TÜP BEBEĞİM

DEROS1986

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2013
378
215
123
İstanbul
Merhaba hanımlar uzun zamandır üyeyim fakat yeni yazmak nasip oldu. 9 yıllık evliyim 3. denememde tüp bebek yönetimi ile hamileyim. Aslında çok yeni geçen hafta kan testinde netleşti doktorumuz cumartesi günü için kese görmeye çağırdı. Benim sıkıntı kese görmeden işe başladım işim masa başı ve çok yorucu değil fakat gidiş dönüş yaklaşık 30 km yolum var servisle gidip geliyorum, servis her sarsıldığında çok korkuyorum Allahım sana emanetiz diyorum, dualarımı okuyorum. Benim durumumda olup tecrübeli arkadaşlarımdan bilgi almak isterim. Dualarınızı eksik etmeyin.Herkese iyi günler dilerim.

ben de tüp bebek transferi olacagım 10 gun içinde
gidiş geliş yolum 100 km
üstelik de kendim kullanıyorum

30 km birsey değil
allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin

tutunacak bebek tutunuz. öyle servis sallantısı ile düşmez.
evham yapıyorsunuz, takmayın bu kadar. karnı burnunda otobüse binen kadınlar var.

Bende 5 seneden sonra hamile kaldığımda duyar duymaz işi bıraktım psikolojik olarak iş çok ağırdı riske atmak istemedim doktora gidip anlatın bir süre izin kullanın bence ..
Sizden bebeğinizden daha önemli hiçbirşey yok gibi düşünün

Ben normal yolla hamile kaldım, benim çalıştığım okul da gidiş geliş 150 km ve kendi aracımla gidip geliyorum. Bebekler anneye çok sıkı bağlanıyorlar, öyle ufak tefek sarsılmalardan bir şey olmaz. Bebeği düşüren şey çoğunlukla bebekteki anomalilerdir. Umarım gebeliğiniz sağlıkla sonuca ulaşır

tutunacak bebek tutunuz. öyle servis sallantısı ile düşmez.
evham yapıyorsunuz, takmayın bu kadar. karnı burnunda otobüse binen kadınlar var.
Öncellikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim şuan yeni yeni tutunuyor ya ondan evhamım.
Yoksa bazı bayanların daha zor şartlarda gebelik geçirdiğini biliyorum.

Canım korkularını okadar iyi anlıyorum ki ama tutunduysa duscegini zannetmiyorum rabbim evladını sana bağışlasın stres yapma minigin seninle Allah'ın izniyle

Tabiki tutunacak bebek tutunur da. Siz tedaviyle olmuşsunuz. Bu durumu
doktorunuzla paylasin.
Doktorlar bazı hamilelere boşuna yatak istirahati vermiyor. Kimisinde düşük riski daha fazla.
Allah sizi de bebeginizi de korusun. İnşallah sorun yasamazsiniz. Tevekkul Allah tan...

Benimde kızıma hamileliğim hep sorunluydu.En başta kalbi bile atmaz sağlıklı gebelik değil,sonra eşinde yaşlanma, erken gelmek istedi 8 hafta iğnelerle ilaçlarla durduruldu.Dogdu 10 saat sonra yoğun bakıma alındı 10 gün yattı.Yasamaz kalbinde,ciğerlerinde sorun var dediler.Suan 11 yaşında ve şükürler olsun tek bir sağlık problemi yok.
2 sene evvel hamile kaldım .Doktorum kesen çok iyi,rahim olması gereken yerde ve şekilde dedi.Her kadında enfeksiyon olabilir sende o bile yok.Melek bu defa çok güzel geçecek gebeliğin dedi.Sonuc:3 gün sonra düştü.
Diyecegimki yanı eğer nasibi varsa doğuyor .Yok Rabbim ömür yazmamışsa gidiyor.
Stres yapmayın.Bol dua ve sabır canım. Sağlıkla kollarına alırsın inşallah bebeğini

Hayırlı olsun demeye geldim :) Çok endişe ediyorsanız doktorunuza sorup içinizi rahatlatabilirsiniz. Umarım sağlıklı şekilde dünyaya getirir ve kucağınıza alırsınız. Allah ikinizi de korusun

Tedavi esnasında genetik testine gönderdik şükür sağlıklı geldi, onu transfer ettirmiştik, yorumunuz beni mutlu etti sizde hamileymişsiniz sağlıkla kucağınıza alın inş.

