tüp bebek deneyimi olanlardan yardım

sbry

Defnem 💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
4.213
4.389
448
günaydın arkadaşlar:16:

benim durumumu bilen var mı aranızda bilmiorum kısaca anlatıyım ben yinede 2düşüğüm hamile kalasıya kadarda biraz problemlerle uğraştık neyseki kaldım ama 2side düştü şimdi nerdeyse bütün testlerim bitmek üzere tsh yoksek çıktı biraz endokrin uzmanına gidicem bu hafta bide dr histeroskopi yapıcak rahmim ters normalde senin durumunda olanlar hamile kalıp doğum yapabilir ama senin 2düşüğün olduğu için en küçük şeyi incelemeliyiz dedi onuda bu ay sonunda yapıcaz adetimin bitişinde

bu işlemler senin düzelmen 1ayı bulur dedi kasımda istersen tüp bebek yaparız istersen normal yollardan hamile kalmayı denersin bu senin sabrına kalmış bişey tüp bebek yaparsak %60 hamile kalırsın ama normal yolla denersen her bayan gibi her ay %20hamile kalma şansın olur dedi arada 3kat fark var ben tüp bebek yaptırma taraftarıyım açıkçası daha fazla beklemek istemiyorum hem şansı daha fazla çevremdekilerden bazılarıda tüp bebek yaptır dio ama bazı kısmıda daha küçüksün biraz daha diyorlar 24yaşındayım bu arada

napsam karar veremedim daha zamanım var ama şimdiden fikrimi netleştirmek istiyorum

benim durumumu bilen var mı aranızda bilmiorum kısaca anlatıyım ben yinede 2düşüğüm hamile kalasıya kadarda biraz problemlerle uğraştık neyseki kaldım ama 2side düştü şimdi nerdeyse bütün testlerim bitmek üzere tsh yoksek çıktı biraz endokrin uzmanına gidicem bu hafta bide dr histeroskopi yapıcak rahmim ters normalde senin durumunda olanlar hamile kalıp doğum yapabilir ama senin 2düşüğün olduğu için en küçük şeyi incelemeliyiz dedi onuda bu ay sonunda yapıcaz adetimin bitişinde

bu işlemler senin düzelmen 1ayı bulur dedi kasımda istersen tüp bebek yaparız istersen normal yollardan hamile kalmayı denersin bu senin sabrına kalmış bişey tüp bebek yaparsak %60 hamile kalırsın ama normal yolla denersen her bayan gibi her ay %20hamile kalma şansın olur dedi arada 3kat fark var ben tüp bebek yaptırma taraftarıyım açıkçası daha fazla beklemek istemiyorum hem şansı daha fazla çevremdekilerden bazılarıda tüp bebek yaptır dio ama bazı kısmıda daha küçüksün biraz daha diyorlar 24yaşındayım bu arada

napsam karar veremedim daha zamanım var ama şimdiden fikrimi netleştirmek istiyorum

ah ah bende senin yaşında olsam keşke ben şu anda 30 girecem ve hala çocuk sahibi olamadım 3 başarısız tüp bebek denemesinden sonra şimdi tiroid çıktı ne yapacağımı bilmiyorum etrafımda herkes çocuklu benle evlenenlerin 2 ya 3 bebeği var bana diyorlar hani senin yok mu yapmıyor musun yoksa olsa hemen yapacam da olmuyor işte diyorum bu zamana kadar hep düşünmüyoruz demiştim artık insanlar öyle desem bile bana inanmıyor bende olmuyor diyorum bıktım usandım şurda şu doktor var burda bu doktor var artık bıktım doktor ismi duymaktan yok şöyle hamile kalmış yok böyle olmuş yeter artık diyorum inan hiç dışarı çıkasım gelmiyor kimseyi göresim gelmiyor benden sana tavsiye çocuksuz bir hayat olmuyor eğer eşinde istiyorsa hemen yap derim çünkü yarın kesin olacak diye bir şey yok her gün yeni bir sorun çıkabiliyor arkadaşım ama yinede en iyisini eşinle sen bilirsin ALLAH a emanet ol

teşekkür ederim canım cvp verdiğin için biz ikimizde tüp bebek yapmayı istiyoruz ama kararsızda daha doğrusu yine düşücek die aynı şeyleri yaşamaktan korkuyoruz sanırım Allahım daha fazla aratmadan sağlıklısı hayırlısı olucaksa verir bebişlerimizi:emir_bebek:

senin troid yüzünden mi tutmuyo dediler ben hamile kalabiliyorum ama tutunamıyo

Canim oncelikle cok gecmis olsun.

Dusklern sebebi arastirildi mi.
Acaba pihtilasma problrmin olabikir mi.

Bende tup bebek yontiyle hamile kaldim ancak bn dogal yolla hamile kalamiyordum.sen kalabiliyorsun
Bence pihtilasma dgerlerine d baktir dusuklerin ondan kaynakli olabilir.

Yasin cok genc ve hsmile kalabiliyorsun ben olsam doğal yolla biraz daha denerim.

Canim oncelikle cok gecmis olsun.

Dusklern sebebi arastirildi mi.
Acaba pihtilasma problrmin olabikir mi.

Bende tup bebek yontiyle hamile kaldim ancak bn dogal yolla hamile kalamiyordum.sen kalabiliyorsun
Bence pihtilasma dgerlerine d baktir dusuklerin ondan kaynakli olabilir.

