Arkadaşlar pcos ya da prolaktin probleminiz var ise bir Endokrin doktoruna gitmenizi öneririm.prolaktin seviyesinin artmasının altında hipofizden kaynaklanan bir problem olabilir.Önce bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekiyor.40 yaşındayım 20 yıl boyunca pcos ile savasiyordum.Bekar olmama rağmen arada prolaktin seviyem yukselirdi.Surekli doğum kontrol hapı kullanıyorum.20 yil boyunca hep aynı doktora gittim.Bir kerede beni endokrin uzmanına yönlendirmedi

1 yıl boyunca eşim korundu bu süre içinde bende hiç kist oluşmadı.3 ay sonra hamile kaldım.Hatta doktorum çok şaşırdı bekarken bana muhtemelen tedavi ile çocuğun olacak demişti.Her hamilelik sonrası prolaktin seviyem yukseldi ve kendiliğinden düşmedi.2 gebeligimi 13+5 sinladirmak zorunda kaldık.Suni sancı ile doğurdum ve sonrasında inanılmaz şekilde sütüm geldi.Dostinex başlatıldı ve bir gün yolda giderken geçici görme kaybı yaşadım.hemen doktora gittik doğum ve kürtaj sonrası kanama çok olduğu için kansızlık oluştu ona yorumlandı.Benim hamilelik ve sonrası serüvenimde surekli baş ağrılarım olmaya basladi.Ne olur almaz diye nöroloji uzmanına gittim.MR vs tahliller sonucu migren teshisi konuldu.Subat ayında tekrar hamile kaldım 1 Mart'ta kanamam oldu doktora bhcg değerlerini attım kimyasal gebelik geciriyorsun dedi.Pandemiden dolayı gidemedim ama bu süre zarfı içinde yine goguslerimden süt gelmeye başladı.Bu boylenolmaz diyip doktorumu değiştirdim üniversite hastanesinde bir doç.buldum ona gidiyorum.Kayiplarimdan bahsettim kadın benden bir sürü tahlil istedi şimdiye kadar hiç bir doktor istememişti.dostinex verdi yine kullanmaya başladım bende yine geçici görme kaybı oluştu.Apar topar kadın dogumcumla irtibata geçtim ben acil olarak Endokrin bölümüne sevk etti.bir sürü test ve Sella Mr (hipofiz Mr )çekildi.Hipofizde sorun cikmadi meğerse geçici görmek kaybim dostinex'in yan etkisiymis.Birsey daha öğrendim buyume hormonum normal referans aralığının bir tık uzerindeymis.Eğer çok yüksek bir değer olsaydı hamile kalamazdin dedi.Kendi yasadigim ve çevremdeki insanlara baktığımda eğer sürekli gebelik kaybı yaşıyorsak bunun 4 sebebi var.
1-Genetik bir problem varsa çiftlerde
2-Hormonal bozukluklar
3-Otoimmun bozukluklar(romatizmal hastalıklar dahil)
4-Stres
Tavsiyem su arkadaşlar,sadece kadın doğum uzmanlarına değil endokrin ve romatoloji uzmanlarına da gitmekte fayda var.Romatoloji, eklemler, yumuşak dokular, otoimmün hastalıklar ve kalıtsal bağ dokusu hastalıklarıyla ilgilenen iç hastalıkları ve pediatride bir alt uzmanlık alanı olduğunu ben bu dönemde öğrendim.Kusura bakmayın hakkınızı helal edin uzun bir yazı oldu.Bu süreçleri sadece burada sizlerle paylaşıyorum.Paylasimlarimdaki en büyük amaç yazdıklarimi kendinizde olan problemlerle birlikte değerlendirip kendi sorunuz hakkında bilgi sahibi olmak ve doktorlara doğru sorular sorarak onlara da bir alternatifi hatirlatmak...