• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

ay kizlar suan ben de cok korkuyorum bugun bende cok agladim neyse suan biraz iyim ama icimde büyük korku var transferi 14 gün kan degerim 170 cikti sol kasigim cok agriyor dis gebelik alacak diye cok korkuyorum allah herseyin hayirlisini versin...

Benim de çok ağrım olmuştu kasığımda gittim keseyi de gördüm normal bir yere yerleşmişti.
Sakin ol.
Korku bizimle doğurana kadar gelecek o belli. Hepimiz korkuyoruz çünkü.
Ama kötü bir şeyle karşılaşmayacağımızı düşünmeye çalışarak devam etmeliyiz ki bebeğimiz bu hayatta stres var demesin güzel güzel büyüsün....
Kan değerin gayet güzel....
Keseni görünce için biraz daha rahatlayacak sonra da şimdi benim düşündüğüm gibi acaba embriyoyu görebilecek miyim haftaya acaba sonra kalp atışını duyabilecek miyim diye korkmaya başlayacaksın....
Biraz başka şeyler düşünmeye çalış... Ona sevgini gönder... Ona NAS ve FELAK surelerini oku bol bol... Nazar değmesin....
Öpüyorum seni...

hayırlısı neyse o olsun canım... stres yapmamaya çalış diyeceğim ama aynı stresi ben aşamadığım için pek birşey diyemiyorum maalesef.. çok zor biliyorum çünkü ama bak senin değerin yüksek, hamilesin yani işte ne güzel.. inş. 2 gün sonra katlanır değerin :nazar::nazar:

evet doktorda tel acti dedi hamilesin dedi sevincimi yasayamiyorum keseyi görne dek doktor 11 gün sonra gel dedi keseye bakacakmis kan degerimi takip etmiyor

ma vielle yazılır ve canımsın yada canımda demek
begendim güzelmişşşşşşşşşşşşşş

ben geldiiimmmmm
hoş geldin canım masideaydn anlamı ney

ay kizlar suan ben de cok korkuyorum bugun bende cok agladim neyse suan biraz iyim ama icimde büyük korku var transferi 14 gün kan degerim 170 cikti sol kasigim cok agriyor dis gebelik alacak diye cok korkuyorum allah herseyin hayirlisini versin...
canım tebrik ederim kamilesin korkma inşallah dış gebelik olmayacak

yumoşların 14mm-22mm arası olunca toplanır cicim..bunu da öğrenmek için doktoruna sorman lazım...kişiye görede değişir bu süreç...bi daha ki randevunda yumoşların büyüklüğünü sor doktora ben sana aşağı yukarı ne zaman toplanır söliyiimmm...

ahhh canımmm ne demek yaa...
zor günlerin kadınları olarak bir aradayız...
bu günlerde birbirimize lazımız işte...
ne zor dimi anne olmaya çalışmak,sonunda anne olacakmıyız bilmeden iğneler işlemler uğraşıp duruyoruz...
çoğunluk için sıradan olan anne olabilmek bizim için ne çok şey demek...
bilemezler o psikolojinin ne olduğunu...
Allah yardımcımız olsun bunu şu an öyle yüreğimden içimden ağlayarak diliyorum ki ,duysun rabbim sesimizi ve evlat hasretimize son versin...

Hepimiz türlü türlü sınavlardan geçtik bu yolda.
Sen herkese kuvvet veriyorsun hem de belki de en çok senin ihtiyacın olduğu durumlarda.

Canım Allah senden razı olsun.
Tez zamanda bebeğin olsun inşallah....

