Tüp bebek aşamalarından korkuyorum

Haffsa

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2023
25
10
18
28
Merhaba tüp bebek sürecine başlamayı düşünüyorum fakat alttan muayenede çok kasılıyorum. Bu konuda benim gibi olan kişiler deneyimlerini paylaşabilir mi?

Merhaba tüp bebek sürecine başlamayı düşünüyorum fakat alttan muayenede çok kasılıyorum. Bu konuda benim gibi olan kişiler deneyimlerini paylaşabilir mi?
Resmen beni bahsediyorsun inan bende korkuyorum

Şuan bekleme sürecindeyim

Eşimde morfolojik sorunu var onun için ilaç verildi vitamin kullandıktan sonra gelin dedi

Ama bende muane iğne den çok korkuyorum inşallah bu zorlu süreçte rabbim çocuk sahibi olmayan tüm herkese sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah

Ama bende muane iğne den çok korkuyorum inşallah bu zorlu süreçte rabbim çocuk sahibi olmayan tüm herkese sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah
Amiin mutlaka sürecimizi paylaşalım ki başkalarına da fikir olsun.

Tüp bebek süreci asla ve asla korkunç ve zor değil, yeter ki sonu güzel olsun. Alttan muayane olamayan ve iğne ucuna bile bakamayan ben bile böyle düşünüyorsam herkes kolayca tedavi olabilir 🥰

Sizin adınıza çok sevindim. 😇Peki nasıl yendiniz korkunuzu.?

Sizin adınıza çok sevindim. 😇Peki nasıl yendiniz korkunuzu.?
İlk önce muayane olmak zorunda olmayı kabul ettim ve doktoruma çok korktuğumu söyledim. Doktorum beni bir nebze rahatlattı, kendimi kasmazsam asla acı hissetmeyeceğimi söyledi. Ona güvenmektrn başka çare olmuyor o an. Derin nefes alarak doktoruma güvenerek ilk muayanemi oldum. Sonrasında toplam tüp bebekte 3 kez muayane oluyorsun zaten, 3ünde de hep korkarak oturdum muayane koltuğuna ama acımayacağını bildiğim için daha rahatttım hala geriliyorum ama sonuçta can acıtmıyor bu önemli ☺️

Sizi en çok anlayabilecek kişilerden biri benim evliliğimin ilk 6.5 ya da 8.5 ayına kadar vajinismusla uğraştım bu aylarda yendim doktora gittim yenmek için artık psikolojik olarak kendimi suçluyordum sonraki süreçte alttan muayene edildiğimde ilklerde istemsiz kastığım oldu ama karşınızdaki doktor tutumu çok önemli ama size şunu söylemeliyim bu süreçte en basit şey alttan muayene edilmek ben tedavi sürecinde o kadar sık muayenelerim vardı ki doktoruma da güveniyordum hiç stres olmadan muayeneye giriyordum burada en önemli faktör kendinizi kasmamak doktorun bana söylediği birşey vardı kendimizi kastığımızda kalça havaya kalkıyor fark etmediğimizde bu da kendimizi kasıyor muayene esnasında dikkatinizi kalçanızı sıkmamaya odaklarsanız aşabilirsiniz belki bu korkuyu naçizane tavsiye

İlk önce muayane olmak zorunda olmayı kabul ettim ve doktoruma çok korktuğumu söyledim. Doktorum beni bir nebze rahatlattı, kendimi kasmazsam asla acı hissetmeyeceğimi söyledi. Ona güvenmektrn başka çare olmuyor o an. Derin nefes alarak doktoruma güvenerek ilk muayanemi oldum. Sonrasında toplam tüp bebekte 3 kez muayane oluyorsun zaten, 3ünde de hep korkarak oturdum muayane koltuğuna ama acımayacağını bildiğim için daha rahatttım hala geriliyorum ama sonuçta can acıtmıyor bu önemli ☺️
Kesinlikle doktor çok önemli bende belirtmiştim doktoruma kendimi istemsiz kastığımı elini bana uzatmıştı elimi tutarak benden destek alabilirsin diye doktor kesinlikle çok önemli devlette bir doktora gitmiştim vajinismus geçmişim olduğunu söylememe rağmen o kadar kaba ve sert bir şekilde muayene etti ki beni yol boyu dizlerimi kastığımı fark ettim asla Helallik vermeyeceğim o doktora

Back
X