Sağlık embriyo tutunur merak etmeyin. Araç sallntısından düşmez.
Düşerse sağlıksız gebelik olduğundandır..

Ben 2 defa normal yolla gebelik yaşadım. İlk gebeliğimde bebek gelişmedi kürtaj oldum. İkincide sağlıkla doğdu çok şükür..

Tabi ki annenin dikkat etmesi gereken durumlar var. Ama bu araç içinde gitmek ağır bir durum değil..

Madem içiniz rahat etmeyecek 1 hafta rapor alsaydınız keşke..

D DEROS1986 merhaba.
Hiç endişe etmeyin. Tutunacak bebek transfer anında tutunuyor siz naparsanız yapin.
Bizim de tüp bebek. Ben de çok kez denedim. Sonunda şükür tutundu minnoş. Işime de devam ettim, yolumu da gittim geldim. Sadece ağır kaldırmayın, protein ağırlıklı beslenin. Sürekli yatmayı zaten doktorlar önermiyorlar . Günlük hayatınıza devam edin diyorlar.

Tüp de olsa normal de olsa, kalp atışını duyana kadar doktorlar hamilesiniz demiyorlar. Her sureci sağlıcakla atlatıp bebeğinizi kucağınıza alacaksınız. Çok evham yapmayın bence

Benim oğlum da tüp bebek. tedaviye uzun yol gidip geldim. tutunmaya çalışırken ohss oldum 5 saatlik yol gidip tedavi olduğum yerdeki hastanede yattım. çok şükür tutundu. 2 yaşına girdi bile...

iş yerim gidiş geliş toplam 2 saatlik yoldaydı. bu nedenle ücretsiz izin kullanıp hamileliğimi evde geçirdim... özellikle stres ve astım nedeniyle ücretsiz izin hakkımı kullandım...

doktorunuzla görüşüp uygunsa rapor kullanabilirsiniz. yada ücretsiz izin hakkınız varsa onu da kullanabilirsiniz.

Yorumuz için teşekkür ederim, sizde sağlıkla doğumlar dilerim.

Allahin izniyle birsey olmaz.sakinan göze çöp batıyor gercekten.bende yeni hamile kaldigim zamanlar o kadar cok fazla dikkat ettim ki,ona ragmen basima gelmeyen kalmadi.dolmusa bindim langir lungur kaza yaptı.cok fena sarsildim.ardından kalca uzeri düştüm ayagim kaydi evin icinde hemde.merdivende de ayni sekilde.Allaha şükür birsey olmadi.o kadar pimpirikli olmasaydim bunlarin hic biri olmazdi eminimki :) yinede dikkat etmek gerekiyor ama cok ta fazla kasma kendini.saglikli bi bebek Allahin izniyle oyle kolay kolay düşmüyor merak etme.

Yinede icinin rahat etmesi acisindan ilk 3 ay ise gitme istersen

Yaa yerim senii aynı beenn:)) ben 10 dakikalık minibüs yolculuğunda şoför her tümsekte yere arabayi çarptığında söyleniyorum eşim de ona beşik gibi geliyordur endiselenme belki hoplayıp zıplayıp mutlu bilr oluyordur diyor evham yapıyoruz denildiği gibi tutunacak çocuk tutunur zaten içinizi ferah tutun:)

Birşey olmaz merak etme. Sen hiç stres yapma. O çok korunaklı bir yerde. O kadar kolay değil.bir bebeğin düşmesi. Eger sağlıksız bir gebelik olursa kendi düşer zaten ama tutunduysa için rahat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…