Benim de çok ağrım olmuştu kasığımda gittim keseyi de gördüm normal bir yere yerleşmişti.
Sakin ol.
Korku bizimle doğurana kadar gelecek o belli. Hepimiz korkuyoruz çünkü.
Ama kötü bir şeyle karşılaşmayacağımızı düşünmeye çalışarak devam etmeliyiz ki bebeğimiz bu hayatta stres var demesin güzel güzel büyüsün....
Kan değerin gayet güzel....
Keseni görünce için biraz daha rahatlayacak sonra da şimdi benim düşündüğüm gibi acaba embriyoyu görebilecek miyim haftaya acaba sonra kalp atışını duyabilecek miyim diye korkmaya başlayacaksın....
Biraz başka şeyler düşünmeye çalış... Ona sevgini gönder... Ona NAS ve FELAK surelerini oku bol bol... Nazar değmesin....
Öpüyorum seni...

ay gercekten mi ya seninde mi agriyordu inan insan bunu duyunca kendi kedimi motife ediyorum...........evet gercekten keseyi görünce rahatliyacam dedigin gibi sonra kalp atisini duyacammi diye endiselenecam aallah büyük kimsenin kucagini bos birakmasin....................................................:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::canim sorum olacak kese gözükünce embriyo o an gözüküyo mu yoksa gözükmüyor mu daha??????????????????????????????????

ay gercekten mi ya seninde mi agriyordu inan insan bunu duyunca kendi kedimi motife ediyorum...........evet gercekten keseyi görünce rahatliyacam dedigin gibi sonra kalp atisini duyacammi diye endiselenecam aallah büyük kimsenin kucagini bos birakmasin....................................................:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::canim sorum olacak kese gözükünce embriyo o an gözüküyo mu yoksa gözükmüyor mu daha??????????????????????????????????

Benim 8 Martta transferim oldu. 30 Mart'ta da doktora gittim sadece kese gördük.
İçini görmek için 6 Nisan'da çağırdı.
Sonra da 13 Nisan'da kalp atışını duyabilecekmişim inşallah.

Şimdi dış gebelik olmadığını anladık.
Sonra boş gebelik olmadığını anlayacağız.
Sonra da içimizde artık bir canlının varlığını duyacağız.... İnşallah....

Adım adım bu işler...

gözün aydım canım çok sevindim.

aynen canım benimki de şimdiden birşey almak istemiyor. ben bir tek internetten ayakkabı patik aldım. Feneriumdan hastane çıkışı zıbın takımı ve forması, 2 de örgü yelek dışında hiçbirşeyi yok oğlumun...
maaşallah birsürü şeyi olmuş bile daha nolsun:))elifnazın bunlar bile yok ama annesi dayanamaz helede kız kıyafetleri ben yeğenime bile nasıl çok aldım şimdide yazın geldiğinde 8-9 aylık olur ciciler alıyom biriktiyom yurtdışındalarda..kızların kıyafetleride pek tatlı oluyo:)allah sağlıkla giyidrmeni nasip etsin..
ay kurban olurum ben sanaaaa çok arzu ediyodum şu imza kısmını nasip oldu şükürler olsun :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
maaşallah cnaım ne güzle engüzel imza dünyanın...allah tamamına erdirisn tebrikler...
yumoşların 14mm-22mm arası olunca toplanır cicim..bunu da öğrenmek için doktoruna sorman lazım...kişiye görede değişir bu süreç...bi daha ki randevunda yumoşların büyüklüğünü sor doktora ben sana aşağı yukarı ne zaman toplanır söliyiimmm...

ahhh canımmm ne demek yaa...
zor günlerin kadınları olarak bir aradayız...
bu günlerde birbirimize lazımız işte...
ne zor dimi anne olmaya çalışmak,sonunda anne olacakmıyız bilmeden iğneler işlemler uğraşıp duruyoruz...
çoğunluk için sıradan olan anne olabilmek bizim için ne çok şey demek...
bilemezler o psikolojinin ne olduğunu...
Allah yardımcımız olsun bunu şu an öyle yüreğimden içimden ağlayarak diliyorum ki ,duysun rabbim sesimizi ve evlat hasretimize son versin...

misafirim gelecek..
az bişi mutfağa gireyim..gerçi bişiler hazırladım ama bi el atayım yinede...
çok uzun süreli kalmazlar ilk fırsatta gelirim aranıza...
pek bi duyguluyum bu akşam kimse gelmese iyiydi :43:

canımm noldi sana duygulu gördüm seni...
ben buakşam üzeri ağladım canım sıkıldı demekki senin öyle olman içime doğduu:14:
çocuksuz olmanın tam bi aile olamamanın sancısını yaşadım eşimle bişeyler konuşuyodukda...
girdim yatağa ağlıyarak uyumuşum...rabbim tez zzamanda bizide sevindir ya rabbim..sağlıklı evlatlar ver...

Benim 8 Martta transferim oldu. 30 Mart'ta da doktora gittim sadece kese gördük.
İçini görmek için 6 Nisan'da çağırdı.
Sonra da 13 Nisan'da kalp atışını duyabilecekmişim inşallah.

Şimdi dış gebelik olmadığını anladık.
Sonra boş gebelik olmadığını anlayacağız.
Sonra da içimizde artık bir canlının varlığını duyacağız.... İnşallah....

Adım adım bu işler...

aydinlatigin icin tesekur edrim heralde ben bunlarin hepsini görene dek kalp kirisinden giderim....suan bile korku icindeyim allah hepmiize sapir versin insallah hayili haperleri aliriz....

ben buakşam üzeri ağladım canım sıkıldı demekki senin öyle olman içime doğduu:14:
çocuksuz olmanın tam bi aile olamamanın sancısını yaşadım eşimle bişeyler konuşuyodukda...
girdim yatağa ağlıyarak uyumuşum...rabbim tez zzamanda bizide sevindir ya rabbim..sağlıklı evlatlar ver...

Amiiiiiiinnnnnnnnnnn................
Ne oldu size...?
Allah emeklerinizi boşa çıkarmayacak.
Herşeyin bir zamanı var sizin de zamanınız gelecek...

Yüce Rabbim yüreğimize umut eken güzel arkadaşlarımızı ve bizleri sevindir...

Bizleri evlat acısıyla terbiye etme... Bize evlat sevgisi nasip et...

Amin.

mavielle !! belli oldu muu hamiş misin çook sevindim canım.. allah tamamına erdirsin.. :nazar:

geçmişi çok okuyamadım kızlar... bugün kafam hiç yerinde değil.. opu günüm belli oldu ama olana kadar çok üzüldüm... nerdeyse olmuyordu çünkü... birkaç gündür tansiyonum 16 lar geziyor.. gonal f yapıyormuş.. tedaviyi kesebiliriz dedi önce doktor.. o kadar üzüldüm ki tutamadım kendimi orada :43::43::43: birazda ilaçların etkisi var galiba her şeye zırlıyorum....... neyse baktı ultrasondan allahıma çok şükür toplanacak kadar büyümüşler zaten p.tesi opu yapcaz dedi... sevinemedim bile, o kadar çok ağladım ki.. bugün son lucrinimi ve gonal f mi olucam.. gece 11 de de çatlatma iğnemi vurucakmışım... tansiyonum yine çıkıcak diye çok korkuyorum... inş. bir sorun çıkmaz... tansiyon problemi yaşayan oldu mu acaba daha önceden?

ben de puregon kullandım tansiyon yoktu çok şükür ama duygusallığım üstümdeydi 3 gün öncesine kadar,pazartesi benim de OPU,az önce çatlatma iğnemi yaptım bende,ikimizde aynı saatler vercez yumurtalarımızı :) Allah yanımızda yardımcımız olsun kolay geçsin yolunda gitsin inşallah,dünden beri rahat olmaya çalışıom ama yumurta sayım kafamı karıştırdı,30 tane var küçüklü büyüklü,OHSS olmasam bari,ama E2 m 1800,doktor kötü bişi demedi,neyse artık yapcak bişi yok,sende yumurta durumu ne cnm,öptm!

