Canım öncelikle hayırlı olsun sürecin. Bilmelisin ki tüp bebek tedavisi kişiye özel ilerler belirli 1 standardı yoktur. Sorunun kadında ya da erkekte olmasına göre transfer değişir.Çünkü herkesin kilosu boyu hormonları farklıdır. Devlet sürecini bilmiyorum ama ben sana kendi durumumu ve sürecimi anlatayım. Benim yaşım 29 eşim 30 eşimin ileri hareket problemi var sayı iyi ama spermler ilerlemiyor. Benim de hafif pcos um var. Rahmimde perde var. Hormonlarım amh ım normal ama ultrasonda folikül fazla çıkıyor o yüzden pcosta olduğu gibi yapay siklus ilerliyoruz. Bu yüzden önce yumurtalar büyütülüp toplanıp embriyolar dondurulacak. Sonra üstüne 1 adet görülüp histeroskopi işlemi yapılacak sonra tekrar 1 adet görüp eğer rahmim uygunsa transfer yapılacak
Adetin 3.günü kiloma ve bünyeme göre gonal f 300 iğne başlandı. 4 gün bu iğneleri vurdum kontrole gittim yumurtalarım güzel büyümüş sayı da iyiydi. Sonra sabah cetrotide iğne akşam gonal f olmak üzere 3 gün daha iğnelere devam ettik. Gonal f yumurtalar büyüsün ceteotide kendiliğinden çatlamasın diye.Yarın 1 kontrol daha yapılacak sonra hafta başında opu yapılacak. Bu arada eşim ilk kontrolde sperm testi verdi. 2. Si de opu günü embriyolar dölleneceği gün verilecek 3 er günlük cinsel perhizle tabi.Rahim dinlendirme ve perde alındıktan sonra da transfer yapılacak canım.