- 27 Aralık 2013
- 1.038
- 979
- 208
- Konu Sahibi haziran0806
-
canım şimdi devlet öyle güzel hesap yapar ki şaşarsın.katılım payını arttırır kendi ödediği miktarı azaltır ama hak sayısını 3 e çıkartır.sonuçta ödediği ücret değişmez.ama çoğu kişi 1 veya 2. denemede hamile kaldığı için devlet kar eder.SGK da para azaldı insanlar çok fazla dr a gidiyor masrafları bir şekilde kısmaları gerek.böyle ufak oyunlarla sistemi yürütmeye çalışıyorlar.yani seçime kadar çıkacağını sanmam ama sonrasında böyle bir uygulama çok muhtemel.Duydum ki tüp bebek için verilen sağlık raporu bu yıl içinde artık verilmeyecekmiş bu bilgi ne kadar doğru bileniniz var mı? şöyle belirteyim ki, 1 kasım 2013 itibariyle %80'ni devlet tarafından karşılanarak alınan sağlık raporu artık %50'sini karşılayacakmış. Yani ben 1 kasım 2013 tarihinden önce aldığım sağlık raporuyla özel bir tüp bebek merkezinde maliyeti 1.200tl'ye yaptırırken şimdi 2900tl'ye yaptırabileceğim hatta devlet hastanelerindeki tüp bebek merkezlerinde de yaklaşık aynı fiyatla yaptırabiliyormuşum peki devletin tüp bebek denemesi için verdiği 3 hak bizden alındı mı? Ben 29 yaşındayım 1 hakkım mı var? Anlayamadım kafam karıştı hatta şunu söylemek isterim görüştüğüm özel bir tüp bebek merkezi bana elinizi çabuk tutun devlet kadın sağlığından elini tamamen bu yıl içinde çekecek denildi bunun doğruluğu nedir bileniniz var mı?
canım şimdi devlet öyle güzel hesap yapar ki şaşarsın.katılım payını arttırır kendi ödediği miktarı azaltır ama hak sayısını 3 e çıkartır.sonuçta ödediği ücret değişmez.ama çoğu kişi 1 veya 2. denemede hamile kaldığı için devlet kar eder.SGK da para azaldı insanlar çok fazla dr a gidiyor masrafları bir şekilde kısmaları gerek.böyle ufak oyunlarla sistemi yürütmeye çalışıyorlar.yani seçime kadar çıkacağını sanmam ama sonrasında böyle bir uygulama çok muhtemel.
Anladım çok teşekkürler doğru orantılı çalışıyorlar kısacası hak artarsa ücrette artar hesabıyla yapılmış bir uygulama peki önerebileceğiniz bir tüp bebek merkezi var mı? ben ilk defa bu işe kalkışıyorum bilemedim İstanbul tüp bebek merkezi var orayla görüştüm ama siz n'edersiniz?
ama memorıal da sgk anlaşması yok diye biliyorum çünkü ben çapadan aldığım sağlık kurulu raporuyla tüp bebek tedavisine başlayacağım
merhabalar bende rapor için ugrasanlardanım
canım sen capadan raporunu nasıl aldın sürec nasıldı hemen veriyorlar mı 2 özelde negatifim var yardımcı olurlar mı acaba
günaydın canım süreç kolay aslında ama biraz uzun önce internetten randevu al tüp bebek bölümüne infertilite diye geçer çapanın kendi sitesinden gece ama 00.00 da ama birkaç gece denemek zorunda kalabilirsin sonrasında oraya gittiğinde girişte mutlaka kayıt oluştur. Sana bir kart verecekler sonra sorun çıkar. Daha sonrasında doktor kontrolü. Ofis histereskopi için adetinin bitiminden 3-4 gün sonrasına gün almalısın sana soracak zaten doktorlar en son adet döneminin diye,,, takibini mutlaka yap olur mu Ofis histereskopi den sonra her şey belirleniyor tüp bebek için ya çapa da sana gün veriyorlar ama sıra var ve 6 ay sonrasına atıyorlar ya da sen dersen ki ben özel hastanede yaptırıcam o zaman da birtakım evrakları hazırlıyosun çok zahmetli değil yalnız bu durum eşinden mi senden mi kaynaklanıyor çünkü daha öncesinde erkek cinsel ya da kadın cinsel sağlığı polikliniğine gidip tüp bebek uygundur diye o bölümdeki doktorların onaylamasına gerek duyabilirler ama sen önce tüp bebeğe git eşinin 3 adet spermiyogram testi gerekli olacak her koşulda sen bi başla sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?