Yasin cok genc ve hsmile kalabiliyorsun ben olsam doğal yolla biraz daha denerim.

hepsine bakıldı canım 2.5senedir yaptırdığım test kalmadı ilk 2düşüğümde eşimin sper yapısı morfolojisi bozuk olduğu için dediler ilaç tedavisi falan gördü normale döndü şimdi 3.yapmadan herşey araştırılsın die bi tüp bebek merkezine gittim orda da artık sona geldik işte nerdeyse bikaç bişey kaldı kan pıhtılaşması şeker yüklemesi hsg ne arasan yani bütün hepsi yapıldı birazda nasip kısmet sanırım zamanı var demek ki diorum ama bi taraftanda sabırsızlanıyorum :5:

teşekkür ederim canım cvp verdiğin için biz ikimizde tüp bebek yapmayı istiyoruz ama kararsızda daha doğrusu yine düşücek die aynı şeyleri yaşamaktan korkuyoruz sanırım Allahım daha fazla aratmadan sağlıklısı hayırlısı olucaksa verir bebişlerimizi:emir_bebek:

senin troid yüzünden mi tutmuyo dediler ben hamile kalabiliyorum ama tutunamıyo

canım eğer tüp bebek yaptırmak istiyorsan yaptır bence derim ama yaptırmadan önce ilk kromozom ve kanda pıhtılaşma testini yaptır onları üniversite ve araştırma hastaneleri yapıyor belki sende pıhtılaşma sorunu vardır çünkü ben 2.tüp de düşük yaptım doktor benden bu testleri istedi çok şükür bir şey çıkmadı benim tiroidim son 2 aydır çıktı önceden öyle bir şey yoktu tüp bebek yaptırdıktan 3 ay sonra çıktı bizde eşimin spermlerde hız ve morfoloji sorunu var biz ona bağlıyoruz tutmamalarının nedeni yoksa bu zamana kadar bende hiç bir sorun çıkmadı çok şükür senin tiroid hipo mu yoksa hiper mi ben çok merak ediyorum benim ki hiper de bu hastalıkla hamile kalınır mı diye çok merak ediyorum

canım eğer tüp bebek yaptırmak istiyorsan yaptır bence derim ama yaptırmadan önce ilk kromozom ve kanda pıhtılaşma testini yaptır onları üniversite ve araştırma hastaneleri yapıyor belki sende pıhtılaşma sorunu vardır çünkü ben 2.tüp de düşük yaptım doktor benden bu testleri istedi çok şükür bir şey çıkmadı benim tiroidim son 2 aydır çıktı önceden öyle bir şey yoktu tüp bebek yaptırdıktan 3 ay sonra çıktı bizde eşimin spermlerde hız ve morfoloji sorunu var biz ona bağlıyoruz tutmamalarının nedeni yoksa bu zamana kadar bende hiç bir sorun çıkmadı çok şükür senin tiroid hipo mu yoksa hiper mi ben çok merak ediyorum benim ki hiper de bu hastalıkla hamile kalınır mı diye çok merak ediyorum

bana dr yükse dedi canım tam olarak hangisi oluo bilmiorum yüksek olunca kromozon taraması hem bana hem eşime yapıldı yapılıcak test kalmadı dedi artık dr en sona triodle histeroskopi kaldı işte normalde senin durumunda olup hamile kalan doğum yapan çok var ama senin 2düşüğün olduğu için en ufak şeye bakmalıyız dedi

troid yumurtalıkları etkilediği için hamile kalmayı düşüğü tetiklio die biliorum ben hamile kalsanda kullanıosun sanırım ilaç bırak doğru düzgün endokrin dr bile bulamadım çoğu hastanede yok

canım eşin ne düşünüyo bu konuda canım bide yaşın genç daha doğal yollarla dene istersen olmazsa tüp bebek düşünürsün canım bence..
allahım dermanı olmayan dert vermesin canım

onun yaşı 31 o o yüzden olsun istio bilmiyorum ki yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :14:

bana dr yükse dedi canım tam olarak hangisi oluo bilmiorum yüksek olunca kromozon taraması hem bana hem eşime yapıldı yapılıcak test kalmadı dedi artık dr en sona triodle histeroskopi kaldı işte normalde senin durumunda olup hamile kalan doğum yapan çok var ama senin 2düşüğün olduğu için en ufak şeye bakmalıyız dedi

troid yumurtalıkları etkilediği için hamile kalmayı düşüğü tetiklio die biliorum ben hamile kalsanda kullanıosun sanırım ilaç bırak doğru düzgün endokrin dr bile bulamadım çoğu hastanede yok

canım merhaba değerlerin yüksek çıkıyorsa hipotiroid oluyor ben tam 2 aydır araştırıyorum benimde değerler çok düşük çıkıyor sıfırlanmış bana doktor dedi ki tiroid bezlerin çalışmaktan çok zarar görmüş ama bende çok şükür nodül yok geçen ay sintigrafi yapıldı ordan bakıldı geçicimi kalıcı mı diye benim endokrin doktorum çok iyi bana açık açık söyledi böyle tüp bebek yaptırırsan tutmaz tutsa bile düşer dedi mutlaka tedavi olman gerekiyormuş belki bununla hamile kalan insan vardır ama ben hiçbir sorun yokken kalamadım birde bu sorun eklenince sonuc belli zaten ama sizde çok büyük sorun yok demek ki hamile kalabilyor muşsun benim eltim 16 seneden sonra tüp bebekle anne oldu onunda sorunu kanda pıhtılışma vardı tam 4 aşılama 5 tüp bebekte sonuç aldı düşün yani onunda hep düşüyordu en sonunda araştırmaya gönderdi doktor o zaman çıktı neyse bizim de geç olsun da güç olmasın diyorum ben ALLAH bu yolda bizim yar ve yardımcımız olsun

amin canım hayırlısı ne zamansa o zaman gelir sağlıkla inş bebişlerimiz:emir_bebek:

Back
X