canım ben tedavi sürecinde deyilim ama sana destek olduğumu unutma korkma allah yardım eder yumurta sayın biraz fazla ama benim bi arkadaşımda seningibi olmuştu ama ikizleri oldu allah yardımcın olsun

çokkkkkk teşekkür ederim cnm :) inşallah dediğin gibi herşey yolunda gider! yumurta sayısı fazla olması aslında iyi değilmi,şansı arttırıo ama OHSS die de bi risk mi oluo,yumurta toplandıktan sonra mı gelişio o durum, arkadaşına bişey olmadı demi, sende ne var ne yok,öptm!! ;)

tamam canım ilk fırsatta eklerim listeye..
maşallah canım 30 yumoşunaa...
ben 19 yumoşla ohss oldum çok çektim...
e2 5000 nin üzerine çıkmıştı ama ihmal kurbanı oldm resmen...
göstere göstere gelen ohss ye rağmen tedaviyi yarıda kesmediler ve transferşm oldu hastaneye yatırdılar vs...
30 yumoş her zaman ohss için risk demektir e2 hormonunun son gün kaç olduğu çok önemli doktorlar bir anda yükselmesinden endişelilerdir..

cnm bu OHSS tam olarak ne? yumurta toplandıktan sonra mı oluo,şuan da belirtiler olurmuydu yoksa olcak olsam? E2 m 1800 dü dün ama artarmı yani pazartesi ye kadar :( artarsa da iptal mi olur toplama işlemi,ay ne kötü okadar hazırlanmışken,ama 30 yumurtamın bazıları küçük çatlamaz onlar heralde,ay ne bilim kendimi avutuom işte ;)

Son iğnelerimi oldum.. 2,5 saat sonra ise çatlatma iğnemi olacağım.. Sonumuz hayırlı olsun, diyecek başka hiç bir şey bulamıyorum bu aralar :nazar::nazar:

şu an nasılsın merak ediyorum seni...

Hepimiz türlü türlü sınavlardan geçtik bu yolda.
Sen herkese kuvvet veriyorsun hem de belki de en çok senin ihtiyacın olduğu durumlarda.

Canım Allah senden razı olsun.
Tez zamanda bebeğin olsun inşallah....

saol canım Allah hepimizden razı olsun..birbirimizin varlığından güç alıyoruz...
güzel dileklerine yürekten Aminnn diyorum...
arada bi geliyolar işte bana...

maaşallah birsürü şeyi olmuş bile daha nolsun:))elifnazın bunlar bile yok ama annesi dayanamaz helede kız kıyafetleri ben yeğenime bile nasıl çok aldım şimdide yazın geldiğinde 8-9 aylık olur ciciler alıyom biriktiyom yurtdışındalarda..kızların kıyafetleride pek tatlı oluyo:)allah sağlıkla giyidrmeni nasip etsin..

maaşallah cnaım ne güzle engüzel imza dünyanın...allah tamamına erdirisn tebrikler...

yeni bişi olmasına gerek varmı ki sence...
zaten derdimiz tüm hücrelerimize işlemiş...
e arada bir de yenik düşüyorumm....

Canim 2402. sayfada yazmistim embriolarin durumunu, atladin herhalde, ihmal ediyosun beni :19::20:

ama bende insanım dimiiii belki bugün ruh durumum iyi değildir kaçırmış olamazmıyım...
yumoş sayında döllenmede gayet güzel maşallah diyorum...
5.güne giderler bence...
kocanada çok kızdım belirtmeden geçemeyecem...

