Tüp bebeğe yeni başlayacagım nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum kaçıncı da olur bilmiyorum fiyatlarını bilmiyorum nerede yaptıracağımı bilmiyorum çok stresliyim lütfen daha önce tüp bebek yaptıranlar beni aydınlatabilir mi
Merhabalar,
Öncelikle stres yapmamanızı tavsiye ederim. Ben de ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım. Doktorum Biruni Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Arslan.
Yaz döneminde ilk gittiğimde, rahim filmi (tüpler kapalı mı diye bakmak için) ve bazı testler yapılmıştı. Eşimden de semen testi istendi. Sonuçlara bakıldıktan sonra bana folik asit, eşime ise bazı vitamin takviyeleri önerildi. Doktorumuz, “3 ay içinde gebelik olmazsa yeniden görüşelim” dedi.
Üç ay sonunda gebelik oluşmayınca ekim ayında tedaviye başladık. Tedavi başlangıcında daha detaylı kan tahlilleri yapıldı. TSH değerim normal sınırlar içindeydi ama tedavi için 2’nin altında olması gerektiğini söyledi, bu nedenle tiroid ilacı verdi.
Şu anda yumurta büyütme ilaçları kullanıyorum. Ardından anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılacak. Bu işlem yaklaşık 15 dakika süren kısa bir prosedür. Sonrasında döllenme ve embriyo transfer süreci başlayacak.
Bu süreçte doktor beyin hemşireleri gerçekten çok ilgili ve yardımcılar. Eğer tedaviye başlamayı düşünüyorsanız, yumurta ve sperm kalitesini artırmak için beslenmenize dikkat etmenizi ve gerekli vitamin takviyelerini düzenli almanızı öneririm.
Doktorunuz sizi zaten en doğru şekilde yönlendirecektir.
Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız