan pıhtılaşması yani risk varmış. Ama düşükler için bebeklerden genetik araştırma yapılmadı için orası muallak. Eşime bir vitamin verilmedi onun testleri normal çıktı. Benim tabi bir de yaşıma göre yumurta rezervim azdı. Belki kalitesizde olabilir düşük nededi denildi. Bunlar hep bir yorum. Sonuç olarak en kısa sürede sağlıklı bir gebelik için tüp bebek yaptırmak istedik. Düşük riskini en aza indirmek için

Genetiğe de yolladınız canım o zaman fi mi? Emdnriyolarj

Merhabalar sigara içiyorsanız sürece başlamadan bırakmanızı ve proteinden zengin beslenmenizi öneririm. Bence beslenme önemli bi faktör yumurta kalitesi vs açısından

Merhabalar sigara içiyorsanız sürece başlamadan bırakmanızı ve proteinden zengin beslenmenizi öneririm. Bence beslenme önemli bi faktör yumurta kalitesi vs açısından
Yok eşim de ben de sigara kullanmıyoruz ve o sporcu benim de kilom normal ama biraz yumurtalıklarda yaşıma göre fazla yumurta yoğunluğu var dedi doktor muhtemelen pcos olabilirsin dedi. O mu engel oluyor bilemem inşallah çözüme kavuşur da tüp bebekse tüp bebekle olalım inşallah ilk seferde

Ben de pcosluyum tüp bebekle hamile kaldım i, inşallah siz de pozitif sonuca ulaşırsınız

Ben de pcosluyum tüp bebekle hamile kaldım i, inşallah siz de pozitif sonuca ulaşırsınız
Ay sormayı unuttum pco olduğunuz için extra değişik yöntem uygulandı mı? Kaç yumurta toplandı? Bir de kaç deneme diye sorsam kabalık etmiş olur muyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…