Herkese selam yine kayıplarda kızlarr

selam canımmm..
arada bi de kaybolalım dimiii...
yoksa bilgisayar bağımlısı asosyal olma yolunda hızla ilerliyoruz bazen dur demek lazım...

cnm bu OHSS tam olarak ne? yumurta toplandıktan sonra mı oluo,şuan da belirtiler olurmuydu yoksa olcak olsam? E2 m 1800 dü dün ama artarmı yani pazartesi ye kadar :( artarsa da iptal mi olur toplama işlemi,ay ne kötü okadar hazırlanmışken,ama 30 yumurtamın bazıları küçük çatlamaz onlar heralde,ay ne bilim kendimi avutuom işte ;)

Canim benden 18 yumurta toplandi, 14 u olgun. 4 u kucuktu. E2 degerim de 2200 du. OHSS falan olmadim, korkma yani. Sende belki hafif pko durumu olabilir cok da uzman sayilmam ama 30 yumurta epey cok ama e2 degerin gayet iyi canim.

ama bende insanım dimiiii belki bugün ruh durumum iyi değildir kaçırmış olamazmıyım...
yumoş sayında döllenmede gayet güzel maşallah diyorum...
5.güne giderler bence...
kocanada çok kızdım belirtmeden geçemeyecem...

Canim ruh durumun niye iyi degil? ne guzel gidiyor tedavin iste. Hic moralini bozma insallah VIP bebeklerimize kavusacagiz en kisa zamanda..

Bilmiyorum egunal ya gecen sefer de 14 tane dollenmisti ama 3.gun transfer yaptilar, dondurululacak embrio da kalmadi. Canim sikkin bu yuzden iste. Insallah 5.gune giderler..
Kocama ben de uyuzum bugun, ilgi alaka hic yapmadim, aramadim butun gun. O aradi 2-3 kere cok ilgilendi yani :19:

Son düzenleme:

şu anki durumunda korkulacak bişey yok canım ama dikkat edeceksin kendine...
ohss yumurtalıklarının ilaca aşırı tepki vererek büyümesi demektir...
yumurta toplamadan sonraki günlerde ortaya çıkar...
eğer e2 hormonun çatlama iğnesini vurmadan 5000 ni geçmişse bhcg içerikli çatlatma iğnesini vurduğun an ohss yavaş yavaş başlar...
bunu tetikleyen bhcg dir...o yüzden çatlatma iğnesi vurulmadan tedavi yarıda kesilmelidir...
eğer tedavi yarıda bırakılmazsa en azından yumurtalar toplanır ama transfer yapılmamalıdır...
elde edilen embriyolar dondurulup 2 ay ara verdikten sonra transfer yapılmalıdır...
yapılması gerekenler bunlardır ama tedavi yarım bırakılmazsa benim başıma gelenlere benzer şeyler yaşanır...
yumurtalarım toplanmış ilk gün iyiyim 2.gün hafif karın bölgemde şişlik başladı ben ohss ne demek biliyordum
o yüzden de temkinliydim hatta hastaneye yatabilme ihtimalime karşılık eşyalarımı bile hazırlamıştım...
2.günün akşamı biraz uzandım kalktığımda göbeğim şişmiş bel ayrıntım kalmamış dümdüz olmuş sanki karnımın üzerinde biri oturuyor ve ben
nefes alamıyorum...gün içinde de çok sık aralıklarla küçük idrara çıkıyorum..bu durumda küçük idrarın çok önemli az az yapıyorsan bi sorun var demektir.
bunlara ek mide bulantısı kusma yüksek ateş görülebilir ama bende bunlar olmadı...nefes alamayan ben beni acile götürün kesin yatıracaklar dedim ve aynen öle olduuu...
protein kaçağı başlamış önemli olan akciğere sıvı toplanmaya başlamadan farkedip müdehale etmektir bende erken farkettiğim için orta şiddetli bi haldeyken kurtardım 4 gün gözetim altında tutuldum.bu arada da transferim yapıldı ama yapılmamalıydı çünkü gebelik oluşursa ohss şiddetli bi şekilde tekrar hortlayabilirdi yukarıda yazdığım gibi ohss yi bhcg tetikler bu da hamilelik hormonudur...hamile kalırsan 3 ay bhcg yükselişini durdurana dek hastaye gider gelirsin ya da yatırırlar...o nedenle tedavi yarım kalmalıdır...şiddetli ohss hayati risk taşır...

Back
X