• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebeği olanlar normal doğummu sezeryanmı?

canım ben daha yeni hamileyim ama aynı doktorda görümcem yaptırmıştı
ona dediğine göre öncelikle annenin isteği ama tüp bebek tedavisiyle sağlanan gebelikler kıymetli gebelikler olarak geçiyor ve normal doğumda yaşanabilecek risklere karşı sezeryan daha çok tercih ediliyor ama kimisinin çatısı çok geniştir rahat bir doğumu olucak olur normal doğum yapar ama bana sorarsan sezeryan en iyisi........

merhaba arkadaşım bende tüp bebek yöntemiile hamile kaldım.doktorum daha ben sormadan direkt olarak kıymetli bebek diye sezeryan yapıcaz dedi.bende hep ormalistemiştim ama sanırım hiç bir şeyi riske etmek istemem.aynı şey doktor içinde geçerli.%98 sezeryan oluyor tüp bebek doğumları. internetten araştırdığımda illa sezeryan olcak diye bir kural yok diyor. çoğul gebelikler hariinde normalde yapılabilir diyor ama yinede ben risk almak istemiyorum ve sezeryan olucam

ben normal doğum istiyordum ama bizimkide kıymetli bebek kızlar :D
sezaryan gibi görünüyor.

bende normal doğumu istiyorum.ama pekte istemekle olmuyor bu işler.bende tüp bebek yaptım.ama kendinizi şartlamayın sezeryan diye.doktorunuza dikkat edin hemen sezeryan diyorlar onlar için rahat ya.

aynen katılıyorum...
ama normal doğumda ne kadar risk varsa sezeryandada o kadar risk mevcut ..ayrıca sezeryan italyancada müdahale etmek demekmiş
yani çocuk istemeden doktorların onu alması...
dolayısıyla adı üstünde normal doğum...sonuçta bizler sadece hamile kalırken tıbbi yardım almış olduk...herşey diğer hamileler gibi normal yani...dolayısıyla bende yeni hamileyim ve eğer bebeğim tek ise kesinlikle normale gitmek isterim ama tabi bu şuan için çook erken...
ben bebeğime kavuşmak için acılar çektim yeri geldi ağladım yeri geldi heyecanlendım sabırsızlandım sevindim hemde çok sevindim...zor elde ettiğim için ne ağrısından hayıflanıyorum nede başıma gelecek mide bulantılarından vede herhangibir acıdan şuan hamileliğimin tadını çıkarıcam hiç ay of demeden...dolayısıyla doğumunda tadını çıkarmak isterim çünkü bu bana verilmiş bir hediye ve herzaman yaşanmayacak anlar...bayılıp ayılıp aa çocuğum olmuş istemiyorum...inşallah normal olur...eğer bebeğim ikiyse o zamanda epidural sezaryan ...bakalım ....

arkadaşlar hepinize cevaplarınız için çok teşekkür edrim.ben daha 36. haftadayım haftaya doktora gidicem ozaman konuşucaz doğumu ama çoğu kişiden dediğiniz gibi tüp bebeklerde sezeryan yorumunu duyorum.ben epidural normal istiyorum nedense sezeryandan daha çok korkuyorum ve sonra bi ömür boyu ameliyatlı gibi oluyorsun ama dediğim gibi bizler bebişimşiz için hem manevi hem maddi birçok emek vererek buralara geliyoruz allahın izniyle ve biliyorumki sezeryanda bebek için risk yok bu yüzden sezeryanıda düşünmeye başladım.sonuçta tabiki allaha emanet ama bi anne olarak okadar uğraşla olmuşken onun için risksiz olanı düşünmeye başladım.

evet sezeryanda risk yok ama bu sadece türkiyeye özgü bir gelenek olmuş isteğe bağlı sezeryan yapılıyor...ama bildiğiniz gibi bizden çok çok gelişmiş amerikada eğer bir sağlık sorunun yok ise ne yaparsan yap sezeryana almıyorlar...sezeryan acil müdahale demek yani normal olmayan bir durumda çocuğun alınması..bundan daha risk ne olabilir?
üstelik bizim doktorlarımızda alışmış kolaylarına geliyor ne uğraşacaklar bizimle gece sancın tutarsa falan bakın hep pazartesi sabah bilmem kaça gel randevu veriyorlar adamların ne geceleri ne haftasonları mahvoluyor...hemde sezeryan daha pahalı vede bazı özel hastanelerde prim bile alınıyormış.....öyle herşeyede körü körüne inanmamak lazım....
doğum sürecinin an sağlıklısı normal...
ayrıca ben dış gebelik düşük yaşadım benim karnım sezeryan gibi açıldı ben o günleri bir daha yaşamak istemem çok zor bir süreç birde bebeğeiniz olduğunda onunlamı ilgileneceksin kendinle mi çook zor...
inşallah herkesin istediği gibi rahat hamilelikler rahat doğumlar diliyorum:)))

Back
X